Hasan Basri Çantay ödülleri verildi

Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri' töreni hafta sonu düzenlendi. Törende 7 ana dalda ve juri özel ödülleri sahiplerini buldu

Hasan Basri Çantay ödülleri verildi
Hasan Basri Çantay ödülleri verildi
GİRİŞ 02.03.2008 10:36 GÜNCELLEME 02.03.2008 10:36

Devrim Derin'in haberi

Devrim Derin

Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın son anda katılamadığı Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti ödül töreni haftasonu Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Balıkesir'in ilk gazetesini çıkaran Hasan Basri Çantay'a atfedilen törene Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Milletvekilleri İsmail Özgün, Edip Uğur, Cemal Öztaylan, Sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ve çok sayıda gazete ve ajans üst düzey yöneticisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Cemiyet Başkanı Ramazan Demir yaptı. Bu yılki ödül töreni ismini Balıkesir'in ilk yerel gazetesini çıkaran Hasan Basri Çantay'a adadıklarını ve geleneksel hale getirmeyi düşündükleri yarışma ismini her yıl başka bir önemli isme atfedeceklerini belirten Demir, basın çalışanlarının yaşadıkları zorluklara vurgu yaptı.

BENGİ: BASIN 4. KUVVET

Yerel Gazetelerin maddi sıkıntılar nedeniyle önemli sorunlar yaşadığını belirten Demir'in ardından Türkiye Yazarlar Federasyonu Üyesi Yusuf Akgül söz alarak Hasan Basri Çantay'ın yaşamı hakkında bilgiler verdi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın adına törene katılan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Dr. Dr. Hilmi Bengi'de söz alanlar arasında yer aldı. Basının Yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen 4. kuvvet olduğunu belirten Bengi, AA'nın 88 yıl önce Atatürk tarafından kurulduğuna dikkat çekti.

Basının halk ile yönetim arasında bağlantıyı sağlayan bir kuruluşlar bütünü olduğunu hatırlatan Bengi, basının tarafsız ve doğru haber vermesi gerektiğini söyleyerek, yönlendirmelerden kaçınması gerektiğini vurguladı.

Son olarak ise Balıkesir valisi Selahattin Hatipoğlu söz alarak ülke büyüklerinin hatırlanması anılmasında bu yarışma ile katkıda bulunan Gazeteciler Cemiyetine teşekkür etti. Hatipoğlu'nun konuşmasının ardından ödüller sahiplerine teslim edildi. Gazetemiz genel Koordinatörü Elif Hicret Sarı'da 7 ana daldan biri olan Mizampaj alanında ödüle layık görülenler arasında yer aldı.

KİMLER ÖDÜL ALDI?

Haber Dalı: Ahmet Ertan (DHA Edremit Muhabiri) Kaçaklara Afrodit banyosu adlı haberiyle.

Röportaj Dalı: Abdurrahman Öz (Son Kurşun gazetesi- Bandırma)

Araştırma- İnceleme Dalı: M. Reşit Kıpçak (Ekspres Gazetesi), Almanak adlı çalışmasıyla.

Mizampaj Dalı: Elif Hicret Sarı (Yeni haber Gazetesi)

Fotoğraf Dalı: Cemil Yurtman (Yeni Balıkesir Gazetesi)

Televizyon Dalı: Deniz Özbay (Balıkesir Karesi TV)

Jüri Özel Ödülleri: Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Cihan haber Ajansı Genel Müdürlüğü, Hürriyet Gazetesi (Ege ilavesi), Yeni Asır Gazetesi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dervişoğlu: FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız
Erdoğan imzaladı: Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi genelgesi yayımlandı!