Üniversitesiz il kalmayacak

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "60. Hükümet olarak kararlıyız; dönemimizde üniversite olmayan il kalmayacak" dedi.

Üniversitesiz il kalmayacak
Üniversitesiz il kalmayacak
GİRİŞ 05.03.2008 08:17 GÜNCELLEME 05.03.2008 08:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'a üniversite kurulmasını öngören kanun teklifinin zamanında Komisyonlarda görüşülmediği için doğrudan Genel Kurul gündemine alınması için önerge verdi.


Öğüt, Ardahan nüfusunun 112 bine düştüğünü kaydederek, bölgeye yatırım gitmediğini, bunun için halkın göç ettiğini söyleyerek, üniversite kurulması halinde Ardahan'ın kaderinin değişeceğini savundu.


AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya da kendi imkanlarıyla Ardahan'a 400 öğrenci kapasiteli yurt ile yüksek okul yaptırdığını belirtti. İnsana ve eğitime yatırımın AK Parti'ye nasip olduğunu ifade eden Kaya, CHP'li Öğüt'ün önergesine destek verdi.


CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz ise üniversitelerin bölge kalkınmasına etkilerine dikkati çekerek, 1992'de il olan Ardahan'da vilayet ve emniyet binalarının bulunmadığını, geçici binalarda hizmet verildiğini anlattı.


Hükümet adına söz alan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise AK Parti hükümetleri döneminde büyük çoğunluğu devlet olmak üzere 40 civarında üniversite kurulduğunu, bunun da AK Parti iktidarının eğitime verdiği önemden kaynaklandığını söyledi.


Üniversitesi olmayan 9 il bulunduğunu kaydeden Şahin, "60. Hükümet olarak kararlıyız; dönemimizde üniversite olmayan il kalmayacak. Bunun için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 9 ile üniversite kurulmasına ilişkin tasarı huzurunuza gelecek" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • mustafa maden 16 yıl önce Şikayet Et
    :). ACIN ACIN cıkanların tursusunu kurarsınız 10 sene sonra.unıversıte de okumak maharet deıl bıtırp ıs bulmak mesele.ya koydekı adam bıle bılıo bunu bunlar akıl edemıo mu?
    Cevapla
  • Bahar GÜLHAN 16 yıl önce Şikayet Et
    esnafa gün doğdu... Sayın Bakanım,Sayın Meclis, ne zaman anlayacaksınız üniversite açmakla sadece yöre halkını zenginleştirdiğinizi. önemli olan üniversite açmak değil, açılan üniversitelerin sektöre uygun, kaliteli, binlerce bilimsel makale hazırlayabilen üretken bilim merkezleri haline gelmesidir. yok sa açmışsınız onlarca üniversite , seçmişsiniz koyun gibi birkaç öğrenciyi, ufku geniş insanlar yetiştirememişsiniz , onlara istihdam sağlayamamışsınız ne işe yarar. yok sorun yerel ekonomiyse.. artık bişey demeyeceğim :(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklama
Dervişoğlu: FETÖ ve PKK ile mücadelede devletimizin yanında duracağız