MEB: 'TTK başkanı iftiracı'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Talim ve Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ı 'beceriksiz olduğu' için görevden aldığını söyledi.

MEB: 'TTK başkanı iftiracı'
MEB: 'TTK başkanı iftiracı'
GİRİŞ 05.03.2008 09:40 GÜNCELLEME 05.03.2008 09:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Talim ve Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ı beceriksiz olduğu için görevden aldığını söyledi.

Çelik, dün Kanal 24’te katıldığı programda şunları söyledi:


'Talim ve Terbiye Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın performansından memnun kalmadım. Becerikli bir başkan olamadı. Ben bu arkadaşı, açıkçası beceriksizliğinden dolayı görevden aldım. Orada ahenk sağlayamadı. Maharetli, becerikli olmazsa orada armoni değil, kakafoni çıkar. İşin üstesinden gelemedi.'

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, kurulun eski başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın bir gazetede yer alan röportajındaki iddialarıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

İrfan Erdoğan, röportajında, 'Din kültürü ve ahlak bilgisi dersiyle ilgili program kurulda görüşülürken Kur'an kursunu andıran şöyle bir teklifle karşılaştım; gruplara ayrılmış bir şekilde düzenlenen sınıfta zorunlu olarak Kur'an-ı Kerim bulunması. Adalet, hoşgörü gibi kavramların kutsal kitap üzerinden münazara edilmesi...' iddiasında bulunmuştu.

Bakanlık, bu iddiaya sert bir cevap verirken,


'İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi programı 9 Kasım 2006 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu'nda görüşülerek kabul edilmiştir. Adı geçen programın hiçbir yerinde ve kurul görüşmelerinin hiçbir aşamasında gazetede ileri sürülen iddia ve benzeri hususlar bulunmamaktadır. Tamamen iftiradan ibaret olan bu iddia belirtilen tarihteki kurul görüşmelerinin sesli ve yazılı kayıtlarından net bir şekilde anlaşılmaktadır. Gerekirse kurul görüşmelerinin ses kayıtları ve yazılı tutanakları da kamuoyu ile paylaşılacaktır.' denildi.

YORUMLAR 1
  • Mustafa TOPAÇ 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Haber7 Editörleri.... Sayın Haber7 editörleri yayınladığınız haberlerin başlıklarını seçerken daha dikkatli olmanızı rica ediyoruz, çünkü biz Haber7.com\'u diğer sitelerden farklı olduğu için tercih ediyoruz. Bu haberi ilk açışta MEB, Türk Tarih Kurumu Başkanına yalancı diyor gibi bir yanlış anlama meydana geliyor... Saygılarımla...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda çalışma sistemi değişiyor! 6 model gündemde
Başkan Altay: “İsrail’in Gazze’deki zulmünü unutmayacağız, unutturmayacağız