Yakut Türkleri ile Mayalar akraba

Araştırmacılar, yeni DNA çalışmalarında Sibirya’daki Yakut Türkleri’yle yerli Amerikalılar arasında yakın akrabalık bulunduğunu ortaya koydu. İşte şaşırtan genetik benzerlik:

Yakut Türkleri ile Mayalar akraba
Yakut Türkleri ile Mayalar akraba
GİRİŞ 23.02.2008 08:30 GÜNCELLEME 23.02.2008 08:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Stanford Üniversitesi’nden Richard M.Myers başkanlığındaki ekibin, Science dergisinde yayımlanan çalışmasında, 51 halktan 938 kişinin genetik ayrıntıları incelenerek, insanların nasıl benzer ya da farklı olduğunun kanıtı ortaya kondu. Çalışmada ortaya çıkan bulgulardan biri de Sibirya’da yaşayan Yakut Türkleri’yle Meksika, Orta Amerika, Kolombiya ve Brezilya’da yerli halklar arasında bulunan genetik benzerlikler oldu. Yakutlar ile Amerika’da akrabalıkları bulunan yerli halklara Orta Amerika’da Mayalar, Brezilya’da Surui ve Karitianalar dahil.

Araştırmacılar, Yakut Türkleri’yle, deniz seviyesinin daha alçak olduğu dönemde kara köprüsü üzerinden Sibirya’dan geçtiklerine inanılan yerli Amerikalılar arasında yakın akrabalık bulduklarını belirttiler. Bulguların, insanların Amerika’ya muhtemelen 12 bin ila 30 bin yıl önce var olan kara köprüsüyle Bering Boğazı’nı geçerek Sibirya’dan göçtüğü teorisine uygun olduğuna işaret ediliyor. Daha önceki araştırmada, Yakutlar’la Amerikalılar arasında genetik bağlantının ortaya konulduğu, ancak yeni bulgularda daha derin genetik bağlantı ortaya çıktığı belirtiliyor.

YORUMLAR 9
  • haliluner 16 yıl önce Şikayet Et
    SATIŞŞŞŞŞ......... VAKIFLAR YASASINDAN etkilenmezler inşaallah!!!!!!
    Cevapla
  • yunusemrem 16 yıl önce Şikayet Et
    büyük türk devletine. soyumuzu ve soydaşlarımuzı seviyoruz.büyük türk devletine
    Cevapla
  • Tugay Baki 16 yıl önce Şikayet Et
    Demek Güneş-dil Teorisi gerçekmiş... Bu akrabalık kesinliştiğine göre ona uygun bir siyaset yolu izlememiz lazım. Kızılderililerin ve Güney Amerika yerlilierinin Türk olduklarını artık sadece biz değil bütün dünya kabul ediyor.
    Cevapla
  • murat çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM KARDEŞLİĞİ. mühim olan 12 bin yıl önce berring boğazını geçen yakutlarla mayaların kardeş olması değil. mühim olan İSLAM KARDEŞLİĞİ.bu gün binlerce müslüman siyopnist oyunlarla birbirlerini katlediyor. hemde HZ.PEYGAMBERİMİZİN sıkı sıkı tembih ettiği halde birbirimizi yok ediyoruz ve yahudi siyonistlerde kıs kıs gülüyorlar bu halimize.mayalar türk olsa bize ne faydası var şimdi.hepsini katletmiş avrupalı.kültürlerini unutturmuş.ne değişir bu saatten sonra anlamak mümkün değil.önemli olan İSLAM KARDEŞLİĞİ.gerisi hikaye.
    Cevapla
  • mimaliekber 16 yıl önce Şikayet Et
    irkdaslik. gercektende, kizilderililer, mayalar, ortaasyanin hepsi, lazlar, dagdaki turkler (kurdler), eskimolar, ve turklestirdigimiz dunya... :) cok acayip yaw.... soylenecek hakikaten soz yok, cok dusundum, Hz. Adem\'in aslen Turkmu yada baska bir irktan oldugunu (ama tahmin etmiyorum, kesin Turk)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu