Nesrin Nas: MHP, AKP'yi tuzağa düşürdü

ANAVATAN Partisinin kurmaylarından Nesrin Nas, 'Bence AKP, MHP'nin tuzağına düştü.' diyor ve AK partiyi tuzağa düşürenler arasında Milli Görüş tabanının olduğunu da iddia ediyor.

Nesrin Nas: MHP, AKP'yi tuzağa düşürdü
Nesrin Nas: MHP, AKP'yi tuzağa düşürdü
GİRİŞ 08.02.2008 08:27 GÜNCELLEME 08.02.2008 08:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mahmut Övür'ün köşe yazısından bir kesit


Merkez siyasetin önde gelen isimlerinden Nesrin Nas ile konuştuk. Nas, sorulara cevap vermeden önce ilginç bir iddia ortaya atıyor:
"Bence AKP, MHP'nin tuzağına düştü."


Nas, bu tespitini bir adım daha ileri götürüyor ve şöyle diyor:
"AKP, hem MHP hem de kendi 'Milli Görüş'çü tabanı tarafından köşeye sıkıştırıldı."


Süreci düşününce gerçekten ortada Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da dile getirdiği, "Türban siyasi simge bile olsa..." sözünden başka bir şey yok. Elbette bu tartışılabilirdi ama MHP bu tartışmayı somut öneriye dönüştürünce işin rengi değişmeye başladı.


Nas bu süreci şöyle anlatıyor:
"AKP tam 301'i Meclis'e getireceği sırada MHP bir karşı atakla, 'Gel türban konusunu çözelim' dedi. İşte AKP buna 'Hayır' diyemedi. Çünkü hem uzun süredir çözmek istediği bir sorundu hem de yerel seçimler yaklaşıyordu. Bilinen bir şey var, genel seçimleri genel merkez, yerel seçimleri teşkilatlar kazanır.


AK Parti teşkilatları Milli Görüşçü. Milli Görüşçülerin birinci önceliği de türbanın kamu alanına çıkmasıdır. O nedenle AKP'nin çok işine geldi bu."

"AK Parti'nin eli kolu bağlı"
Türban gibi bir sorunun Meclis'te çözülüyor olması elbette önemli bir adım. Ancak, Nesrin Nas bu sürecin tehlikeli bir dönemi başlatacağını ileri sürüyor ve şöyle diyor:
"Bundan sonra AKP reformcu tarafını çok ortaya çıkaramaz. MHP ile yaptıkları uzlaşma ve Milli Görüş tabanına verdikleri bu rahatlık, maalesef AKP'nin elini kolunu bağlamıştır. Bundan sonra 301'i de, Anayasa'yı da kolay kolay Meclis'e getiremezler."
Bu kez araya girip " Türbanı çözen bir AK Parti neden diğerlerini getiremesin?" diye soruyoruz...
Nas, böyle bir ihtimalin tamamen yok olmadığına dikkat çekiyor ve sözü siyasette "algı ve uzlaşma" meselesine getiriyor:
"Toplumda AKP'ye ilişkin algı çok önemli şekilde değişmiş olacak. Siyasette algı gerçeğin ta kendisidir. 'AKP'nin niyeti budur' yargısı kesinleşiyor. Merkeze oturmak isteyen bir partinin ana işlevi, orta sınıf kentli kadınları yaşam biçimine ilişkin bir tehdit altında olmadıklarına ikna etmektir. AKP, bunu kaçırmıştır. Bir de AKP ile toplumun bazı kesimleri arasında ekonomideki rahatlama nedeniyle bir uzlaşma yapılmıştı. Bu uzlaşma da bozuldu. Bunun bozulması demek reformların itici gücünün ortadan kalkması demektir. Bundan sonra gelecek her reform gerilime ve tartışmaya sebep olacaktır."


mahmutovur@sabah.com.tr


(Sabah)


Yazının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz...

YORUMLAR 8
  • Ahmet Gül 16 yıl önce Şikayet Et
    BERABER OLALIM. Toprak kokanlarin pesine kosmayin artik.Siz gencsiniz,Türkiyeyi batiranlarin ipine güvenmeyin, Ciller, Yilmaz, Mumcu,Agar,bunlar size örnek olsun.Türkiyeyi kurtarmaga calisan AKP-MHP-BBP.ye destek verin alternatif düsünceniz varsa AKP her partiye acik .Milletmeclisinde cagrisi yapildi .
    Cevapla
  • mustafa lüleci 16 yıl önce Şikayet Et
    anap kafalı. bu hanfendilerin bir derneği vardı PAPATYA diye. sanırım papatyanın vaktı geçti. sizi harekete geçmeye davet ediyorum. mhp kuruluş misyonundan hiç bir zaman sapmamıştır.
    Cevapla
  • Muammer Karan 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne Tuzağı Ne Kapanı?. MHP ve AKP çok hayırlı bir işi için bir araya gelerek başörtüsü konusunda serbestlik ve özgürlük getirerek milyonlarca insanın duasını aldılar. Bundan sonra yine bir araya gelerek meslek liselerinde uygulanan katsayı engelini de ortadan kaldırsınlar. \"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir\" Var mı ötesi? Halk ne istiyorsa siyasiler onu yapmak zorunda. Bu memlekette Atatürk\'ün gölgesine sığınıp edepsizlik yapanlar hadlerini bilsinler. Bu memlekette 70 milyon insan Atatürk\'ü sever ve baş tacı yapar.
    Cevapla
  • Ismail Yildiz 16 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan esit haklar iade edilmeli. bu acidan kim ve hangi parti tuzaga veyada kayiba ugrarsa ugrasin önemi yokkkkk.......
    Cevapla
  • Ali Eren 16 yıl önce Şikayet Et
    Orta sınıf kadınları tehlikede. imiş. Ya bu insanlar o kadar cahil ve tembel olarak konuşuyorki. O milli görüş dediğin tabanın 20 yıldır bu halkın arasında yaptığı çalışmaların 100 De birini yapmadan nasıl böle konuşabiliyorsunki. Boş sözler bunlar. Kendi kendinizi kandırıyorsunuz. Şu anda biraz olsun sanki bazı konularda haklı gibi görünmenizin tek nedeni bütün görsel medyanın elinizde olması. Yadeyse SIFIRSINIZ:::
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı