'Apo'yu Ergenekon eğitti' iddiası

Ünlü istihbaratçı Bülent Orakoğlu 'İhanet Çemberi' isimli kitabında Ergenekon'u, ABD'nin kurdurduğunu ve terörist başı Öcalan'ın da Ergenekon tarafından eğitildiğini iddia ediyor

'Apo'yu Ergenekon eğitti' iddiası
'Apo'yu Ergenekon eğitti' iddiası
GİRİŞ 15.02.2008 17:22 GÜNCELLEME 15.02.2008 17:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Göktürk TUNÇTÜRK'ün haberi


Ünlü istihbaratçı Bülent Orakoğlu yine gündemi sarsacak. Orakoğlu, yakında çıkacak 'İhanet Çemberi' isimli kitabında Ergenekon'u, ABD'nin kurdurduğunu ve terörist başı Öcalan'ın da Ergenekon tarafından eğitildiğini iddia ediyor


Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı iken ‘ Batı Çalışma Grubu’nu dinlettirdiği gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan ve kamuoyunda Milliyetçi-Muhafazakar görüşleri ile tanınan Bülent Orakoğlu, yeni yazdığı ve önümüzdeki hafta satışa sunulacak ‘ ‘İhanet Çemberi’ isimli kitabında Türkiye ve Dünya gündemini sarsacak iddialara yer veriyor..


Ünlü istihbaratçı Bülent Orakoğlu, satışa sunacağı kitabında Öcalan’ın Ergenekon çetesiyle bağlantısı olduğunu iddia ediyor ve  Ergenekon’u ABD, İngiliz ve İsrail derin devletleri kurdurduğunu ileri sürüyor.


Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, kitabında şok bir iddiayı da  ortaya atarak, terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ın da ‘Ergenekon  örgütü üyesi’ olduğunu ifade ediyor.


TERÖRİST BAŞINI ERGENEKON MU EĞİTTTİ


Bülent Orakoğlu’nun  birkaç gün içerisinde çıkacak olan ‘İhanet Çemberi’ isimli kitabında, “Abdullah Öcalan, ABD güdümlü Ergenekon içine alınarak eğitilen kişilerden biriydi, örgütün bir üyesiydi. ABD, İngiliz ve İsrail derin devletleri ve Ergenekon işbirliği ile Türkiye’de Kürt kökenli Türk vatandaşları içinde var olan ayrılıkçı iç dinamiklerin kontrol altına alınması amacıyla Abdullah Öcalan’a ayrılıkçı bir terör örgütünün kurdurulmasına ve faaliyete geçirilmesine karar verilmişti.” iddiasına yer veriyor.


Kitabında; Ergenekon’la, PKK’nın eylem birliği içinde olduğunu da ileri süren eski istihbaratçı Orakoğlu  “PKK’nın ilan ettiği ateşkesin 2003 yılının son aylarında bozularak Türkiye’nin yeniden bir terör dalgası içine sokulması, ordu içindeki gizli bir cuntanın iki ihtilal teşebbüsünün (Sarıkız ve Ayışığı) aynı tarihlere denk gelmesi, PKK ile Ergenekon terör örgütlenmesinin eylem birlikteliğinin bir sonucudur.” ifadelerini kullanıyor.


Türkiye’de kaos ve istikrarsızlık ortamı oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Orakoğlu, “Bunun, PKK terör örgütü kullanılarak devam ettirildiğini görüyoruz. Bu sefer, hükümet ile birlikte Genelkurmay’ın üst düzey bazı yöneticileri de hedef tahtasındadır.” görüşlerine yer veriyor.


Orakoğlu, iddialarında görevde bulunduğu zaman içerisinde üzerine gelinmesinin sebeplerini ise şöyle açıklıyor;


“28 Şubat sürecinde Emniyet İstihbarat Dairesi’nin üzerine gelinmesinin en önemli nedeni, bu dairenin Öcalan’ın askerî bağlantılarını ortaya çıkarmış olmasıydı. İstihbarat Daire Başkanlığı’nın her an bu bilgileri kamuoyu ile paylaşacağından endişe eden bu kesim, istikrarsızlık ve kaos ortamında antidemokratik uygulamalarına devam ederek, suçlarını gizlemek amacıyla, görevlerini hukuk içinde yerine getirmiş Emniyet İstihbarat Dairesi’ni haksız ve hukuksuz olarak suçladı.”




YORUMLAR 13
  • hasan kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlışşş. öncelikle bu teröristin boy boy fotoğraflarını sanki bir entellektüelmiş gibi yayınlayan sitenizi kınıyorum. bu adamları yani ergenekon, pkk, dhkp-c, yerli hizbullah gibi terör örgütlerini kurup bizzat yöneten ve üstümüze salıp başımıza bela eden tek bir kaynak vardır bence. o da israil ve onun hizmetindeki abd ve avrupa. ama işin başı israildir. ve bu durum israil yok oluncaya kadar devam edecektir. israili yok edebilecek muhtemel tek güç türkiyedir. o yüzden bütün oyunlarını türkiye ekseninde oynuyor
    Cevapla
  • selçuk erdem 16 yıl önce Şikayet Et
    Biter biter gizli odakta baska herseydeAdamlar defalarca islam kardesligini bitirmedikce istedikleri gibi somuremeyeceklerini belirttiler amac o. Ne kadar cok olsada gizli odaklar halkin buyuk cogu saf musluman insanlar,aksi de iddia edilemez zaten.Halkinda bilincli,akilli olmasi gerektiginde sorumluluk alabilmesi cok onemli.Her sakalliya seyh,her mini etekliye modern dememek lazim bilmeden.Misal internetteki yorumlara baksak biz bitmisiz bizi fethederler yarin ama gercekte nerde bu yorumlari yapanlar ortada yok.Bunlarin hepsi teknoloji ve mantik olarak geri kalmaktan kaynaklaniyor.Bunu assak gerisi kolay degerlerimizi savunmak icin gerekli.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Türkiye gizli odakların çiftliği olmuş. Her köşe başında onların gölgesi. Her kirli işte onların imzası. Bu devran böyle gider.
    Cevapla
  • turgut selim nizamoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Bülent Orakoğlu yazınca fu iddia kıymetlendi oysa defalarca ifade ve iddia edildi . Abdi İpekçi,70 olayları,PKK, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok,A.Taner Kışlalı, Hablemitoğlu, Hizbullah olayı, Şehit edilen Askerler, Özalın katli,Susurluk, Faili meçhuller, 28 Şubat, şemdinli olayı, seçimden önce Ergenakonla kan bağı olan ve CHP ile koalisyon ortağı olması düşünülen sözde siyasi gerçekte Terör yatağı partiye şehit kanları ile oy toplanması, DTP nin bağımsızlarla meclise taşınma fikri ve finansmanı ve daha saymakla bitmez tüm bunlar o .... işiydi
    Cevapla
  • selçuk erdem 16 yıl önce Şikayet Et
    Celik kardesim iyi demissin guzel demissin de eksik demissin. Ben sonucta burda ne desemde sonucta onemli olan icraattir herzaman o irkcilar istedikleri kadar ugrassinlar bizi kandiracaklari gucu onlara veren yok.Amerika\'nin o kadarda sisirildigi kadar da olmadigina eminim.Emin olun herseyden once bu haber camur at izi kalsin tadinda yoksa herkesin inanmayacagi kesin ve daha onemlisi insanlarin tepkisini olcmek icin ortaya atiyorlar.Yemiyoruz ama yiyene afiyet olsun.Bir insanda karakter olmadiktan sonra Ergenekon\'da kurar herseyi yapar sonucta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de maçlar tamamlandı! İşte puan durumu
ABD, Çin merkezli 37 savunma sanayi şirketine yaptırım uyguladı