Meslek liselilerden müzisyen robot

Kocaeli'de meslek lisesi öğrencilerinin yaptığı müzisyen robot, Türkiye 2'incisi oldu. Okul daha önce de 'Canbaz' adlı robot ile derece almıştı.

Meslek liselilerden müzisyen robot
Meslek liselilerden müzisyen robot
GİRİŞ 05.03.2008 13:15 GÜNCELLEME 05.03.2008 13:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı ile Japon JIKA kurumunun ortaklaşa düzenlediği 2. Robot Yarışması'nda Körfez Endüstri Meslek Lisesi, org çalan müzisyen adlı robot ile serbest kategoride Türkiye 2.si oldu.

20'si üniversite olmak üzere toplam 48 okulun katıldığı yarışmada dereceye giren Körfez EML, geçen yılda yine 'Canbaz' isimli robot ile derece elde etmişti.

Üst üste gelen bu dereceler, idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri sevindirdi. Okul, artık robotlarda ki başarısıyla anılmaya başladı.

Ankara Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen yarışmada dereceye giren Müzisyen isimli robotu inceleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'te, memnuniyet dileklerini okul ekibine bildirdi.

Tayfun Kaya, Ceyhun Ceylan, Tanju Tanrıver, Erdi Acar ve Bilal Yıldız'dan oluşan ekibin bu başarısı, takdirle karşılandı.

Okul idaresi, okulda bir robot bölümünün açılması için resmi müracaatta bulunmuş ve gerekli yerlerin bu konuda destek vermesini istemişti.

YORUMLAR 1
  • II. Fatih Sultan Mehmet 16 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilerimizi Kutluyorum.... Bakıyorum bu habere birtek yorum yazılmamış. Fenerbahçe ve futbol insanlar için ekmekten ziyade önemli. Meslek Liseli bu kadar atıl vaziyete gelmiş anlaşılan. Sayın Hüseyin Çelik kapatıverin bu okulları artık. Yapılması en elzem davranış budur. En azından biz yandık başka öğrenciler yanmasın. Teknik Öğretmen adayı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil