Peki MHP, AK Parti'den ne istiyor?

AK Parti’nin başörtüsü ile ilgili 3 maddelik anayasa değişikliği önerisini parti genel merkezine ulaştırması MHP’nin tepkisine yol açtı. Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın sözleri:

Peki MHP, AK Parti'den ne istiyor?
Peki MHP, AK Parti'den ne istiyor?
GİRİŞ 24.01.2008 01:01 GÜNCELLEME 24.01.2008 01:01
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP’nin teklifini Genel Merkez'e ulaştırması konusunda izlediği tavrı” yöntem yanlış” sözleriyle değerlendirilirken, yapılması gerekenin iki parti arasında komisyon kurulması olduğunu söyledi. Vural, “teklifin sunulma yöntemi yanlış, bunların amacı sorunu çözmek değil tartıştırmak” dedi.


Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının ardından başlayan türban tartışmaları devam ederken, AKP de 3 maddelik anayasa değişikliği teklifini MHP Genel Merkezi’ne ulaştırdı. Teklifin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye iletildiği kaydedilirken, AKP’nin tavrı da MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın tepkisine yol açtı. Vural, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, AKP’nin, 3 maddelik anayasa değişikliği teklifinin sunulma yönteminin yanlış olduğunu söyledi. Vural, “bunların amacı sorunu çözmek değil tartıştırmak” dedi.

MHP ORTAK KOMİSYON KURULMASINI İSTİYOR

MHP olarak, sorunun çözülebilmesi için AKP ve MHP arasında bir komisyon kurulmasından yana olduklarını belirten Vural, “bir araya gelinir, ortak bir komisyon kurulur, hukukçular oturur konuşur, bir uzlaşma sağlanırsa teklif gündeme gelir” dedi. MHP olarak anayasanın 10’ncu maddesinde değişiklik önerdiklerini hatırlatan Vural, ortaya koydukları iradenin AKP tarafından kabul edildiğini gösteren bir durumun olmadığını söyledi. Vural, sorunun çözüm yerinin Meclis olduğunu söyledi.


ANKA

YORUMLAR 47
  • hayrullah bodur 16 yıl önce Şikayet Et
    Millet kafasını kuma gömenide göle kıçından dalanı da görür sen rahat ol kardeşim.. Bir güzel kardeşimiz demişki kafanızı kuma gömmeyin a.gül mhp sayesinde cumhurbaşkanı oldu.Kendini akıllı milleti aptal zannetmekte mhp politikası herhalde.Bende diyorumki mhp dürüst olsaydı Sayın Sadi S.oğlu da bu memlekette c.başkanı olurdu da bu millet 7 sene SEZER e katlanmak zorunda kalmazdı.O zaman mhp dürüst olsaydı bugün daha neler olurdu ülkemizde biliyormusun saymaya kalksam sabah olur.
    Cevapla
  • iyinesilli 16 yıl önce Şikayet Et
    ÇÖZMEK GİBİ BİR NİYETLERİ OLSA İDİ ŞİMDİYE KADAR 360-370 VEKİLLE HALLEDELERDİ. Zaten AKP.nin bu olayı çözmek gibi bir niyeti yoktu Bütün planlarını MHP.bozdu eskisi gibi yine mazlumun haklarını savunuyor görünerek gerçekte siyasi rant kapılarını genişletmek bakın işte biz çözmek istiyoruz ama bize karşı büyük bir cephe var bunların hepsi bize karşı,(dolayısı ile İslama karşı)manasında siyasetlerini sürdürecekler,arka bahçelerini güçlendireceklerdi,herzamanki gibi sorunları çözmek için değil karıştırmak için çalışacaklardı,ama mecliste MHP.var birilerinin artık görmesi lazım.
    Cevapla
  • ahmet arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    akp ekonomi iflas edince her zaman ki gibi \"ayak değiştirdi\". bu sefer türban blöfünü mhp gördü. AKP nin , Kemal Dervişin başlattığı ekonomik reformların Başarısını överek anlatan Unakıtan bu reformları devam ettirdiğini söylemesi akp.nin lastiğini patlattı dsp kalsaydı o zaman
    Cevapla
  • MÜCAHİT 16 yıl önce Şikayet Et
    siz öneriye başartü yasağına sınırlı özgürlük için vermediniz mi?????. akp herkese ve herşeye özgürlük istiyor fakat siz oy toplamak uğruna sınırlı özgürlük istiyorsunuz akp ne yapsın isze verede sonra özgürlüğümü kısıtlasın helal olsun ak parti arkandayız durmak yok yola devammmm.......
    Cevapla
  • MigeLanheL 16 yıl önce Şikayet Et
    HATIRLATMA.....????. Şimdiye kadar bu sorun neden çözülmedi,AKP 6 yıldır neredeydi diyenler!!!Galiba o 6 yılda çankaya da kimin oturduğunu unuttunuz.O zamanlar Çankaya da CHP nin çankaya ilçe teşkilatı başkanı vardı.heralde YÖK-Ü CUMHUR TEZİÇİ unuttunuz.Her şeyin bir zamanı vardır.AKP nin samimiyetsiz olduğunu neden iddia ediyorlar: Çünkü zorlarına gidiyor.Biliyorlar ki AKP bu sorunuda hallederse %80 e çıkacak.Aman AKP halletmesin diyorlar.Ama ıkda deseniz vıkda deseniz bu iş olacak...???:))))))))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı