899 belediye için kapatma talimatı

Başbakan Erdoğan MYK'da talimatı verdi. Sayımında nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler kapatılacak. Kapatılacak olan belediyeler İl Özel İdare'ye şube olarak katılacak.

899 belediye için kapatma talimatı
899 belediye için kapatma talimatı
GİRİŞ 24.01.2008 00:24 GÜNCELLEME 07.08.2019 15:33
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış
Bunun için 1.5 ay içinde TBMM'den yasa çıkarılacak. Kapatılacak belediyeler İl Özel İdareleri'ne 'şube' olarak bağlanacak ve İller Bankası payı 10 yıl süreyle özel idarelerin hesabına aktarılacak.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ:

Toplam 3 bin 215 olan belediye sayısı düşürülüyor. AKP MYK'da son sayımda göre nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin durumu ele alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılması talimatı verdi.

899 BELEDİYE KAPATILACAK:

Nüfusu 2 binin altında olan 869 belde belediyeleri ile 30 ilk kademe belediyesinin kapatılacak. Böylece 3 bin 215 olan belediye sayısı 2 bin 216'ya düşecek. Mevcut yasada, İçişleri Bakanlığı'na 'kapatma yetkisi' verilmesine rağmen, uygulamada yaşanacak karmaşa dikkate alınarak bu konuda kanun teklifi verilmesi kararlaştırıldı.

İDAREYE 'ŞUBE' YAPILACAK:

Kapatılacak belediyelerde hizmetlerin aksamaması için formül düşünüldü. Buna göre belediyelerle mevcut imkanlarıyla birlikte İl Özel İdareleri'ne 'şube' yapılacak. Belediyecilik hizmeti de idare tarafından sağlanacak. Ayrıca, kapatılacak belediyelerin İller Bankası payı ise 10 yıl süreyle İl Özel İdaresi'nin hesabına yatırılacak.

SEÇİME GİREMEYECEKLER:

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Mart ayı sonuna kadar yasa değişikliğini TBMM'den çıkartacaklarını söyledi. Vatan'a konuşan Ergün, "Önümüzdeki seçimde (Mart 2009) bu belediyelerin seçime girmesini engelleyeceğiz" dedi. Ergün, Köydes ve Beldes projelerinden bu belediyelere daha fazla kaynak aktarılacağını bildirerek, "Buralarda yaşayan vatandaşlarımız 'Biz 25 yılda almadığımız hizmeti 2008'de aldık' diyecekler" bilgisini verdi.
YORUMLAR 27
  • gora zagor 16 yıl önce Şikayet Et
    köyü bitirdin akp. köyden kente göçü durduramaz, tarım ve hayvancılığı bitirirsen belediyeleri kapatmak zorunda kalırsın. g. osmanpaşa 1.5 milyon nüfusta. çok mu iyi yani. akp de özal gibi köyü-kasabayı tüketti. yazıktır...
    Cevapla
  • Hakan DOĞRU 16 yıl önce Şikayet Et
    ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ. Ha işte bir yerinde icraat daha,şöyle yaa.Zamanında CHP ve O zihniyete mensup partilerin içlerini yiyiciler ve yandaşlarıyla doldurduğu ve her yıl milyonlarca ytl zarar eden belediyeler bu ülkem insanın ve tüyü bitmemiş kardeşimin ekmeğinden çalmıyor mu...Aferim Tayyip abim,şööyle yaaa.Ha şöyle yaaa, ohhh beee.Kurtulsun devletimiz israftan,hamallıktan.Kurtulsun ki; daha iyi hizmet alalım toplumca.Sakın kapatılacak belediyelere bağlı olan ilçelerdeki yaşayanlar alınmasın,mesele israftan kaçınalım toplumca.:)
    Cevapla
  • Tümer Özüşen 16 yıl önce Şikayet Et
    kapatın. çok iyi olur yerinde bir karar hemen yapın ama adam ankarada oturuyor seçimde köyüne gidiyor ondan sonrada belediyeden hizmet bekliyor hatta daha fazlasınıda kapatın neymiş bu kadar belediye artık zaman değişti
    Cevapla
  • Ali Kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu çağda verimli olmayan batar. Hala inanmayan var mı?
    Cevapla
  • ethem başaga 16 yıl önce Şikayet Et
    yusuf aslan beye. önce yaptıgın yorumları mantık süzgecinden gecirmeni tavsiye ederim. Hükümetin aldığı bu karar bence son derece cesur bir karar. ben bu fikri ortaya atan, tartışan, karar veren ve uygulayacak zevatın alnından öperim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat