Süper Lig'in 300 Euro'luk golcüsü

Denizlispor'un yeni golcüsü 520 YTL peşinatla geldi, Konya maçında sadece son 5 dakikada oyuna girdi. 90+3'teki golle takımına 3 puanı getirdi. Müthiş bir transfer öyküsü:

Süper Lig'in 300 Euro'luk golcüsü
Süper Lig'in 300 Euro'luk golcüsü
GİRİŞ 12.02.2008 14:50 GÜNCELLEME 12.02.2008 14:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Böylesi ne görüldü, ne duyuldu..
Bir futbolcu...
Yaşı 19.5...
Kendisi Afrikalı...


Türkcell Süper Lig'de geçen hafta sadece son 5 dakikada oyuna girdi..
90+3'te attığı golle takımına 3 puanı kazandırdı..


Ve şimdi sıkı durun..


Bu futbolcu oynadığı kulübe sadece 300 Euro, evet yanlış okumadınız 300 bin değil, sadece 300 Euro'ya, yani yaklaşık 520 YTL'ye geldi..
Kim mi bu futbolcu?..


Denizlisporlu Christian Akande Kotchoni..
Teknik direktör Güvenç Kurtar ve takım arkadaşları onu kısaca "Chris" diye çağırıyor..


Aslında Chris'in ilginç bir öyküsü var..
24 Temmuz 1988 tarihinde Benin'de dünyaya gelen Afrikalı oyuncu açlık ve sefalet içerisindeki ülkesinde kurtuluşu futbolda bulmuş.. Ancak onu keşfeden Dünya'nın devleri Barcelona, Real Madrid, Milan, Manchester United ya da Arsenal değil, Belçika'da menacerlik yapan Samet ve Bekir isimli Türkler olmuş..


Afrika ülkelerini tarayan bu iki menajer Christian'ı alıp Belçika'ya getirmişler..


Sonra da onu hiç kimseye göstermeden direkt olarak iyi ilişkiler içerisinde oldukları Denizlispor'a "Hediye etmeye" karar vermişler. Hem de arkadaşı Pape ile birlikte..


Denizlispor menaceri Özcan Çetin 2 Ocak'ta, yani bundan 40 gün önce Belçika'ya giderek Christian ve Pape'yi 1 kuruş bonservis ücreti ödemeden sadece iki futbolcunun cebine 300'er Euro koyarak alıp Denizli'ye getirmiş..


Geçen hafta Konyaspor karşılaşmasında 85'inci dakikada Fatih Egedik'in yerine oyuna giren ve ilk kez Denizli forması ile tanışan Christian, durum 1-1'ken 90+3'te attığı golle takımına 3 altın puanı kazandırmış..
Evet sadece uzatmalar dahil 8 dakika sahada kalan, bu süre içinde topla 13 saniye oynayabilen 19.5 yaşındaki Beninli Christian Akande Kotchoni'nin Afrika'dan Belçika'ya, oradan da Türkiye'ye uzanan hikayesi bu..


Denizlispor'la 2012 yılına kadar sözleşme imzalayan Christian'ın aldığı 300 Euro peşinatın yanısıra alacağı yıllık ücret bile belli olmamış..
Denizlispor Belçika'da yaşayan iki menacerle yaptığı anlaşma gereği Christian'la önümüzdeki yılda devam etme kararı verirse bir miktar komisyon ücreti ödeyecek.. Ancak başka bir kulüp bu oyuncuya talip olursa ve almak isterse o zaman Denizlispor da kendilerine hediye edilen bu futbolcudan para kazanacak..


Yeşil-Siyahlı takımın teknik patronu Güvenç Kurtar "Siz bir de bunun arkadaşı Pape'yi görün. O da Christian gibi bize hediye edildi.. Bu ikisi düğünlerde oynasa daha çok para kazanırlar.. Ama bize 300'er Euro'ya geldiler" diyor ve ekliyor;


"Transfer nasıl yapılırmış bu bence en güzel örnek.."

YORUMLAR 24
  • Kürsat Müesser Sabuncuo 16 yıl önce Şikayet Et
    . yahu ne sömürüsü adamin aylik alacagi para 5000 euro.
    Cevapla
  • faruk delice 16 yıl önce Şikayet Et
    sömürü felan değil. bence bunun adı sömürü felan değil adamlar kendilerini gösterdikleri zaman paralarını alacaklar fazlasıyla, her ne kadar 300 euroya da gelseler, sonuçta ilerde profesyonel birer futbolcu olacaklar, hatta güzel oynarlarsa denizliyede yar etmezler bunları.
    Cevapla
  • muzaffer ipek 16 yıl önce Şikayet Et
    mehmetulutürk. sen ya futboldan nalamıyorsun yada para nedir bilmiyorsun.ben amatör olarak oynuyorum.2001 yılında onların verdiği parayı ben 7 sene önce alıyordum.yaşımda o zaman 19 du.denizlisporda yönetici olsan bile bu kadar taraflı olamazdın kesin sen futboldanda anlamıyorsun
    Cevapla
  • muzaffer ipek 16 yıl önce Şikayet Et
    mehmetulutürk.
    Cevapla
  • Mehmet Ulutürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Doğru okumak. Haberde belçikadan türkiyeye geldiklerinde ceplerine 300 euro koydukları yazıyor. Yoksa yıllık ücretleri aylıkları falan değil. Denizlispor sadece bonservis bedeli ödememiştir. Transfer böyle olur demek budur. Adamlar daha 19 yaşında ve profesyonel futbol geçmişleri yok. Türkiye\'de 19 yaşında bir oyuncu ne kadar para alıyor ki? Eğer yetenekliyse 2-3 yıl içinde zaten daha iyi bir takıma giderler ve hem onlar kazanır hem denizlispor. kalırlarsa da denizlide bir oyuncu ne kadar alıyorsa o kadar alırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle