Esnaftan provokasyon yolda uyarısı

Türban tartışmalarını farklı bir alana çekme çabalarına karşı esnaftan uyarı geldi. Hacı Bayram esnafı, Emniyet yetkililerini uyardı: 'Cübbe ve çarşaf alan farklı tipler kimler.'

Esnaftan provokasyon yolda uyarısı
Esnaftan provokasyon yolda uyarısı
GİRİŞ 16.02.2008 09:36 GÜNCELLEME 16.02.2008 09:36
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Aslan DEĞİRMENCİ - Taner ERDOĞAN’ın haberi


Ankara'daki Hacı Bayram Esnafı; "Bugüne kadar görmediğimiz açık-saçık kadınlar, uzun saçlı ve kulağı küpeli gençler gelip, çarşaf, sarık ve cübbe almaya başladılar...    
 Biz bir provokasyon olmasından endişeliyiz... Emniyet yetkilileri ilgilenirse, kendilerine bilgi veririz" dediler. Başörtüsü serbestisinin Meclis gündemine geldiği günden itibaren çarşaf, sarma sarık ve cüppe satışlarının hiç olmadığı kadar arttığına dikkat çeken Hacı Bayram esnafı, provokasyon kaygısı taşıyor.
Kısmen de olsa üniversitelere özgürlük getiren Anayasa değişikliğini provoke etmek isteyen birtakım çevreler, düğmeye bastı. 28 Şubat öncesi sahnelenen tiyatro oyunlarına karşı hac, umre ve tesettür kıyafetleri satan Hacı Bayram esnafı uyardı.
Son günlerde son derece açık-saçık kıyafetli kadınların ve uzun saçlı kulağı küpeli gençlerin çarşaf, sarma sarık ve cüppe almak için çarşıya akın ettiklerini vurgulayan esnaf, “Kaygılıyız... Hiç pazarlık yapmadan, beden belirtmeden, hatta almamaları için uçuk fiyatlar söylememize rağmen çarşımıza açık-saçık kadınlar ve satanist tipli gençler gelip çarşaf, sarma sarık ve cüppe alıyorlar. Bu insanların provokatif bir eylem hazırlığında olduklarından şüphemiz var. Güvenlik güçlerini dikkatli olmaya davet ediyoruz. Biz müşterimizin profilini iyi biliriz. Bunlar provokatif” diye uyarıda bulundular.


KARTELİN DÜZMECELERİ


Hacı Bayram esnafı, kartel medyasının “erkek muhabirlere” çarşaf giydirip kayak yaptırdığının ve “İran Usulü Kayak” başlıklı manşetler attığının da bilindiğini hatırlatarak, “Bu çevrelerden her şey beklenir. Endişemiz, özellikle üniversite kapılarında sergilenecek benzeri provokasyonlarla yasaklara zemin hazırlamak istenebileceğidir. Allahaşkına aldanmayalım, provokasyonlara gelmeyelim” dediler.
Yıllardır Hacı Bayram’da tesettür kıyafetleri satan Elif Ticaret’in sahibi Cemal Bilezikçi, müşteri profillerinin standart olduğunu, ancak son iki haftadır hizmet verdikleri tüketicilerin farklılıkları bulunduğunu kaydetti. Müşteriler ile aralarında ilginç diyalogların da yaşandığını ifade eden Bilezikçi şunları söyledi:
“Son günlerde çarşaf ile uzaktan yakından alâkası olmayan insanlar dükkânımıza gelir olurdu. Dükkânımıza gelenlerin ortak özellikleri ise, Müslüman kadının profilinden çok uzak oluşu... Bu kadınlar çarşafları ne modellerini ne de bedenlerini sormadan ve kontrol etmeden almak istiyorlar. Bırakın pazarlığı, almamaları için yüksek bedeller söylesek bile yangından mal kaçırırcasına alıp gidiyorlar.”


“NE PAZARLIK YAPTI NE DE BEDENİNE BAKTI, ALDI KAÇTI”


Bazı müşteriler ile aralarında yaşadıkları diyalogları da anlatan Bilezikçi, şunları söyledi: “Önceki gün üzerinde kot pantolon ve yüzünde çok fazla makyaj olan bir kadın geldi. Çarşaf istedi. Beden söylemek yok, kumaşa bakmak yok. Adetten olan pazarlık yapmak bile yok... Kendisine çarşafı neden almak istediğini sordum.
Sinirlendi. ‘Kızıma alıyorum... Boğaziçi Üniversitesi’ne artık böyle girmeleri gerekiyormuş’ şeklinde alaylı bir cevap verdi. İlk çıkardığım çarşafı aldı arkasına bile bakmadan çekti gitti. Bir saat sonra ise 2 genç kız geldi. Son derece açık giyimlilerdi. Çok rahat tavır içindeydiler. Birbirleri ile dalga geçip duruyorlardı. Ürünlerimize bakıp gülüyorlardı. ‘Buyurun’ kızım dedim. ‘Çarşaf istiyoruz’ dediler. ‘Ne yapacaksınız çarşafı’ diye sordum. Güldüler, ‘Babaannemiz hac’dan geldi, ona alacağız’ cevabını verdiler. ‘Kızım babaanne olmadan nasıl çarşaf alacaksınız?’ dediğimde ise ‘Ya siz verin, biz uydururuz’ dediler.
İyice şüphelenmiştim. Sormadan geçemedim. ‘Kızım siz provokatif olmayasınız?’ diye sordum. Kızlar, iyice gülmeye başladı. ‘Siz sormayın verin biz alıp gidelim’ diyerek, raftan indirdiğimiz ilk çarşafı kapıp gittiler.”

“SATANİST TİPLİLER SARIK ALIR OLDU”

Bunların yanı sıra satanist kıyafetli ve kulağında küpeli gençlerin de gelip özellikle sarma sarık ve cüppe aldıklarını vurgulayan Bilezikçi, “Daha önce böyle olaylar ile karşılaşmazdık. Ciddi kaygılarımız var. Hükümet başörtüsü konusunda adım attıktan hemen sonra bu tipler çarşımıza akın ettiler. İnanın kafamız karışık. Güvenlik güçlerini dikkatli olmaya çağırıyoruz” dedi.

“YEŞİL SARMA SARIK SORUYORLAR”

Temizkök Ticaret’in sahibi Halit Temizkök ise, özellikle sarma yeşil sarık satışında bir kıpırdanma olduğuna dikkat çekerek, “Çok ilginç... Genç çocuklar geliyor. Düşünün top sakallı ve kılık kıyafeti son derece entel... Ama cüppe ve sarma sarık istiyor. Beyaz sarma sarık verdiğimizde ise ‘yeşili yok mu?’ diye soruyorlar. Bu insanların bir planı olduğu kesin. Güvenlik güçlerimiz çok dikkatli olmalı. Bizler merak içersindeyiz. Herkes uyanık olmak zorunda...” diye uyardı.

YORUMLAR 41
  • hikmet basiret 16 yıl önce Şikayet Et
    aczimendiler, fadimelere dikkat. bu tip şeyler yapacaklarını uygun zemin oluşturma taktikleri hep olmuştur bu koministlerin-ulusalçıların ittifakı
    Cevapla
  • Umut Can 16 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük düşmanları düğmeye bastı!. ÇYDD\'li Saylan, \"Biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Biz birşey istemessek olmaz\" anlayışı hortlamış ve pazara inmiştir. Özkan, Saylan, Baykal, holding medya ve Ergenekon arasında bir fark varsa o da fiili eylemdir. Ancak yapılar üç aşağı beş yukarı aynıdır
    Cevapla
  • yaren yaren 16 yıl önce Şikayet Et
    94 te de oldu.ist. bel. kazanılınca . sarıklı tipler istiklal cd.sinde artık buralar bizden sorulur diyerek çiçek pasajına baskın yapmışlar hatta haberlerde yayınlanmıştı hatta içlerinden biri ünlü biriydi ve tanınınca oyunları bozulmuştu. maksat tahrik olsun. bunlar topyekün savaş dememişmiydi. işte tam sırası. Vakit e sataşanlar manşetlerine takılıp kalmayın doğruları dosdoğru yazan bütün yazarlarını zahmet edip okursanız küçük dilinizi yutarsınız. Arseven Dilipak Üzmez Öztürk Karahasanoğlu daha sayiim mi hadi bırakın iftira etmeyide okuyun
    Cevapla
  • sonefsane 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun vakit gazetesinden. her türlü acıklarını vakit gazetesi buluyor.. bu işin aslı astarıda yakında ortaya cıkar rabbiminde elbet bi planı vardır
    Cevapla
  • zülcenaheyn-e koği 16 yıl önce Şikayet Et
    saayyıınnn editör denen kasap. yorumumu BALTALAMIŞŞIN YANLIŞ ANLAŞILIRSA SORUMLUSU SENSİN ama inşaallah yorumun başlığından anlaşılır yoksa sana hakkımı helal etmem... ..............................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi