CHP'li Necla Arat da 'intihal'ci çıktı

Cumhuriyet Mitingleri'nin organizatörleri-nden olan ve 22 temmuz'da CHP'den vekil seçilen Necla Arat bilim hırsızı çıktı. Arat'ın 'intihal'den 6 ay ceza aldığı ortaya çıktı.

CHP'li Necla Arat da 'intihal'ci çıktı
CHP'li Necla Arat da 'intihal'ci çıktı
GİRİŞ 21.02.2008 15:35 GÜNCELLEME 21.02.2008 15:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ten gönderilen yazıya göre, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat'ın profesörlüğe yükseltilme işleminde intihal tespit edildiği gerekçesiyle, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanlığınca 6 ay süreyle geçici olarak, "Görevden çıkarma" cezası verildiğini bildirdi.

Bakan Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın, "CHP'li Arat'ın intihal suçu işleyip işlemediğine" ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Konuyla ilgili Yüksek Öğretim Kurulunun yazısına göre, Prof. Dr. Arat'ın doktora, doçentlik ve profesörlük çalışmaları sırasında yazdığı eserlerde, başka eserlerden alıntılar olduğuna ilişkin İÜ'ye gönderilen şikayet dilekçesi üzerine inceleme yapıldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Çelik, şunları kaydetti:

"YÖK'ün yazısında, Prof. Dr. Arat'ın profesörlüğe yükseltilme işleminde intihal tespit edildiği, söz konusu tarihte yürürlükte olan mevzuat hükümlerine göre Disiplin Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığının 25 Mayıs 1982 tarihli Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile Arat'a 6 ay süreyle, 'Geçici olarak görevden çıkarma' cezası verildiği beyan edilmektedir."

Bakan Çelik, yazıda, "Prof. Dr. Arat hakkında, isnat edilen suçtan önce ceza aldığı tespit edildiğinden tekrar yapılacak bir işlem bulunmadığının" kaydedildiğini bildirdi.

YORUMLAR 25
  • yalçın bedir 16 yıl önce Şikayet Et
    CHP LİYE HERŞEY MÜBAH. ak partili biri böyle bir hırsızlık yapsaydı chp ayağa kalkar ve partisinden istifa etmesini isterlerdi.sayın ÖMER DİNÇER olayında olduğu gibi.sayın dinçerin profesörlüğünün iptali istenmişti.şimdi sormak lazım sayın aratın profesörlüğü iptal edilecekmi
    Cevapla
  • abdullah bilir 16 yıl önce Şikayet Et
    normal olsa. hak hukuk, alınteri, helal ve haram sadece inançtan gelir. hem inançlı olacak hem dürüst olacak... böyle bi adamın chp\'de ne işi var. CHP\'de olanları da görüyoruz. DURMAK YOK YOLA DEVAM.
    Cevapla
  • ahmetçelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Kopya ile Profesör Olmak. Evet ancak böyle bir kitabı alıntı yapmadan yazabilecek Proflar var memlekette. Bunlar öyle uyanıklar ki Milletvekili dahi olabiliyorlar. Hatta kitlelerin önüne geçip hadi birileri yanlış yapıyor, protesto edelim diyebiliyorlar. Ortam oldukça sığ ne dersiniz.
    Cevapla
  • Engin Xxx 16 yıl önce Şikayet Et
    ??. kadinin suclu oldugu anlasilip cezasini almis, 6 ay uzaklastirilmis, simdi niye ortaya cikariliyor tekrar anlamadim?? YOKun muhalefetin intihallerini arastirma gibi bir gorevi var da ben mi bilmiyorum? ayrica bir yorumcunun belirttigi gibi AKPde de boyle insanlar mevcut, onlar neden haber olmuyor, yorumlanmiyor? herseye siyaset bulasmasa keske boyle...
    Cevapla
  • Yasin Türk 16 yıl önce Şikayet Et
    Kapasite. Onlarda bu kapasite zaten yok. Savunduğu fikirlere bakıldığında bu açıkça görünüyor. İlim adına hiç bir icraat yok ama. İş ortalığı karıştırmaya gelince bir numaralar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı