Şehitlikteki haç işaretine tepki

Mersin’in Tarsus İlçesinde 2008 yılı Saint Paul yılı olarak kutlanmaya hazırlanılırken, ilçede bulunan Eshab-ı Kehf şehitliğinin girişindeki haç işareti tepkilere neden oluyor.

Şehitlikteki haç işaretine tepki
Şehitlikteki haç işaretine tepki
GİRİŞ 03.03.2008 00:33 GÜNCELLEME 03.03.2008 00:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Abdullah Biçer'in haberi


Tarsus-Çamlıyayla karayolunun 15. kilometresinde bulunan Eshab-ı Kehf ziyaretgahı ve aynı mevkideki Ulaş köyünde bulunan şehitliğin giriş kapısının haç şeklinde olması buradan geçenlerin ve köylülerin tepkisini çekiyor.

Köylülerden Kerim Bozoğlu, köylerinin girişinde Eshab-ı Kehf’in adı geçen ve kurtuluş savaşında hayatını kaybetmiş 4 şehidin mezarının bulunduğu Şehitliğin çok pis olduğunu, ayrıca bir de Hıristiyanlığın sembolü olan haç işaretlerini taşımasının büyük bir gaf olduğunu söyledi.

Kerim Bozoğlu “Bu şehitlik uzun yıllar önce yapılmış olmasına rağmen birçok kişi bizlere bu şehitliğin giriş kapısının çirkin olduğunu ve Hıristiyanların haç işaretini taşıdığını söyledi. Bizde dikkatlice inceleyince bu görüşe hak verdik. Gerçekten de yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bulunan hem de Müslüman şehitlerin yattığı mezarlıkta böyle bir işaret konulması bizleri üzmektedir. Bu işaretin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Ayrıca şehitliğimiz çok pis ve bakımsız. Mezarların üzerini otlar ve çalılar kaplamış. Bu büyük bir ayıptır.

Şimdi Hıristiyanların sembolü olmuş olan Saint Paul adlı Hıristiyan şahsın adına kutlamalar yapılmaya hazırlanılıyor. Tarsus’ta yaşayan bu zatın adına kilise bile yapılmış. Onlar Vatikan’dan ve başka ülkelerden gelip kilisesine sahip çıkarken biz ise şehitliğimize bile sahip çıkamıyoruz” dedi.

Söz konusu Eshab-ı Kehf şehitliğinde içeriye girip tuvaletini bile yapanların olması nedeniyle etrafta pis koku olması da büyük bir ayıp olarak nitelendiriliyor.


HABER 7

YORUMLAR 20
  • mehmet akif yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    köylülerden bilmem kimmiş,, . bide utanmadan anlatıyosun, böyle ahkam kesip konuşacağına al elile bi çekiç bi murç, çıkıntıyı kırda düzelt, al elıne bi tırpan mezarların üstünü temizle, bu kadar bılıncsız ınsanlar olduk, herşey devletten beklenıyo, yakında lavabomuz tıkandı devlet gelip açmıyo utanıyoruz dıyenler olursa hıc sasırmam...
    Cevapla
  • abdullah öğütcü 16 yıl önce Şikayet Et
    özhanvezir\'e. yav kardeşim gene ökuzun altından buza arıyon yav arkadaşım marketelere bakıyom adım atacak yer yok bu marketler bedava vermıyo enaz 20 dk kasada bekledım neremız fakır dıye ....
    Cevapla
  • Erdal Tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    yok daha neler... Eger bu görüntüdeki giris kapisinin kenarindaki sütunlari hac\'a benzettiyseniz, yuh diyorum yani. Ugrasacak baska biseyimi kalmadimi bizim yahu!
    Cevapla
  • MEHMET YOZGATLI 16 yıl önce Şikayet Et
    bop esbaşkanı tayyip. acaba bunu hangi konuşma kurnazlığıyla kapatacak..su yüzüne çıkacak...gerçi ona göre bu bir tehlike değil..işbirlikçi olmaya devam etmeli ki..*?yoksa indirirler aşağıya?faizli de olsa para da vermezler ekonomi batar gider..tayyip iyi biliyo mecbur zavallı taviz vermeye mecbur
    Cevapla
  • ozhanvezir 16 yıl önce Şikayet Et
    YUH BE. 30 senedir tarsusta yaşıyorum 30 senedir o yoldan gidip gelirim hec dikkantimi cekmemişti bırakın bu işleri ya arkadaşlar TÜRKİYE elden gidiyor türkiyeyi bizim başımızdakiler yönetmiyor feytullah hoca gibi adamlar yönetiyor esnaf kan aglıyor memur kan aglıyor piyasada para yok hani bana bi tane türk bankası gösterin bırakın bu işleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!