MSN Tuzağına Düşmeyin!

MSN listelerinde sizi engelleyenleri göstereceğini ima eden adreslerden uzak durun. Felaketle karşılaşmamak için yapmanız gerekenleri açıklıyoruz.

MSN Tuzağına Düşmeyin!
MSN Tuzağına Düşmeyin!
GİRİŞ 27.02.2008 12:59 GÜNCELLEME 27.02.2008 12:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Hakkı Alkan'ın haberi

MSN listesine girdiğiniz birisi, sizi daha sonradan engellediğinde, kendi listenizde o kişiyi hep çevrimdışı görürsünüz. Uzun süredir listenizde çevrimdışı olan birisi, içinize kuşku düşürebilir ve 'Acaba beni engelledi mi?' sorusunu bile aklınıza getirtebilir.


Aslında cevap oldukça basit; sizi engelleyenlerin kimler olduğunu asla göremezsiniz. Ama bazı uyanık web siteleri, sizi engelleyenleri göstereceğini söyleyerek hain tuzaklar kuruyorlar.



Sizden Şifrenizi İstiyorlar

Sitenin çalışma şekli şöyle; önce sizden e-posta adresinizi istiyor ve ardından da şifrenizi. Bu bilgileri verdiğinizde, sisteme hemen giriş yapılıyor ve sizi engelleyenleri listesi verilecek dese de artık iş işten geçmiş oluyor.

Bu kadarla sınırlı kalsa iyi. E-posta adresinizi ve şifrenizi alan bu site, hemen MSN listenizdekilere de ulaşmaya çalışıyor sizin adınıza be bu zincir, uzamaya devam ediyor.

Ne Yapmak Gerekiyor?



  1. Microsoft’un dışında hangi site olursa olsun, kesinlikle şifrenizi bir web sitesine vermeyin.
  2. Arkadaş listenizden gelen otomatik reklam mesajlarını ciddiye almayın.
  3. MSN üzerinden gelen dosyaları açmadan önce virüs testinden geçirin.
  4. Anti virüs yazılımınızı mutlaka güncel tutun.

http://shiftdelete.net 


MSN güvenliğini, SDN Forumları’nda tartışıyoruz. Siz de katılın.

YORUMLAR 12
  • Ahmet UYSAL 16 yıl önce Şikayet Et
    engelleyeni öğrenmek için. engellediğini sandığınız kişinin üzerine gelip sağ tıklayın,görünümden profile girin gelen sayfadan kişinin profil ayrıntılarını göstere tıklayın,tekrar acılacak olan sayfada kişinin hem web görünümü hem de messenger görünümü duruyorsa sizi engellememiştir,eğer birinden biri yoksa engellemiştir..kolay gelsin..
    Cevapla
  • ALİ SARIŞEN 16 yıl önce Şikayet Et
    ne bayandı amma . banada geldi bu mesaj benseni engelliyomdedi hemen yazıyo amma profesör belli artık sen beni engellemişsin dedi sen kimsinki dedim diğer msn adresimi dedi bende allah varya adınıde de biliyim dedim burdan bak kimin eglelediğini bende seni engeliliyom bay ulen sen beni enlellersen ben seni haydi haydi engellerim dedim çıktım bide şu sayfaya bakıyım dedim ana bu işte iş var işte çünki msn adresini ve parolanı istiyo bende yazdım (alırsın@....com) parolasıda (çokbekle) dediğim gibi çoooooookkkkk bekler hahah
    Cevapla
  • ümit durgun 16 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin.... Seçenekler/Gizlilik ten bakıpta sil aktifse seni engellemiş diyen arkadaş. O sil aktifse seni silmiş demektir. Sadece engellediyse o sil aktif olmaz. İşkembeden sallama :)
    Cevapla
  • ali saraç 16 yıl önce Şikayet Et
    ..... Msnden araçlara girin ve oradan gizlilik sekmesine gelin. Uzun süredir oturum açmadığını gördüğünüz ve engelleyip engellemediğinden süphe ettiğiniz kişinin üzerine gelin sağ tuşu tıklayın. eger \"sil\" seçeneği aktifse engellenmişsiniz. Aktif değilse şüphe ettiğiniz kişi sizi engellememiş demektir. Demokraside çare tükenmez.
    Cevapla
  • Aslan SATIR 16 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe sitelerde var. Bayan ismiyle birisi sizi ekliyor. Bayan resmi kullanıyor.Aslında karşı taraftaki bir program siz ilk mesajı yazınca-ne yazarsanız yazın farketmez-ilk mesaj \"diğer adresimi engellemişsin hayırdır? www.bilinclendir.com dan baktım\" ikinci mesaj \"neyse uzatmaya gerek yok ben de seni engelliyorum yazma bana. inanmıyorsan www.bilinclendir.com dan dene gör. ba baaayy\" şeklinde oluyor kullanıcı ilgili siteye girip kullanıcı bilgilerini girdiği anda listedeki diğer kullanıcılarada bağlanan kişiden mesajatıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'