Namazda gelen ölümü tartışıyorlar

Erzurum'da dün, öğle namazının 3'üncü rekatı kılınırken kalp krizi geçiren yaşlı adam için 4'üncü rekat bittikten sonra müdahele edildi. Ama artık çok geç, olan olmuştu...

Namazda gelen ölümü tartışıyorlar
Namazda gelen ölümü tartışıyorlar
GİRİŞ 29.01.2008 00:48 GÜNCELLEME 29.01.2008 00:48
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Erzurum'da dün öğle namazı sırasında bir vatandaşın kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine başlayan 'Namaz bittikten sonra müdahale tartışmasına' Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi, namazı bozmayarak kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ettikleri ileri sürülen cemaatin yalnış yaptığını belirterek, 'Acil durumlarda namaz bozulur' dedi.


Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Hilmi Gürsoy'un ölümünün ardından Erzurum'da 'Namaz sırasında nasıl müdahale olur' tartışması başladı. Cemaat namaz bozulmaz düşüncesiyle acil durumdaki vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ederken, Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, bu düşüncenin yalnış olduğunu ve ayetlerle de acil durumda namazın bozulabileceğini ifade etti. Çiftçi, şöyle konuştu:


'Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da, deprem de. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları gerekir. Bir vatandaşın canını kurtarmak için namaz bozulur. Bu bir farklı olayda olabilir. Örneğin bir yılan size ısıracaksa, namaz bozulur'.

YORUMLAR 100
  • VeyseL SagirogLu 16 yıl önce Şikayet Et
    Ali çiçek. Sayın ali çiçek açıklamayı imam değil erzurum merkez vaftizi yapıyorr iyi okuyalım... Allah rahmet eylesinn medya konuyu büyütüyorr ordamıydı sanki tüm kameralar,gazeteciler... Allah öyle ölümü her müslümana nasip etsin inşallah...
    Cevapla
  • mücahit yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    EROL GARİP. Erol efendi döktürmüş yine.Yahu yazdıkların o kadar basit şeylerki adeta ne kadar cahil olduğunu haykırıyor. Sana tavsiyem.Ya iyi öğren bilgilen sonra fikir sahibi ol.Yada deli saçması düşüncelerinle sağa sola saldırma. Birileri sana bir laf der(en başta ben) altından kalkamazsın.
    Cevapla
  • saginay sagin 16 yıl önce Şikayet Et
    tartismak icin bahane arayan boyle bir millet daha yoktur beee. her yerde her kafadan bir ses;vay namaz birakilirmis, vay biraksalar nolacak 2 dakika da nolur vs gibi bir cok sitede benzeri yorumlar ilk ve son olarak soylenecek tek bisey var \"ALLAH RAHMET EYLESIN VADESI DOLMUS\" olacak olanin onune kimse gecemez; millet olarak oyle bos ve suursuz bir toplum oldukki herkes bir sebep ariyor digerlerine catmak olay yaratmak icin.ALLAH hepimize akil fikir ihsan eylesin,icim aciyor memleketim insanini boyle gorunce.MILLETI BU HALE DONUSTURENLER kahrolsuN sorumlulari herkimse
    Cevapla
  • asyalı asyalı 16 yıl önce Şikayet Et
    bu sadece basit bir örnek olay. aslında müslümanlar birbirlerinin derdine o kadar duyarsızki tek bu değil yanımızdaki müslüman kardeşimiz aç yatarken hasta iken tedavi edilemezken biz huşu içinde kendimizde geçmişcesine nice namazlara duruyoruz.
    Cevapla
  • HÜSEYİN KARADAĞ 16 yıl önce Şikayet Et
    laga lugacılar yorum yapmayın. kalp krizi çok kısa sürede adamı öldürür cemaat namazı bozsa neye yarayacak hadi diyelim bozdu nasıl müdahele edecekler.bazı akıllılar hastaneye kaldırılsaydı belki yaşardı diyorlar yuh yani ambulans gelinceye kadar adam çoktan ölmüş olacak ani bir kriz bu başka bişi değil.laga luga yapmayı bırakın adam ne güzel namaz sırasında ölmüş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım