Asıl 'siyasi simge'yi böyle unuttular

'Başörtüsü siyasi simge midir değil midir?' tartışmasını bırakın. Siyasi öyle bir simge var ki, gözden kaçırılıyor. Hem de öyle bir simge ki 'Müslüman olanlar' 'olmayanlar' diye bölüyor.

Asıl 'siyasi simge'yi böyle unuttular
Asıl 'siyasi simge'yi böyle unuttular
GİRİŞ 15.02.2008 14:55 GÜNCELLEME 15.02.2008 14:55
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

'Türban siyasi simge midir değil midir?' tartışmasını başlatan Başbakan Erdoğan, 'Velev ki siyasi simge olsa bile bunu yasaklamaya hakkın yok' dediği günden beri Türkiye çok gergin günler geçirdi. Aşağıdaki satırlar, siyaseti aşıp sokaklara taşan bu tartışmadan sıkılan zihinlere ilaç gibi gelecek mizahi bir eleştiri...

Bakın bakalım asıl siyasi simger başörtüsü (türban) mı yoksa O mu?

'Sünnet olmak' siyasal simgedir.  Yasaklansın! 


Sünnet neden bir siyasal simgedir?


1)  Sünnet halkın inananlar ve inanmayanlar şeklinde kamplara ayrılmasına yol açmaktadır.


2)  Sünnet bir mahalle baskısı unsurudur. Bildiğiniz gibi sünnet düğünlerinin bir kismi mahallelerde yapilmakta ve mahallenin diger sakinleri, kendilerini baskı altında hissetmektedir.


3)  Sünnet çocuklarına giydirilen kıyafetlerde "Maşallah" yazısı, bu körpe dimağları kaderciliğin kara ellerine teslim etmektedir. İşte bu çocuklar da ileriki yaşlarinda, 'Ödevi yarin getirir misin?' şeklinde yöneltilen soruya, "İnşallah" diye cevap vermekte, bu cevap da diğer öğrenciler üzerinde baskı unsuru oluşturmaktadır.


4)  Sünnet türbandan bile daha tehlikelidir. En azindan türban görülüp başı ezilebilen bir tehlikedir. Oysa sünnet, sinsi ve gizli yollardan amacına ulaşmak için çalışmanın simgesi haline gelmektedir.


5)  Sünnet olan çocuklara bilindigi uzere "ssnnet çocuğu" denmektedir. Oysa çocuklarımızın "laik ve çagdaş çocuk" olması, ülkemizi ilerletecek yegane güctür.


6)  Bilindigi sünnet operasyonu sırasında dualar okunmaktadır. Bu merasim, yaşları kücük olan çocukların beyinlerinin yıkanması anlamına gelmektedir.


7)  Sünnet masum bir operasyon olarak gösterilemez. Sünnet operasyonu ile,"şeriatın kestiği parmak acımaz" sozüne gönderme yapilmakta, böylece çocuklar şeriatçı olarak yetiştirilmek istenmektedir.


İşte bu sebeplerle, masum bir operasyon olarak gosterilmeye çalışılan sünnet'in siyasal bir simge olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır.


Sünnet yasaklanması, bizi çağdas uygarlık düzeyine çıkaracak bir adımdır!


'Sünnet Siyasal simgedir. Yasaklansın' adlı gruptan alındı.

YORUMLAR 97
  • cihan denizci 16 yıl önce Şikayet Et
    bravo. 1- sünnet olmak sadece müslümanlarda değil yahudilerde de olan bir gelenektir. yani sadece sünnet olup olmadığına bakarak, yahudi mi müslüman mı anlayamazsınız. 2- sünnet olmasalar da dünya üzerinde hristiyan inancına sahip çok sayıda dindar insan vardır. dolayısıyla sünnet olmak inanan inanmayan ayrımı da yapmaz. 3- kaldı ki birisi sünnetli de olsa inançsız olabileceği gibi sağlık için de sünnet olmuş olabilir, nitekim abd\'de bazı dr. \'lar sünneti sağlık için sünneti önerebilmektedir.
    Cevapla
  • cihan denizci 16 yıl önce Şikayet Et
    bravo (devam). bu nedenlerle, anayasaya, yasalara, mahkeme kararlarına ve avrupa insan hakları mahkemesi kararlarına rağmen yapılan oldu bitti düzenlemeleri savunacağım, laik kaygıları, toplumda ortaya çıkan huzursuzluğu görmeyeceğim ve bu yönde kaygısı olanları, karşı çıkanları alaya alacağım derken, \"türban siyasi simge olsa ne yazar asıl sünnet olmak siyasi simgedir\" ana fikirli analizler yayınlamadan önce en azından akıl, mantık, göz ve izan gibi kriterlerden geçirmekte fayda vardır. yoksa elinize yüzünüze bulaşır.
    Cevapla
  • Ferda TUNCER 16 yıl önce Şikayet Et
    REŞİT OLMADAN OLMAZ !!! +18. Bir kız kendi rızasıyla başını örtmez SEBEP:aile, mahalle baskısı. örtüyorsa siyaset yapıyordur... Kaç çocuk güle oynaya sünnet olur ki, düpedüz vahşet... bekleyelim 18 olsun :) kendisi karar verir...
    Cevapla
  • sami tümer 16 yıl önce Şikayet Et
    . aslında sünnete karşı olanlar var ki zaten ülkemizde bir kaç yıl önce tartışılıyordu
    Cevapla
  • ibrahim ağaoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN YAA:)))). haber7 yi canı gönülden kutluyorum geceninin bu saatinde çok güldüm yaa:)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: YSK kesin sonuçlarını açıkladı!
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!