Ve başörtüsü resmen serbest...

Üniversitelerde türban serbestliği getiren Anayasa değişikliğine ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayından sonra, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ve başörtüsü resmen serbest...
Ve başörtüsü resmen serbest...
GİRİŞ 23.02.2008 08:55 GÜNCELLEME 23.02.2008 08:55
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Üniversitelerde türban serbestliği sağlayan Anayasa değişikliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Anayasanın 10. maddesi, 'Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır' şeklinde değişti. Anayasanın “Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddesine ise 'Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir' fıkrası eklendi.

ANKA

YORUMLAR 73
  • YüKSeLGFB 16 yıl önce Şikayet Et
    SERKAN KONUSUMUA atfen;. İnadına laiklik demişsin? yani inadına laiklik=inadına Allahsızlık Ben de inadına Şeriat diyorum!
    Cevapla
  • isa şenel 16 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun diyorum.
    Cevapla
  • FAZLIMALAK 16 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam. yani ne yapalım sorunları çözmeyip millete zulümmü yapalım bizi sizleremi benzettiniz bizler Akp ye özgürlüklerin önünde duran yosunları temizlesin diye oy verdik.yine vermeye devam edeceğiz Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • murat baştuğ 16 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayırlısı. bence AKP hükümetinin en büyük yanlışlığı bundan sonra elinde başörtüsü diye bi kozu olmayacakbiz millet olarak aç kaldığımız zaman bağırmaya başlarız bu ekonomi ilede buna az kaldı zaten merak ediyorum seçim meydanlarında ne yapacaklarını bundan sonra
    Cevapla
  • mevlüt tur 16 yıl önce Şikayet Et
    yola devam. yollar tek tek acılıyor artık bır kısı 11 noter baskanı demıs... kardeşşşş..10 uncu vetocu olmaktan ıyıdır hıc olmazsa ımza atmayı bılıyor ondan aciz değil bari..eller kalem tutuyor bu işler oturmakla olmuyor. hadı sımdı gıdın anayasa mahkemesıne kosun kosun aynen rodosa gıder gıbı anladınız siz onu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı