Çocuklarımız Çanakkale'yi nasıl tanıyor?

Sınırları yenişden çizdiren ve metrekareye 6 bin merminin düştüğü resmi oalra 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkela Savaşı'nı çocuklarımız nasıl tanıyor sizce. İşte hayal kırıklığı uğratran tespitler:

Çocuklarımız Çanakkale'yi nasıl tanıyor?
Çocuklarımız Çanakkale'yi nasıl tanıyor?
GİRİŞ 05.03.2008 12:45 GÜNCELLEME 05.03.2008 12:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gençlerin ve çocukların tarih bilincinin iyi oluşturulması gerektiğini belirten Tarihçi Yazar Hüseyin Maltepe, çocukların yüzde 70'i Çanakkale'yi 'Truva Atı' olarak tanıdığını kaydetti. Güney Kore'de şehitliği ziyaret etmeyen öğrenciye diploma verilmediğini söyleyen Maltepe, her insanın hayatında en az bir kez Çanakkale'yi ziyaret etmesi gerektiğini kaydetti.

Tarihçi Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 'Çanakkale' konulu seminer verdi.


Anafen Dershanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde Tarihçi Yazar Maltepe, Çorluları tarihi yolculuğa çıkarttı.


Çanakkale Savaşları'nın Türkiye için ne kadar önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Maltepe, şehitlerin bu topraklar için canını hiç düşünmeden verdiğini anlattı. Dünyanın en pahalı topraklarının Türkiye'de olduğunu dile getiren Maltepe, bu toprakların ecdadın kanının mayası ile yoğrulduğunu aktardı.


Çanakkale'de her Türk vatandaşından bir parça olduğunu belirten Maltepe, bu parçalara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.


Geçmişini unutan milletlerin dağılmaya, parçalanmaya mahkum olduğunu belirten Maltepe, bir milletin ağacın kökleri misali toprağa ne kadar sağlam tutunuyorsa o kadar kalıcı olacağını ifade etti.


Çanakkale Savaşları'nda yaşanmış olayları anlatan Maltepe, dedesinin de savaşlarda şehit olduğunu kaydetti.


Ecdadın şehit düşerek vazifesini yerine getirdiğini kaydeden Maltepe, 'Biz, bizim için topraklara düşen şehitlerimize, onların mirasına sahip çıkalım. Artık savaşlar kalemlerle yapılıyor. O gün atalarımız şehit düştüyse bugün bizde eğitime önem vermeliyiz. İlimde fende kendimizi yetiştirmeliyiz. Atalarımıza layık olmalıyız.' dedi.


Ülke tarihinin fedakârlıklarla dolu olduğunu belirten Maltepe, gencecik ülke evlatlarının hayatının baharında kara toprağa düştüğünü aktardı.


Çoğu lisenin Çanakkale Savaşları'na öğrencileri gittiği için mezun veremediğini kaydeden Maltepe, ülke evlatlarının gencecik vatan evlatlarına borçlu olduğunu söyledi.


Bir ülkenin geleceğe sağlam adımlarla ilerlemesi için sağlam tarih bilincinin oluşması gerektiğini vurgulayan Maltepe, gençler arasında bu bilincin yeteri kadar oluşmadığını söyledi.


Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği olarak şehitlerin daha yakından tanınması için 4'üncü kez şiir ve resim yarışması düzenlediklerini belirten Maltepe, ilköğretim ve liseler arasında yapılan yarışmada gençlerin şiir ve resimlerinin yüzde 70'inde Truva Atı'na yer verdiklerini aktardı.


Gençlere tarih bilincini veremediklerini kaydeden Maltepe, 'Gençlerimize tarih bilincinin oluşması için eğitim vermeliyiz. Japonlar çocuklarını Hiroşima'ya Nagazaki'ye götürür. 'Bak çocuğum çok çalışmazsanız sonunuz böyle olur. Sonunuzun böyle olmaması için geceli gündüzlü çalışmanız gerekir.' derler. Güney Koreliler şehitliğe gitmeyen öğrenciye diploma vermez. Ne yazık ki biz bu bilinci oluşturamadık.' dedi.

YORUMLAR 2
  • yenigun Aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    acı ama gerçek... Çanakkale savaşı bir müslüman Türk katliyamıdır, soykırımdır.. 250.000 şehit verdiğimiz bir savaş zafer olamaz.. Bu bilinçli yapılmış bir katliamdır ve amacı anadoludaki Müslüman Türk nüfus oranını azaltmaktır. Sonrasında balkanlardan (özellikle de selanik tarafından) gelenlerle nüfus yapısı ve oranları değiştirilmiştir Anadolu\'nun. Zırhlı ve son teknoloji silahlı gemilerle donanımsız ecdadımıza karşı yapılan soykırımdan kısa bir süre sonra aynı gemiler serbestçe istanbula geçip işgal etmiştir.
    Cevapla
  • ahmet yaşar 16 yıl önce Şikayet Et
    çek. ben söyliyeyim.ecdadın ve şehitlerin kemiklerinin sızladıgı.her yeri içkili restaurant dolu,en ufak köyünde bile içki satılabilen bir yerdir çanakkale
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan seçti! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni isim
İsrail medyası duyurdu! Türkiye dünyanın en kapsamlı adımını attı