Ve bilim ağlatmayan soğan üretti

Bilim adamları insanlığın ve özellikle ev hanımlarının en büyük sorunlarından birini daha çözdüler ve ağlatmayan soğan üretmeyi başardılar. İşte büyük buluşun sırrı:

Ve bilim ağlatmayan soğan üretti
Ve bilim ağlatmayan soğan üretti
GİRİŞ 01.02.2008 15:08 GÜNCELLEME 01.02.2008 15:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tüm dünyanın aşçılarını gözyaşına boğan geni çıkararak ağlatmayan soğan prototipini geliştiren Yeni Zelanda tarım ar-ge kuruluşu, yeni tip soğanın 10 yıl içinde piyasaya çıkmasını umuyor.


Japon araştırmacıların 2002'de soğanın içinde var olan ve gözyaşına neden olan geni keşfetmelerinin ardından, Yeni Zelanda'da başlayan araştırma programında yer alan Colin Eady, "İlk başta gözyaşına neden olan maddenin soğanı kesme eylemiyle kendiliğinden ortaya çıktığını düşünüyorduk. Ama Japon bilim insanları bize bu maddenin bir enzimle kontrol edildiğini gösterdiler" diye konuştu.


Yeni Zelanda'daki teknolojinin soğanlara DNA nakline olanak tanıdığını ve bu DNA'nın gözyaşına yol açan genin aktif hale gelmesine engel olacağını söyleyen Yeni Zelandalı araştırmacı, kısa süre önce Hollanda'daki bir sempozyumda sunulan buluşun, uzmanların büyük ilgisiyle karşılaştığını kaydetti.


Eady, sanayinin böyle bir ürün için kuvvetli beklentisine karşın, ağlatmayan soğanın mutfaklara girmesi için 10-15 yıl gerektiğini söyledi.


Haberin İngilizce metni için bakınız


(aa)

YORUMLAR 7
  • Göksel ŞENTÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ki..?. Bak rektörün biri başörtüsü ile kopya çekme arasındaki bağlantıyı buldu, Nobel\'e aday bir buluş. Ancak uyduruk rektörlü ve öğretim görevlisi dolu üniversitelerin icatları bunlar...Batan geminin malları bunlar...
    Cevapla
  • Zeki Aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    Hem gereksiz, hem (belki de) zararlı çalışma... Her şeyin bir yöntemi, her derdin bir çaresi vardır: 1-Soğan soyar/doğrarken: a)en az göz hizasında tutulursa, b)soğan, suyla yıkanırsa, yakmaz. 2-En çok elle doğrama sırasında göz yanması olur. Şimdi doğrayıcı blenderlar çıktı. Genleriyle uğraşmaya gerek yok.
    Cevapla
  • selim birdal 16 yıl önce Şikayet Et
    . Tamam da, diyelim ki ben tam bu soğanı doğramaya başladığımda Gülenay abi gelip şarkı söylemeye başladı. Ne olacak o zaman?
    Cevapla
  • ibrahim cingöz 16 yıl önce Şikayet Et
    . kardeşim belki ağlatan soğanın bir özelliği var allah vergisinden daha iyi bir şeymi yapacaklar...
    Cevapla
  • Nurcan Gencer 16 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler... Hanımlar eşlerinden dayak yemezler, cinsel tacize uğramazlar, toplumun büyük bi kısmında hor görülmezler, töre cinayetlerine kurban gitmezler.Tek dertleri evde doğradıkları soğanın göz yakmasıydı.Çok iyi oldu bunu da hallettiğimize göre artık hiç derdimiz yok:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı