Başörtü yasağı kedileri de vurdu

İki kedisini tedavi için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götüren Mine Çoruh (48) adlı başörtülü kadın aldığı yanıt karşısında tam bir şok yaşadı. Fakülte yetkililerinin savunması ise bu kadarına da pes dedirti: 'Öğrenci zannettik!'

Başörtü yasağı kedileri de vurdu
Başörtü yasağı kedileri de vurdu
GİRİŞ 28.02.2008 09:53 GÜNCELLEME 28.02.2008 09:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

KENAN KIRAN'ın haberi


“Başörtülü öğrenciler İstanbul Üniversitesi kapısından geri çevrilecek!..” diyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, insanların yanı sıra hayvanları da mağdur ediyor.

İki kedisini tedavi için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götüren Mine Çoruh (48) adlı vatandaş, başörtülü olduğu için içeri alınmadı. Mine Çoruh, kapıdaki görevliler tarafından, rektörden 'kesin talimat' olduğu gerekçesiyle içeriye sokulmadı.


Vakit gazetesine konuşan Mine Çoruh, kedilerinin ciğerlerinden kaynaklandığını düşündüğü nefes alma probleminden dolayı, röntgen çekilmesi ve aşısı için 26 Şubat 2008 tarihinde İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne saat 10:30’da gittiğini; ancak içeri alınmadığını söyledi.


Kendisinin işlemleri yaparken dahi araç içerisinde oturmasına bile müsaade edilmediğini hatırlatan Mine Çoruh, “İki hasta kedimle mağdur edildim. İstanbul Üniversitesi’nde okuyan çocuğum da bulunmuyor. Bu nasıl mantıktır. Rektör Parlak bunu açıklasın” dedi.

ÖĞRENCİ ZANNETMİŞLER


İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetkilileri, söz konusu skandalı doğruladı. Fakülte yetkilileri, 48 yaşındaki Mine Çoruh’u öğrenci zannettikleri iddiasıyla içeri almadıklarını söylediler.

YORUMLAR 8
  • mehmet selim polat 12 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Yokmu?. İlgilenecek bir hükümet yetkilisiş yoksa Araba şöfürsüz kendi başına gidiyor demektir,sakın bir yerlere toslamasın.
    Cevapla
  • KADİR AKAYDIN 16 yıl önce Şikayet Et
    Siz aydın insanmısınız.. Anayasa onaylandı halen daha yasak koyuyorsunuz.sizin anayasaya saygınız olsa bukadar yaygaraya yapmazsınız.
    Cevapla
  • cevheri editör 16 yıl önce Şikayet Et
    nerde kaldı hayvan sevgisi. ulen sizde insan sevgisi olmadığını biliyorduk hayvan sevgisi olmadığınıda öğrendik. KEDİ BAŞÖRTÜLÜ DEYİL HAYVAN KORUMA DERNEKLERİNİ tepkiye davet ediyorum HAZIMSIZ larrr
    Cevapla
  • mazlum mete 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne parlak zeka ama,değilmi?. Başörtülü örenciye geçer not vermem, Başörtülü bayanın kedisi hasta,o halde Başörtülü kadının kedisinide tedavi etmem. Parlak rektör
    Cevapla
  • şeref ünal 16 yıl önce Şikayet Et
    saçmalığın bu kadarı. Hasta oluyorsunuz Devlet Hastanesine gidiyorsunuz ve sağlık hizmetinden faydalanıyosunuz kimse size sen başörtülüsün demiyor. Verginizi yatıracaksınız vergi dairesine gidiyorsunuz kimse size sen başörtülüsün buraya giremezsin demiyor. hakkınızda suç duyurusu oluyor veya siz dava açıyosunuz ama mahkemelere başörtülü şekilde katılabiliyosunuz , kimse size bu başörtülü içeri giremeyeceği için yargınalamaz açana kadar bekleyin demiyor. ama iş EĞİTİM e gelince bu hizmetten yararlandırılmıyosunuz. Sizce neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!