'Ergenekon'a 'Turan davası' gibi mi

'Kendilerinden' saydıkları pek çok ismin Ergenekon operasyonunda gözaltına alınması üzerine 'Ülkücü refleks', soruşturmayı 'Turan davası' ile kıyaslamaya başladı.

'Ergenekon'a 'Turan davası' gibi mi
'Ergenekon'a 'Turan davası' gibi mi
GİRİŞ 26.01.2008 09:06 GÜNCELLEME 26.01.2008 09:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınanları, 1944 yılındaki Turan Davası ile kıyaslayan Ülkücü yazarlar, operasyonun büyük bir fiyasko olacağını savumaya başladılar. Nazif Okumuş'un benzetmesine bugün  Altemur Kılıç da katıldı ve yine kendileri gibi düşünmeyenleri 'köpek yerine' koyacak kadar rahat bir üslupla bakın görüşlerini nasıl dile getirdi:  


Altemur Kılıç'ın köşe yazısı


Ergenekon" operasyonu mu, çuvallama operasyonu mu?

 Şu sırada -adeta birden bire- görülmemiş bir hız ve tehalükle, “cesur” bir savcı tarafından, “özellikle ve özenle” yürütülmekte olan “Ergenekon” çetesi (!)harekâtı hakkındaki haberler, yayın yasağına rağmen, malûm gazetelerde ayrıntılarıyla  “manşete”  çıkarılıyor!
Bildiğim kadar, bu konuya yayın yasağı konmuştu... Benim de bu konuda tereddütlerim,-yazacaklarım var ama ben, bu yasağa saygılıyım! 

Tahkikata gölge düşürmek ve insanları yargılanmadan infaz etmek, hukuken yanlış ve ahlaken de ayıptır!

Hem o gazetelere bu haberleri kimler, ince detaylarıyla, neden her gün sızdırıyor? Eğer ortada bugün kanıtlanmış bir suç varsa, o da böyle “sızdıranların” ve “sızdırılanların” da, pervasızca ve adeta  “dokunulmazlık” altında yayınlayanların, “sabit olmuş suçudur!”


Ama şimdi ben, gene de hukuki yasaklara ve adaletin selametine saygımı muhafaza etmekle beraber soruyorum: “Şu sırada bu hareket, neden birdenbire başlatıldı?” Doğrusu, aklıma hemen şu komplo geliyor; en başta, iktidarın Anayasayı değiştirmek konususunda, gündemi değiştirmek amacı! Sonra da bu sözde çetede emekli generallerin, askerlerin bulunduğu  “iddiasıyla” Orduya gölge düşürmek, saygınlığını hırpalamak ve daha da açıkçası, olası bır müdahalenin önünü almak!


Gözaltına alınanlar “darbe ortamı yaratmakla”  suçlanıyorlarmış. Bu pek de somut olmayan ve yorumu güç bir ifade... Ortam nasıl yaratılır? Ve şu sırada bu “ortamı yaratmaya” da ne gerek var!

Ve komplo teorileri revaçta olduğuna göre; bazılarının meşhur olmak, iktidara yaranmak istemelerinden başka, acaba bazı yabancı servislerin de parmağı var mı? Ülkeyi karıştırmak için ve Orduyu etkisiz hale getirmek için her şeyi yaparlar!

Dağlıca konusunda da Orduya kesin olarak -sadece karşı değil- açıkça  “düşman”  olanlar, gene yasaklara rağmen, oradan buradan sızmış, sızdırılmış haberlerle halkı Ordudan soğutmak ve daha da vahimi, savaşmakta olan askerlerimizin morallerini bozmak için, aynı operasyonu yürütmediler mi? Hâlâ da yürütmüyorlar mı? Yetkililer, bu yasaklara riayet edilmemesine, TSK’nın ve Komutanların töhmet altında bırakılmasına neden engel olamıyorlar? Burada da bir  “bilinç”  yok mu?

Dün yazmıştım; galiba asıl maksat  “taşları bağlamak, köpekleri serbest bırakmak!”


ERGENEKON; Türkler, milliyetçiler için kutsaldır! Tavsiye ederim, kimse  “Kurt” u öldürmeden, postunu paylaşmaya kalkmasın! Hem, o ‘Kurt’un postunu taşımak da kolay değil, herkesin harcı hiç değil! 

NOT: Bu komplo harekâtı, Nazif Okumuş gibi bana da, 1943-44’de tanığı olduğum  “Turancılık cadı avı” hareketini hatırlattı. Ayrıntıları yarınki ‘Pazarlık’ köşemde anlatacağım...


altemurkilic@ttmail.com


(Yeniçağ)

YORUMLAR 11
  • A. Nail San 16 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon. Ergenekon operasyonuna belliki küskün olanlar var. belirli düşünçelere sahip olanlar hiç yanlış yapmazlar mı acaba, Onların çıkarlarla ilişiği olmaz mı, Belirli bir unvanın sahibi olanlar gmünahtan münezzehmi ki, hata yapmazlar. Bize yakın olanlara karşı bir hukuki işlem başlatıldımı her şey tu kaka, başkalarına yapıldımı oh olsun ne güzel olmuş zihniyeti ne zaman yıkılacak. Hukuk gerekeni yapacaktır.
    Cevapla
  • kaan_kaan 16 yıl önce Şikayet Et
    mhp ve çete . bu yaşıma kadar mhp ye ilk defa oy verdim ve ne kdar haklı olduğumu bana her sefernde gösteriyolar mecliste 70 milletvekili sanki 350 vekil gibi çalışıyo inanmyan tbmm.org a girip bakabliir.boşuna uğraşmayın mhp tek başına iktidara geliyor.bu şekilde çeteyle falan mhp yi birleştirip karalayamassınız..
    Cevapla
  • antifaşist 16 yıl önce Şikayet Et
    sayın editör yorumumda herhangi bir sakınca yoktu neden yayınlamadınız?. EDİTÖR’ÜN NOTU: Sayın yorumcumuz Belirli zamanlarda yoğun yorum trafiği olmaktadır. Bu nedenle yorumlar geç yayınlanmaktadır. Özür dileriz. Eğer yorumunuz hiç yayınlanmamışsa lütfen aşağıdaki linke bakınız.. Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 Selamlar…
    Cevapla
  • Turan Ergenekon 16 yıl önce Şikayet Et
    malıye bakanı unakıtan. Buyuk hesap gunu Sayın malıye bakanı unakıtan gıbıler ıcın korkulmalı gercı ben onların samımı ozde Allah korkusu asıdıklarına ınanmıyorum foyalarıda acık unuttukları mıkrofonda ortaya cıktı ıste bu ınsanlar bu ulkeyı yoınetme sorumlulug almıs neden bundan bahsetmıyorsunuz onur ve serflı ınsanların bu ulkeyı yonetmesını sıtemıyorsunuz Adam acık acık ısterse soylemesın dıyıcek kadar. neyse yoksuluz acız ıssıız fakırız bızı yonetenlerdendebellı zaten ha turkıyedekı 5 mıylonu olusturanlar zengınlerharı
    Cevapla
  • serhat yabancı 16 yıl önce Şikayet Et
    oyun. ergenekon ile AKP, milleti temel alan ideolojiler yerine ümmeti temel alan düşünce yaratmaya çalışmaktadır.Ve MHP nin son zamanlarda türban çıkışı, kısa dönem askerlik girişiminden dolayı yıpratmak için bu bel altından vurmöayı denemektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!