Meteoroloji'nin yaptığına bakın

Meteoroloji cumartesiden beri İstanbul için yoğun kar yağışı uyarıları yapıyor. Dün öğleden sonra yağacağı belirtilen kar bir türlü yağmayınca mağdurlarından biri de bir prof oldu.

Meteoroloji'nin yaptığına bakın
Meteoroloji'nin yaptığına bakın
GİRİŞ 28.01.2008 13:55 GÜNCELLEME 28.01.2008 13:55
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara için kar alarmı veren Meteoroloji’nin tahminleri bu sefer bayağı bir gecikti. Şiddetli poyrazla birlikte, İstanbul’u etkisi alacak denilen kar yağışının bir türlü gerçekleşmemesi ve yetkililer tarafından yapılan, ‘mümkünse dışarı çıkmayın’ uyarıları bir profesörü de 'bugünkü işinden' etti.

Meteoroloji’nin Cumartesi gününden yaptığı yoğun kar yağışı uyarısını dikkate alıp, öğretim görevlisi oalrak çalıştığı üniversitedeki işine ‘yollar kesin kapanır’ diye gitmeyen ve saat 11’e kadar uyuduğunu belirten isminin açıklanmasını istemeyen profesör “yağmayan kar yüzünden bugünkü işimden oldum” dedi.

'Kesin her yer kilitlenecek diye perdeyi bile açıp bakmadığını' belirten profesör, “Meteoroloji Cumartesi gününden beri uyarı üstüne uyarı yapıyor. Belediye sokağa çıkmayın diyor. AKOM alarma geçiyor dedik' işimize gitmedik. Sömestre denk geldi ama bir sürü işim vardı. Onları yapadım” diye konuştu.  

Öte yandan Pazar günü öğlenden sonra yağması beklenen kar yağışının bugün saat 16.00’dan sonra İstanbul’da etkili olacağı ifade ediliyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, çıkanları da mutlaka kar lastiği takmaları ya da araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyarırken, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) tüm birimler dün geceden itibaren kar yağışına karşı çalışmalara başladı.


Bu kapsamda 255 noktada 3 bin 668 personel, 1038 araç, 160 bin ton tuz ve 2 bin 100 ton solüsyon hazır tutuldu.

Haber 7

YORUMLAR 19
  • graf_grafiti 16 yıl önce Şikayet Et
    elinize sağlık. editör arkadaşlar sağolsun böyle bizi güldürüyorlar . ama bazılarını anlamak çok. madem haber kötü yorum yapma be kardeşim..
    Cevapla
  • İsmail Pehlivan 16 yıl önce Şikayet Et
    haber başlığı. Habere başlık atarken biraz daha ciddi olabilirsiniz.Ya okunmadığını düşünüyorsunuz,ya da okuyucuyu ciddiye almıyorsunuz.Üçüncü bir ihtimal enteresan bir espri anlayışınız var, ne diyelim Allah kolaylık versin
    Cevapla
  • ugur yal 16 yıl önce Şikayet Et
    İpucu:). Prof\'un kimliğinmi merak edenlere ufak bir ipucu verebilirim. Hadımköy\'deki üniversite fatih üni\'dir, ve hakikaten de istanbula bir yağarsa oraya 5 yağar. Ama kabahat bu meteorolojiye güvenende:))) eee boşuna dememişler dereyi görmeden paçayı sıvama diye:))
    Cevapla
  • bilvan bahçeli 16 yıl önce Şikayet Et
    HABERE BAK. Haber7 iyice cıvıttı.bende akşam eve gitmedim yarın işime gelemem diye.hadi bunuda haber yapın.
    Cevapla
  • Ali Duvan 16 yıl önce Şikayet Et
    çok ilginç yaa. haber başlık ve girişine bakarsak, yanlış tahmin yapmış meteoroloji uzmanının işinden olduğunu zannediyoruz. prof olmuş ama sorumluluk sahibi olmamış bir insanla karşılaşıyoz devamında. merak ediyorum; kar yağacak diye kalkmadım işimden oldum deyip haber 7 ye bunu haber yapın mı dedi? NEREYE BÖYLE?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu