Semboller bilinçli biraraya getirildi

DTP Kadın Kolları yöneticileri, milletvekillerinin salona gelişi öncesinde yan yana oturan üç kız, yerlerinden kaldırılmamaları konusunda grup görevlilerini de uyardılar.

Semboller bilinçli biraraya getirildi
Semboller bilinçli biraraya getirildi
GİRİŞ 05.03.2008 11:58 GÜNCELLEME 05.03.2008 11:58
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Demokratik Toplum Partisi (DTP), AKP’nin yaklaşan yerel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki DTP’li belediyeleri almaya yönelik stratejisine karşı ’türban’ açılımıyla yanıt verdi.

DTP’nin dünkü grup toplantısında, türban ve PKK’yla özdeşleşen ’yeşil-sarı-kırmızı’ renk kompozisyonu bir araya getirildi. Toplantıya katılan üç genç kız, bu renklerden tercih ettikleri türbanlarıyla yan yana oturdular.

Başbakan Erdoğan’ın, 14-15 Ocak tarihinde İspanya’da yaptığı konuşmasında türbanla ilgili 'Velev ki bir siyasi simge olarak taktığını düşünün. Bir siyasi simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var?' sözlerinin ardından DTP Grubu’ndaki bu görüntü dikkatlerden kaçmadı.

YERLERİNDEN KALDIRMAYIN


DTP Kadın Kolları yöneticileri, milletvekillerinin salona gelişi öncesinde yan yana oturan üç kız, yerlerinden kaldırılmamaları konusunda grup görevlilerini de uyardılar. Genç kızların arkasındaki sırada ise ’kırmızı’ ve ’pembe’ renkli türban takmış iki partili daha oturdu.



HAREM SELAMLIK UYARISI


Milletvekillerinin salonu gelişi sonrasında ise bir başka dini ritüelle ilgili uyarı yapıldı. Grup toplantısını yöneten DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, 'Sanırım istemeden harem selamlık bir oturma şekli oluştu. Grup yönetimimizin böyle bir uygulaması yoktur. Lütfen böyle oturmayın' dedi. Bu uyarının ardından bazı erkek konuklar, kadın partililerin yanına oturdu.

YORUMLAR 42
  • orhan saltan 16 yıl önce Şikayet Et
    dinimize hakaret etmisler. bunlari dis guçler kullaniyor
    Cevapla
  • YORUMKOLIK 16 yıl önce Şikayet Et
    yazik. EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 selamlar…
    Cevapla
  • idris kartal 16 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar... arkadaşlar bunlar böyle ne yapalım.. yapmayın dedikçe azıyorlar. takmayalım.. yola devam..
    Cevapla
  • Abdullah Akıncı 16 yıl önce Şikayet Et
    Simge Başörtüsü değil RENKLER. Bir çok kişi başörtüsünün burada siyasi simge olarak kullanıldığını söylüyor burada simge olarak kullanılan başörtüsü değil renklerdir bu renkleri başörtüsüyle kullanmak istemişler bunda başörtüsünün suçu yok. Yoksa trafik ışıklarıda bu renktedir onlarda siyasi simge değil ya ama dtp bu renkleri neyde kullanırsa kullansın bu renkler siyasi simgedir. Bu şunu gösteriyor DTP VE MHP bu yasağın kaldırılması noktasında samimi değillerdir oy kaygısıyla bu özgürlüğe destek verdiler akıllıca bir siyasetözellikle dtp
    Cevapla
  • yusuf cemil 16 yıl önce Şikayet Et
    tam komedi. tam komedi.iyiden iyiye çuvalladılar...ne yaptıklarını şaşırdılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Slovakya Başbakanı'na suikastte saldırganın kimliği şoke etti: Ünlü edebiyatçı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, T10F'yi inceledi