İstanbul'un kar saati açıklandı

Meteoroloji'nin cumartesi gününden bildirdiği yoğun kar yağışı nihayet gerçekleşiyor. Pazar günü için alarm verilen ama bir türlü yağmayan karın başlama saati açıklandı:

İstanbul'un kar saati açıklandı
İstanbul'un kar saati açıklandı
GİRİŞ 28.01.2008 14:36 GÜNCELLEME 28.01.2008 14:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre bugün akşam saat 16.00-17.00 sıralarında kar bekliyor.


İstanbul'da bu sabah saat 05.00'den itibaren etkili olacağı belirtilen kar yağışının, akşam saat 16.00-17.00 sıralarında başlaması bekleniyor.

3 BİN 688 PERSONEL HAZIR DURUMDA


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) tüm birimler dün geceden itibaren kar yağışına karşı çalışmalara başladı. Bu kapsamda 255 noktada 3 bin 668 personel, 1038 araç, 160 bin ton tuz ve 2 bin 100 ton solüsyon hazır tutuldu.


KÖPRÜLERDE TRAFİK YOĞUNLUĞU BAŞLADI


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da AKOM'da dün geceden itibaren çalışmaları yerinde inceleyerek sürekli bilgi alıyor. Merkezden 175 kamera aracılığıyla trafik izlenerek anında müdahale ediliyor.


Sabah saatlerinde boğaz köprülerinde yaşanan trafik yoğunluğu, Boğaziçi Köprüsü Avrupa yakasına geçişte halen devam ediyor.


BUZLANMAYA DİKKAT!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez otomatik yol meteoroloji gözlem sensörleri kurarak işletmeye aldı. İstanbul'un 25 noktasına kurulan sensörler aracılığıyla yoldaki buzlanma durumuna ilişkin 3 saat önceden uyarı yapılacak ve ekipler o bölgelerde tuzlama çalışması ile sorunu çözecek.


ETKİLİ KAR YAĞIŞI GECE BAŞLAYACAK


Elektronik olarak hava ölçümü yapan sensörler, verileri uyduaracılığıyla AKOM'a iletecek. Sensörler, aralarında Haliç Köprüsü,Gaziosmanpaşa 02 Otoyolu, Kavacık-Beykoz bağlantı yolu, BarbarosBulvarı, Atatürk Havalimanı kavşağı, D-100 Karayolu Haramidere, D-100Karayolu Büyükçekmece 'S' virajlarının da aralarında bulunduğu 25 noktaya yerleştirildi.


Bu arada, meteorolojiden alınan bilgiye göre, bu sabah saat 05.00'denitibaren başlaması beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Yağmur şeklinde devam eden yağışın, poyrazla birlikte saat 16.00-17.00'den itibaren kara dönüşmesi bekleniyor.


Etkili kar yağışı ise gece yarısından sonra başlayacak. Kar kalınlığınınyarın şehir merkezinde 4-5, yüksek kesimlerde de 8-10 santimetre olacağıtahmin ediliyor.


MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, çıkanları da mutlaka kar lastiği takmaları ya da araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.


Öte yandan, İstanbul'un yüksek kesimlerinde sulu kar şeklinde yağışınbaşladığı belirtildi.

AA

YORUMLAR 13
  • mehmet tozlu 16 yıl önce Şikayet Et
    hhehe metoroloji de şaşar. beşer şaşar kardedşim ankarada tahmin tuttu lakin isatnbulda olmadı hasteriz KAR yağışına zaten hadi bakalım11 bekliyelim :)
    Cevapla
  • Ertuğrul Bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    Dışarı Çıkmayın diyorsunuz ama... Aksam Halı saha maçımız var napacaz? fikri olan varsa yorumlarlara eklerse sevinirim
    Cevapla
  • Fatih Atilla 16 yıl önce Şikayet Et
    yuh ya. kardesim millete amma yaygara cıkardınız be. Yağarsa yağar Allaalla. Erzurumda 2metre birşey olmuyor İstanbulda 1cm olunca yaygara cıkaracaksınız millete yuh
    Cevapla
  • kadir aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    Saat 16:10 . Ben şuanda eminömündeyim ve Saat 16:10 kar felanda yok.Yağınca ben haber veririm :D
    Cevapla
  • nazlı akgül 16 yıl önce Şikayet Et
    hani nerde?. ama yağmıyooo??? hani nerde? ( dediğime pişman olmak istiyorum ) kar seyretmek için sabırsızlanıyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler