CHP'den, Genelkurmay'a sert yanıt

Kuzey Irak'a yapılna kara harekatının 8.günde bitirilmesine tepki gösteren siyasi partilere dün cevap veren Genelkurmay'a, CHP'den sert yanıt geldi. İşte CHP'nin cevabı:

CHP'den, Genelkurmay'a sert yanıt
CHP'den, Genelkurmay'a sert yanıt
GİRİŞ 05.03.2008 12:50 GÜNCELLEME 05.03.2008 12:50
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

CHP Genelkurmay’ın geri çekilmeyle ilgili iddialara “Saldırılar hainlerden fazla zarar veriyor” açıklamasına “Muhatabımız Başbakan’dır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir” diye karşılık verdi.


CHP, Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamayla, Genelkurmay Başkanlığı’nın Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen operasyonun bitişiyle ilgili ortaya atılan iddialara gösterdiği tepkiye yanıt verdi. CHP açıklamasında, “Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakan’dır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, ‘Manzara-i Umumiye’yi tarih penceresinden ibretle seyretmektedir” denildi.

-GENELKURMAY NE DEMİŞTİ?-

Genelkurmay Başkanlığı, Salı gecesi yaptığı uzun yazılı açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki operasyonun Amerika’nın etkisiyle bitirildiği iddialarını ortaya atan başta MHP ve CHP’ye sert eleştirilerde bulunmuştu. Genelkurmay açıklamasında özetle “TSK’yı hedef alan bu söylemler, ülkemiz adına mücadele eden ve şehitler veren bir kuruma haksız ve seviyesiz saldırılar olarak değerlendirilmektedir. Siyasi kişi ve kurumlarla polemiğe girmek istemeyen TSK, 24 yıldan bu yana süren terörle mücadele sürecinde, ilk defa anlamsız saldırılara hedef yapılmak istenmektedir. Bu saldırılar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele azmine, hainlerden daha fazla zarar vermektedir” denilmişti.

YORUMLAR 116
  • baykoca 16 yıl önce Şikayet Et
    EN BUYUK ASKER BİZİM ASKER. Evet en büyük Asker bizim asker. Koskoca Genel Kurmay başkanı Kanıtlasınlar elbisemi çıkartırım diyor .bunlar hala yok siz emir alıp çıktınız diyor. Millet olanı biteni seyir ediyor. Ben Genel Kurmay Başkanımızın bu sözüne inanıyorum. Türk ordularının komutanı olmak ile şereflen bu insanın söylediğine inanmamak kime ne kazandırır. ? MHP sen sus ne olursun . Yaptın bir hareket milletin gönlünü aldın sermayen cebinde kalsın ne olursun sen bari şu chp nin ardına takılma ne olursun .
    Cevapla
  • baykoca 16 yıl önce Şikayet Et
    olacak o kadar. CHP nin tek bir umudu var dı ASKERİ DARBE bu olmassa asla iktidar olamaz. Baktı gördü ki ASkerimiz de milettin emrinde , saldırıyor ona buna şuna , şuuru gitmiş beyni sulanmış halktan kopuk faşist bir parti olduğunu kanıtlarcasına saldırıyor. Olacak o kadar can çekişiyor . Bittiler artık. Laiklik irtica diye diye milletin paralarını indiregandi yaptılar unutmadık asla 28 şubatı.
    Cevapla
  • Hamza Tataroğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Vay Vay Vay.... 27 Nisan\'da CHP ile Genelkurmay\'ı, ortak hareket ettikleri için eleştirenler, şimdi askerle ters düştü diye eleştiriyorlar. Başbakan da fırsat bu fırsat askere sahip çıkıyor. Hey Allah\'ım! Nasıl bir ülke böyle? Siyaset, gerçekten de bu kadar ikiyüzlü mü?
    Cevapla
  • selahattin er 16 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir gelişme. chp öteden beri herzaman ordunun yanında yer alır görünümündeydi. şimdi ise tam tersi.burada bir sahtekarlık ortaya çıkıyor.yani chp işine nasıl gelirse oyle haraket ediyor.bu uğurda memleket çıkarları zedelense dahi gene de odunum diyorlar.daha düne kadar\'ordu göteve-cumhuriyet elden gidiyor-laiklik çiğnendi\' söylemleriyla güya askerle beraberliğini ispatlamaya çalışıyordu.şimdi ne oldu da askerlere cephe aldılar. habire askeriyeyi siyasetin içine çekmeye çalişıyorlar.yapamıyacaklar....
    Cevapla
  • FAZLIMALAK 16 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin baykal. Deniz bey ne oldu Asker darbe yapmadı diye canınızmı sıkılıyor,bakıyorumda sen tam muhalefet olmuşsun doğru yanlış her şeye, yazık Türk siyaseti seni kara listede yerini hazırladı hayrını gör. Unutma bu millet seni oraya layık gördü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye açıklaması! Tarih verildi
Ayasofya ve Kariye için hayal kırıklığı diyen Miçotakis’e Selanik’i hatırlatalım mı?