Lionslar başörtü özgürlüğüne karşı

Başörtüsü yasağının kaldırılaması yönündeki çalışmalara bir karşı duruş da Türkiye Lions Kulüpleri Konfederasyonu'ndan geldi. Lionslar gazete ilanıyla yasağı savundu.

Lionslar başörtü özgürlüğüne karşı
Lionslar başörtü özgürlüğüne karşı
GİRİŞ 02.02.2008 09:15 GÜNCELLEME 02.02.2008 09:15
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

AK Parti ile MHP'nin başörtüsü yasağını üniversitelerde kaldırmaya yönelik yasal düzenleme yapma girişimine karşı çıkan guruplar arasına Masonların alt kolu Lionslar da katıldı.


Dün Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan bir ilanla görüşlerini açıklayan Türkiye Lions klüpleri konfederasyonu, Yüksek öğrenimde başörtüsü yasağının kaldırılması yönündeki çalışmaları kaygı ile izlediklerini açıkladı.


Lions konfederasyonu, başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik çalışmaların Laiklik ilkesine karşı yapılmış bir hareket olarak değerlendirdirdi.


Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu imzasıyla yayımlanan ilanda, şöyle denildi: “Biz Türk Lionsları bir siyasi simge olarak algıladığımız türbanın üniversitelere serbestçe girmesini sağlamaya yönelik çabaları üzüntü ile izliyoruz. Bu tutumu cumhuriyetimizin kuruluş amaçlarına, temel değerlerine ve özellikle laiklik ilkesine karşı bir hareket olarak değerlendirdiğimizi halkımızla paylaşıyoruz.”



Şalom-kartel aynı ağız!  
 
Kartel gazetelerinin başörtüsü yasağının kalkacak olmasına karşı yaptığı yayınlara, Türkiye’deki Siyonist Yahudilerin gazetesi Şalom da katıldı. Şalom’un karikatüristi İzel Rozental, Türkiye’deki başörtüsüne ilişkin tartışmaları karikatür konusu yaparak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “türbanlı” karikatürünü çizdi. 
 
Başta Filistin meselesi olmak üzere sürekli Müslümanların dini kimlikleriyle dalga geçen çizimlere yer verilen gazetedeki “türbanlı” Erdoğan karikatüründe, “Türban üniversitede” yorumu yapıldı. Karikatürde Erdoğan’ın ağzından, “Çok şükür, bu günleri de gördük” ifadesiyle AK Parti’nin yasağın kaldırılmasına yönelik çabalarıyla alay edildi.


İzel Rozental, karikatür hakkında konuşmaktan kaçındı. Şalom yetkilileri, İzel Rozental’a ulaşacaklarını ve gazetemize dönüş yapılacağını söylediler. Ancak İzel Rozental, gazetemize dönüş yapmaktan kaçındı.


Musevilerin haftalık yayın organı olan Şalom gazetesine konuşan İsak Haleva, Türkiye'deki tesettür sorununun çözülmesi konusunda küstahça açıklamalarda bulunmuştu.


Ocak 2005’de, İsrail'de Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu'nun Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün onuruna verdiği resepsiyona katıldığını ve akşam yemeğinde Dışişleri Bakanı Gül, Büyükelçi Sinirlioğlu ve eşleriyle aynı masayı paylaştığını dile getiren İsak Haleva, "Yemek süresince çok sıcak bir sohbetimiz oldu. Dışişleri Bakanımızın eşi, oldukça entelektüel bir hanım. Dini konularla yakından ilgileniyor. Tesettürün ülkemizde sorun haline geldiğinden bahsedildiğinde eşimi göstererek, ‘Bakın biz bu sorunu hallettik, eşim peruk takıyor’ dedim" demişti.

YORUMLAR 219
  • Ünal ÇİFTÇİ 16 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan!. Atatürk sizi kovalamamış mıy dı.Ne yüzsüz adamcıklarsınız siz.Defolun terkedin ülkemezi.Atatürk bunların liderini çağırıp demişti ki\"Halkım beni kahraman seçmiştir.Üç beş çapulcuya mı pabuç bırakacağım.Yarın sabaha kadar ülkemde(İstanbul,İzmir,Adana,Ankara)bir tane açık büronuz olursa hepinizin hesabını görürüm\" demişti de, ertesi gün sabah kahvaltısından önce gelip kapattık efendim demişlerdi.
    Cevapla
  • servet zeybek 16 yıl önce Şikayet Et
    lions ve rotary. lions ve rotaryayen\'alınacak üyelere 5 kural uygulanır: 1)selection-eleme- 2)election-seçme- 3)induction-tanıtma- 4)education-eğitme- 5)assimiliation-kendine benzetme-dir bunlar için üyelik bağı kan bağından güçlüdür.türkiyedeki rotary ve lions kulübleri türk yasalarına değil uluslararası rotary ve lions yasalarına bağlıdır.ve neredeyse tüm devlet kademesi ya mason ya da bu mason versiyonlarının kuludurlar.araştırmak bedava ve çok kolay.rektöründen işadamına devlet erkanından askerine..yani bizi yönet
    Cevapla
  • Ahyet Şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    !!. Şimdiye kadar bu yasağı sürdüren, bunun için asıl mücadeleyi veren masonlardı. Her zaman en kararlı ve pek guclu bir unsur olarak rol aldılar... Zaten karşıt oldukları bilindiği halde ve bu konuda fikirdaşlarıyla bir sinerji oluşturmak için olsa bile, işlerinde gizlilik esas olan masonların bu tür bir konuda bildiri yayınlaması şaşırtıcı. Bu konuya verdikleri önemin gostergesi olarak yorumluyorum.
    Cevapla
  • YağıZ TürK 16 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAŞBAKANIMMM. BAşBuĞ Atatürk Bu mason localarını kapattı.SEnde Bu mason lion her ne .. ise bulocalari kapat! Bütün Türkiye\'nin gözündee dahada degerlenirsin.Benim gibi ülkücü bir gencin gözünde deger kazandın ki Bütün vatanpervelerin (sözde vatanseverler hariç) duygularını okşarsın.Çok sevincekk.Kasımpaşa ruhu ilee şu locaları kapat.İsmetin açtırdıgı locaları kapat.Yürekse Yürek biz Arkandayız.
    Cevapla
  • muzaffer özturk 16 yıl önce Şikayet Et
    EVET. Atatürkte onlara karşıydı. Uyanın ey Türk milleti. \"Bu milletin duyarsız ve böyle saçma sapan gurupların söylemlerine ve eylemlerine destek verdiklerini, aptalca kendilerini kullandırdıklarını görünce Kendimi Balkondan Aşağı atasım geliyor arkadaş....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam