Ara Güler’in Objektifinden Sinan

5 yıllık bir uğraşının sonucunda ortaya çıkan Ara Güler’in “Sinan” konulu fotoğrafları, 5 Mart Çarşamba günü, İstiklal Caddesindeki İnsanKitap sergi salonunda sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 30 Mart’a kadar açık olacak.

Ara Güler’in Objektifinden Sinan
Ara Güler’in Objektifinden Sinan
GİRİŞ 04.03.2008 14:55 GÜNCELLEME 04.03.2008 14:55

İsmail Doğu'nun haberi



Bir insan için 'kitap' ne kadar önemliyse, Kitap için de, insan hayatı o kadar değerlidir. İnsan-Kitap ilişkisi, birbirlerini tamamlama ve yenileme açısından ilişkilerin en manalı olanlarından biridir. Sınırlı olan insan hayatı yanında, kitapların sınırsız olan hayatı, belki de insanlığın tek mirasıdır. Bu miras için, insanlığın 'ortak belleği' de diyebiliriz. Görünen o ki, “insan için kitap, kitap için insan” sloganıyla, hem insanı, hem de kitabı kendisine merkez alan İnsanKitap, yazar ve okurların, sanatçı ve sanat severlerin buluşacağı ortak bir mekan olma amacıyla, sadece kitap satışıyla kalmayıp, kültürel ve sanatsal etkinlikleri de amaçlamakta.

Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda kısa bir süre önce açılan İnsanKitap, edebiyattan felsefeye, sanattan siyasete, akademik eserlerden çocuk kitaplarına kadar yerli ve yabancı yayınlarıyla, yabancı dillerde yayın yapan süreli dergi ve gazete satışlarıyla, şimdiden kitapseverlerin gündeminde ilk sırayı almış bulunmakta. Zengin içeriği ve farklı yapılanmasıyla dikkat çeken İnsanKitap, 5 Mart Çarşamba günü saat 18:00’de, Usta fotoğrafçı Ara Güler’in, 5 yıllık bir birikimin sonucunda oluşturduğu “Sinan” konulu fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Kitapevinin sergi salonunda bir kokteyl ile açılacak olan sergi, 30 Mart’a kadar ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

İstiklal Caddesi'nin kalabalığından sıyrılıp kültürel atmosferi biraz soluklanmak için, ziyaretçilerine, hafta sonları her saat başı kahve ikram eden ve alışılagelen bir kitapevi anlayışından daha farklı biçimde bir misyon ve vizyonu kendisine hedef edinen İnsanKitap, okuma salonundan dinlenme salonuna, cep sinemasından sergi katına kadar pek çok mekanı barındırmakta. Önümüzdeki günlerde de, kitapseverler için yazar söyleşileri ve imza günleri, seminerler; sanatseverler için de, sinema ve dia gösterileri ile fotoğraf, resim, hat, tezhib, ebru, minyatür gibi klasik ve çağdaş sanat eserlerinden seçkin örneklerin sergileri tarzında bir çok kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atacağı belirtilen İnsanKitap yetkilileri, bu tür çalışmaların artırarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Adres: İnsanKitap
Asmalımescit Mahallesi, İstiklal Caddesi No: 96, Beyoğlu/İSTANBUL
Tel: 0212-249 55 55


(Haber 7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den Refah kararı! 'Operasyon başlatılmayacak' iddiası
Otoyol ve köprü geçiş ücretleri değişti! Yeni fiyatlar bu gece yarısı yansıtılacak