YÖK Başkanı'nın aracına yumurta attılar

Kocaeli Üniversitesi'nde senato toplantısına katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın aracını, bir grup sol görüşlü öğrenci yumurta yağmuruna tuttu.

YÖK Başkanı'nın aracına yumurta attılar
YÖK Başkanı'nın aracına yumurta attılar
GİRİŞ 04.03.2008 18:36 GÜNCELLEME 04.03.2008 18:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın Kocaeli’deki temasları sırasında protesto edilmesi, haber ajansları ve internet siteleri tarafından abartılarak ve çarpıtılarak verildi.


Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan, buradan da Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu'na gitti. Yusuf Ziya Özcan'ın geleceğini öğrenen bir grup öğrenci protesto gösterisinde bulundu.


Yumurtalı ve taşlı saldırıda da bulunan grup slogan atarak protesto gösterisinde bulundu. Kampusa giriş sırasında atılan yumurta ve taşlar Özcan’ın makam aracına isabet etmezken, çıkışta gerginlik yaşanmaması için YÖK Başkanı Özcan arka kapıdan ayrıldı.


Çıkmadan önce makam aracında değilken yumurtalı saldırısını sürdüren grup, YÖK Başkanı Özcan araç içinde değilken araca yumurtalarını isabet ettirdi.


Olayı kamuoyuna duyuran ajans ve televizyonlar ise olayı çok fazla abartarak duyurdu.


Protesto gösterisinde bulunanların sayısının en fazla 30 olduğu belirtilirken, ajanslar ise olayda 200’ü aşkın protestocu olduğunu iddia etti ve bast bir protesto olayını abartarak duyurdu.


Sloganlar atan öğrenciler oturma eylemlerini sürdürürken, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan gazetecileri içeriye davet ederek açıklama yaptı. İçerde başörtüsü konusunu konuşmadıklarını özellikle belirten Özcan, üniversite ile ilgili görüşmeler yapıldığını söyledi. YÖK Başkanı Özcan, öğrencilerin protestosuyla ilgili olarak, “Yapabilirler. Bu onların görüşüdür” diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • ahmet teker 16 yıl önce Şikayet Et
    nerdeydiniz. Şimdiye kadar iş başında olanlar yattı icraat yaptılar mı? Neredeydiniz o zaman şimdi bekleme zamanı eğer icraat olmazsa beraber taşlarız.
    Cevapla
  • Bekir Özeren 16 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz üniversite bitirdik ama böyle saygısızlık yapmadık.. ne bizim gibi düşünen, ne de bizim gibi düşünmeyen hocalarımıza. hepsine saygı duyduk. bu toy kardeşlerimiz hakkında ileriye doğru ümitliyim. çünkü düşünebilmeyi öğrenmekteler henüz. biraz da saygı ve empati ile diğer insanların da bazı(en az bunlarınki kadar) hakları olduğunu öğrenecekler. hepsini alınlarından öpüyorum. sağduyu -solcu iseler solduyu (aslında ikisini de eşanlamlı kullandım, beni bağışlasınlar) - diliyorum.
    Cevapla
  • ahmet ilker 16 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım Bundan Sonra Ne Yumurtlayacak Laik Mürteciler?. Tamamen provokatif, tamamen yönlendirilmiş terör timi bunlar. Eğer bir tane müslüman çıkıp da en küçük bir eylem yapmış olsa ne Atatürkçülüğü kalırdı ne laikliği. Çünkü en kolay istismar edilen ve en çabuk uydurulan kılıf bunlar. Laiklik ve Atatürkçülük maskesi altında kendi marksist-komünist hedeflerine ulaşmak uğruna PKK lı terörist canileri bile sevimli görebilen bir zihniyetin temsilcisi bunlar. Dikkat ederseniz PKK lıların açıklamalarında da sosyalist hareket olduklarını ifade eden beyanları var!
    Cevapla
  • normal normal 16 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş. çok iyi olmuş, bi işin içinden çıkamayan adama az bile. işe başlamadan asıp kesiyodu. adamda çok iyi yetki var, küçücük bir olayı çözemedi. koy başörtüsünü almayan rektörlerin yarısını kapı önüne, ertesi gün hepsi paşa paşa alırlar. bu kabiliyetsiz adama az bile yumurta.
    Cevapla
  • nurullah kahraman 16 yıl önce Şikayet Et
    yumurtlamayııııınn. bu öğrenciler kimden ne kadar para aldılar en önemlisi giden yök başkanına bu yapılsaydı eminim 5o kişideğil 150 kişi olsaydı hepsi terörist muamele göreceklerdi ve hepsi içerdeydi görün hukumetimiz ne kadar layık ve özgürlükleri savunan bir yönetim sergiliyorlar yazıklar olsun bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den Refah kararı! 'Operasyon başlatılmayacak' iddiası
Beştepe'de gece saatlerinde sürpriz zirve! Erdoğan 2 ismi çağırdı: Kritik kararlar çıkacak