Bu merkeplerin doğum izni bile var

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da 15 mahallenin çöpleri, belediyenin ihalesini alan temizlik şirketinin 3 sözleşmeli merkebi tarafından toplanıyor. Nedeni,

Bu merkeplerin doğum izni bile var
Bu merkeplerin doğum izni bile var
GİRİŞ 05.03.2008 08:45 GÜNCELLEME 05.03.2008 08:45

Mehmet Dener


Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da 15 mahallenin çöpleri, belediyenin ihalesini alan temizlik şirketinin 3 sözleşmeli merkebi tarafından toplanıyor. Nedeni, sokakların dar ve dik olması.


Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da 15 mahallenin tarihî dar ve dik sokaklarındaki çöpler, belediyenin ihalesini alan temizlik şirketinin 3 sözleşmeli merkebi tarafından toplanıyor.

Sağlık güvenceleri olan, ikramiyeleri ve fazla mesai uygulaması ile çalışan merkeplerin doğum izni de bulunuyor. Haftada bir gün istirahat için izin kullanan ve yaşlanınca emekliliğe ayrılan merkepler, motorlu araçların giremediği sokakların yanı sıra merdivenli bölgelerde gecede 6 ton çöp topluyor.



Her gün 19.30'da mesaiye başlayan merkepler, saat 23.30'da işlerini tamamlıyor. Merkeplerin topladığı çöp, daha sonra toplama merkezine boşaltılıyor. Temizlik şirketinin elemanları Mehmet Dalmış (47), Hanifi Köseli (55) ve Hasan Köseli (36) merkeplere gözleri gibi bakıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede içki skandalı! İlk icraat, sosyal tesislere alkol
Gazze'de tünel değil örümcek ağı: '724 kilometre uzunluk, 15 kat derinlik, 5700 giriş!'