Dünya kaç yıl sonra yok olacak?

Eğer her şey bu şekilde sürer ve olağanüstü hal olmazsa dünya ne kadar yaşar? İngiliz bilimciler, bilimsel açıdan kıyamet tarihini saptadı. Buna göre ne kadar zamanımız kaldı?

Dünya kaç yıl sonra yok olacak?
Dünya kaç yıl sonra yok olacak?
GİRİŞ 03.03.2008 07:18 GÜNCELLEME 03.03.2008 07:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İngiltere'deki Sussex Üniversitesi Astronomi Bölümü'nden Robert Smith 'Güneş'in çekimi ve Dünya'nın geleceği mesafe dünyanın tamamının buharlaşması için yeterli' açıklamasını yaptı.

Smith sözlerini şöyle sürdürdü: 'Güneş'teki hidrojen tamamen helyuma dönüştüğünde, Güneş şu ankinden 250 kat daha büyük bir hale gelecek ve büyük bir ateş topuna dönüşecek. Ağırlığının artması ise çekim gücünü azaltacağından Dünya Güneş'ten uzaklaşacak. İlk bakışta bu uzaklaşmanın Dünya'yı korkunç sondan kurtaracağı düşünülebilir. Ama gerçek böyle değil. Dünya kendi çekim gücü nedeniyle Güneş'te gel-gitler oluşmasına neden olacak, bu gel-gitlerden yeterince uzaklaşamayacak, Güneş'in etkisinden kurtulamayacak ve korkunç son gerçekleşecek'.

Robert Smith daha önce Dünya'nın yörüngesinin genişlemesi ve Güneş'ten uzaklaşacak olması sayesinde sondan kurtulabileceğini öne sürmüştü. Ancak yaptığı yeni araştırmalar, gezegenimizin yeterince uzaklaşamayacağını ortaya koydu.

Neler olacak, ne yapılabilir?

Sonuç olarak iki tarih veriliyor. Birincisi, Dünya'nın Güneş'in korkunç etkisi karşısında dayanamayıp yok olması günümüzden 7,6 milyar yıl sonra gerçekleşecek. İkinci tarih ise Dünya'daki hayatın bundan çok önce sona ereceğini gösteriyor. Sıcaklık artışının dayanılmaz seviyeye gelmesi için şunun şurasında bir milyar yılımız kalmış durumda.

Bu sondan kurtulmanın yolunu ise Robert Smith şu şekilde açıklıyor: 'Gelecek nesiller Dünya'nın yörüngesini değiştirecek çözümlere ulaşabilirse, gezegeni Güneş'in etkisinden kurtarmak mümkün olabilir. Ancak bunun da çok büyük riskleri var. Örneğin yanlış bir hesap her şeyi alt üst edebilir ya da bir asteroid tüm planları alt üst edebilir'.

Farklı araştırmalar ne diyor?

Geçtiğimiz yılın sonlarında İspanya'daki Salamanca Üniversitesi'nin yaptığı araştırma ise Dünya'nın sonunun zamanın durmasıyla geleceği fikrinin ortaya atılmasına neden olmuştu. Bu fikre göre zamanın durması var olan enerjinin tükenmesiyle gerçekleşecek. Araştırmayı yürüten Profesör Jose Senovilla, Dünya'nın dönmesinin enerjiyle gerçekleştiğini, enerji tükendiğinde Dünya'nın da duracağını söylemişti. Yeni araştırmalar ise çok farklı bir senaryo çiziyor.



Haberin İngilizce metni için bakınız


(Milliyet)

YORUMLAR 22
  • Engin Xxx 16 yıl önce Şikayet Et
    tercume hatasi var. Agirligi artinca cekim gucu azalicak denmis haberde, bu zaten teoride yanlis bir cumle! sebebi ise yanlis tercume, orijinal haberde `lose mass` diyor yani gunesin kutlesi azalacak, ve cekim gucu de azalacak, boylece dunya uzaklasacak. Birisi de karbon 14 ile iliskilendirmis olayi, ne alaka anlayamadim.
    Cevapla
  • Zeki Aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet & Gayb meselesi.. Gayb: Bazı insanlar Bektaşi fıkrasındaki gibi \"Yalnız Allah bilir\"deyip ayetin devamında \"bildirdikleri\"ni es geçiyorlar. Peygamberimiz(sav)in,\"eğer gaybı bilseydim, daha çok ibadet ederdim\" demesi, gaybı bilmediğine değil, gaybın çok ibadetle eldeedildiği anlamıdadır. Zaten o, insanların en çok abidi idi. Kıyamet:\"ne zaman kopacağı\" bir \"kul\"un ilgi alanına girmez. Çünkü o, her zaman kopacağı varsayımıyla yaşar. Hatta \"gerçek mü\'min\", \"kıyamet kopmuş ve ahireti yaşıyor gibi bir hayatı\" olandır.
    Cevapla
  • antifenerr 16 yıl önce Şikayet Et
    serkan ayhana. tbr ederim serkan arkadasim ve senin gibi dusunenleri de tbr ederim,sozlerin her bir tanesi dogrudur,allah senden razi olsun,senin gibi insanlari ne yazikki parmakla sayacak kadar az.kiyamet dedigin gibi cok yakinda,bu bilim adamlari allah islah etsin ne diyelim
    Cevapla
  • muzaffer özturk 16 yıl önce Şikayet Et
    oldu. nasılsa daha çok var, günaha devam öylemi. resmen saçmalamışlar. cibril hadisini bilenler, sorunun cevabını iyi bilirler..
    Cevapla
  • Serkan Ayhan 16 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet fazla uzak değil. Bir hadiste Peygamber Efendimiz(sav) \"Ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecektir.\"diyor.Bediüzzaman Said Nursi(Kendisi Ebced hesabını en iyi bilen zamanın en dahisidir)bir hadisin ebcedi değerinden 1545(2120) ederek kıyametin kafirin başına kopacağına işaret olduğunu belirtiyor.İsteyen B Said Nursi\'nin\'Kastamonu Lahikası(syf 34)\'adlı eserine baksın.zaten Kur\'an-ı Kerim\'in ayet sayısı(6666) insanlığın ömrünü vermektedir.Bilim kendisiyle çelişmesin.Birçok bilim adamı\"karbon 14\" tekniğini kabul etmemektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aziz Yıldırım'dan önemli açıklamalar | CANLI
Bahçeli'nin sözlerine dikkat çekti! Kumpas o isme mi dayanıyor?