Özcan: Akademik işler yapmak istiyoruz

Sakarya Üniversitesi'nde incelemelerde bulunan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü meselesinden uzaklaşıp akademik işler yapmak istediklerini söyledi.

Özcan: Akademik işler yapmak istiyoruz
Özcan: Akademik işler yapmak istiyoruz
GİRİŞ 05.03.2008 10:11 GÜNCELLEME 05.03.2008 10:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Duran Savaş- Salih Hamurcu


Sakarya Üniversitesi'nde incelemelerde bulunan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yedi.


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü meselesinden uzaklaşıp akademik işler yapmak istediklerini söyledi.


Üniversitelerin sorunlarını yerinde görmek için yurtiçi gezileri yapan Özcan'ın son durağı Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'ydi.


SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, rektörlük binasında Özcan'a üniversite ile ilgili brifing verdi. Basın mensuplarının alınmadığı brifing sonrası kısa bir açıklama yapan YÖK Başkanı Özcan, SAÜ'deki toplantının çok verimli geçtiğini kaydederek,


'Rektör Bey ve arkadaşlarla hem üniversitelerin sorunlarını hem vizyonu hem de gelecekte yapacağımız işler hakkında konuştuk. Tamamen akademik bir toplantıydı.' dedi.


Daha sonra başörtülü ve açık öğrencilerin bulunduğu Sürekli Eğitim Merkezi'ni gezen Özcan, öğrencilerle birlikte yemekhanede yemek yedi.


Prof. Özcan, burada ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle kendine zırhlı araç tahsis edilmesine ilişkin soruları cevapladı. 'Benim bildiğim bir tehdit yok, başkalarına varsa bilmiyorum.' diyen YÖK Başkanı, zırhlı aracın ise kendi konumunda olan herkese verildiğini kaydetti.


Özcan, şöyle konuştu:


'Bizim için çok özel bir şey değil. Benim konumumda olan herkese verilen bir şey. Çok eski 93 model bir arabamız vardı. Devlet büyüklerimiz bunu layık gördüler. Zırhlı olup olmadığını pek bilmiyorum. Ama bir araba verecekler.'

YORUMLAR 2
  • II. Fatih Sultan Mehmet 16 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Baytar Bey İyi Yakalamış Kareyi.... Vallah doğru söylediniz Yusuf Bey. Doğrusu bu insanlar vatana memlekete zarar gelmez. Ancak iç düşmanlar bu insandan bir acayip rahatsızlar. Eeeeh olacak artık o kadar. Neyse Sayın başkan İnşallah Meslek Liselerinin önünde engel olan Katsayı Adaletsizliğinede en kısa zamanda el atar İnşallah.
    Cevapla
  • Yusuf Baytar 16 yıl önce Şikayet Et
    Fotoya iyi Bakın Lütfen. Sevgili Dostlar! Fotoğrafın neler anlattığını hiç düşündünüz mü? Ben, bir Nato tatbikatlarında makam sahibi (general) yabancıların sıraya girip yemek aldığını gördüm; şükür bir de YÖK başkanımızı görüyorum. Demekki bizde de bir şeyler değişiyor. Şükür bizim Ünv. de daha hiçbir Rektör, sıraya girip, kendi yemeğini taşımak şöyle dursun, gelipde yemekhanede tabildot yemiş değil.(21 yıllık Ünv. hayatımda)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İşgalci İsrailliler, Filistin'e gönderilen yardım malzemelerini parçaladı!
İBB'den suya dev zam!