CHP e-muhtırayı üstüne alınmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Genelkurmay Başkanlığı’dan gelen açıklamayı “muhatabı biz değiliz” sözleriyle değerlendirdi

CHP e-muhtırayı üstüne alınmadı
CHP e-muhtırayı üstüne alınmadı
GİRİŞ 05.03.2008 10:32 GÜNCELLEME 05.03.2008 10:32
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

CHP olarak Kuzey Irak’a yönelik kara operasyonunun sona erdirilmesi konusundaki eleştirilerinin muhatabının hükümet olduğunu ifade eden Öymen, “Muhatabımız hükümet, hükümetin tutumunu eleştiriyoruz ancak hükümet ortadan çekildi, hükümete yönelik eleştirilerimizi bazıları üstüne aldı” diye konuştu.


Genelkurmay Başkanlığı’ndan akşam saatlerinde gelen açıklama siyasette geniş yankı uyandırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Genelkurmay açıklamasına ilişkin ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, başından beri CHP olarak tutumlarının açık olduğunu ifade etti.
Öymen, şunları söyledi:  “Genelkurmay’ın açıklamasının muhatabı olarak kendimizi görmüyoruz. Bizim CHP olarak başından beri söylediğimiz çok açık. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü övdük, şehitlerimiz nedeniyle duyduğumuz üzüntüyü dile getirdik, ama hükümetin kara harekatının kapsamını dar tutmasını eleştirdik. Operasyon yapma fırsatı ele geçirilmişken daha kapsamlı bir operasyon yapılması gerektiğini söyledik. 5 yıldan beri Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyon yapmasına sıcak bakmıyordu batılı devletler, bunu da sık sık dile getirdiler. Şimdi de dış baskılara maruz olunmadığını söylemek mümkün değil. Gates’in, Bush’un sözleri ortada. Bu sözleri baskı olarak yorumlamamak imkansız. Hükümet madem baskı yok diyor o halde niye sınırlı bir operasyon olarak bu kara operasyonunu tayin ettiğini açıklamalı. Bizim muhatabımız hükümettir. Eleştirilerimiz de hükümete yöneliktir. CHP olarak operasyonun sonlandırılması konusunda hükümetin tutumunu eleştiriyoruz. Ancak hükümet ortadan çekildi, hükümete yönelik eleştirilerimizi bazıları üstüne aldı. Oysa bizim söylediklerimiz çok açık.”


(ANKA)

YORUMLAR 40
  • Enes AKMAZ 16 yıl önce Şikayet Et
    . O zaman muhatap benim Sayın Özmen...İşine gelince kafa tut,işine gelmeyince muhatabı ben değilim...İyice kıvırmaya başladınız.Gerçi millet alıştı sizin kıvırmalarınıza.Onun için kıvırtabildiğiniz kadar kıvırtın...Gün gelir onu da bulamazsınız.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Palavraya bak!.. Eleştirileri orduya değil hükumeteymiş. Talimatı hükumet almışmış. Asker bas bas,\"Ne içerden ne dışardan bir etki olmadı,kendimiz başlattık ve çıktık\" diyor... Bunlar hala \"sözümüz hükumeteydi\" diyor. Daha düne kadar,\"Hükumetin haberi yok\" diyen kendileri değil miydi? Haberi olmayan neyin talimatını verecek? Ne dediklerini iyice şaşırdılar. Dünya siyaset tarihine muhalefetteyken muhtıra yiyen siyasiler olarak geçtiler.
    Cevapla
  • emrullah tan 16 yıl önce Şikayet Et
    mertmertkan. Dostum, mesele %47 meselesi değil ki. nasıl c.başkanlığı seçim sürecinde Tsk\'yı eleştirdiysek şimdi de eleştirmeliyiz. ama biz hiç bir partinin fanatiği olamayız. Madem ipler akp\'nin elindeydi neden biz ıraklı bakandan çekilme haberini öğrendik.Ben Akp\'ye kızmıyorum.şu an akp kontrol biz de rolünü oynamak zorunda.Ama klasik retorik cümlelerine başvurarak milleti aptal yerine koymanın da bir anlamı yok.bu sayı,rakam hesabı değil.hakikatın her şeyden üstün olma meselesi velev ki bizim hoşumuza gitmese de..
    Cevapla
  • mertmertkan 16 yıl önce Şikayet Et
    emrullah tan kardeşe. millet neyin ne olduğunu gördü %47 %60 oldu:)) anladınız siz onu...
    Cevapla
  • modern müslüman 16 yıl önce Şikayet Et
    GEÇMİŞİ UNUTMADIK CHP. Ahmet Türk: 1977 yılında CHP milletvekili olarak Meclis\'e girdi. 12 Eylül darbesinden sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. 1986\'da tekrar cezaevine girdi. Cezaevinden çıktıktan kısa bir süre sonra, 1987\'de bu kez SHP\'den milletvekili seçildi. 1991\'de de SHP-HEP ittifakıyla yeniden Meclis\'teydi. Hatırlarsanız zamanında Leyla Zana da Baykal\'ın en yakın arkadaşı olarak meclise girmişti. Samimi olun artık, devletten milletten yana olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Slovakya Başbakanı'na suikastte saldırganın kimliği şoke etti: Ünlü edebiyatçı...
İsrail, Gazze'de sivillerin toplandığı alanı hedef aldı, çok sayıda şehit ve yaralı var