Bahçeli, saygı duruşunu iptal ettirdi

Karşılıklı gelen sert suçlamalar sonrasında Genelkurmay Başkanlığı ile MHP arasındaki giderek tırmanan krizin çok önemli bir boyutu daha olduğu ortaya çıktı.

Bahçeli, saygı duruşunu iptal ettirdi
Bahçeli, saygı duruşunu iptal ettirdi
GİRİŞ 05.03.2008 16:00 GÜNCELLEME 05.03.2008 16:00
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

MHP Lideri Devlet Bahçeli, aslında dün Meclis’te sert şekilde eleştirdiği Genelkurmay Başkanlığı için grup toplantısında çok daha farklı ve anlamlı bir program yapmıştı.

Programa göre, grup toplantısının açılış ve kapanış bölümünde şehitler ve kara harekatının onuruna özel bir saygı duruşunda bulunulacaktı. Bu belki de böylesine bir toplantıda tarihte bir ilk olacaktı.

SAYGI DURUŞU GİTTİ , ELEŞTİRİ GELDİ

Ancak, Pazartesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın açıklamaları ve sürpriz geri çekilme kararının ardından Bahçeli bu programı değiştirdi.

Bunun yerine de, mevcut krizi ve sonrasında Genelkurmay’ın sert açıklamalarını beraberinde getiren eleştirel konuşmasını yaptı.

Parti kurmaylarına göre, hafta sonu yapılan planlamalarda şehitler için bir saygı duruşu planlanmıştı. Bu karara da oy birliği ile varıldı.

Ancak, sonrasında ABD baskısı ile Kuzey Irak’tan geri çekilindiği yönündeki iddialar bu havayı son anda değiştirdi. MHP Grubu halen Genelkurmay’ın dünkü, seviyesiz saldırılar, ‘terörle mücadele azmimize hainlerden daha fazla zarar veriyor’ yönündeki sert açıklamalarını değerlendirmek üzere parti merkezinde toplandı.

Bahçeli dünkü grup toplantısında, Genelkurmay Başkanlığı açıklamalarında PKK için kullanılan terim ve sıfatların, terör örgütünü gerilla statüsüne sokabileceği belirtmişti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak harekâtının güç koşullarda bile olsa sadece 8 gün sürdürülebileceğine inanmadığını belirterek, üstü kapalı olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı eleştirmişti.


Hürriyet-Metehan Demir

YORUMLAR 40
  • HARUN DAĞLI 16 yıl önce Şikayet Et
    YETER SAYIN BAHÇELİ YETER. beceriksiz kısır siyaset anlayışınız dan dolayı MHP yi tükettiğiniz yetmiyormuş gibi,büyük türk ulusunun yegane güvencesi TSK yı rendice edici yıpratmak amaçlı söylevlerinizi şiddetle kınıyorum,sen nereye hizmet ediyorsun?seni ABD yanlısı seni,yeter artık 33 yıldır yeterince ABD ye hizmet ettin mhp yi bitirmek için verdiğin sözü yerine getirdin, şimdide ABD sana TSK yı yıpratma ve tüketme görevinimi verdiki bu şekilde tavır vede tutum için desin,haklısın sen görev adamısın,siyasetçi politikacı olamazsın
    Cevapla
  • HARUN DAĞLI 16 yıl önce Şikayet Et
    YETER SAYIN BAHÇELİ YETER. her gecen gün TÜRK milletinin nefretini ve öfkesini üzerinize çektiğiniz yetmiyormuş gibi,TSK lerine dil uzatma gibi ucuz ve basit siyaset anlayışınızdan dolayı sizi ve MHP yi şiddet le kınıyorum,milletin umudu ve tek güvencesi MHP yi,öyle bir noktaya getirdiniz ki,ATATÜRK düşmanı,cumhuriyet karşıtı,şeriatçı bir partiymiş gibi göstermektesiniz,sanırım siz MHP nin cellat lığını yapıyorsunuz,tamamen MHP yi siasetten ve iktirdar olmaktan engellemek için elinden geldiğinizi yapıyorsunuz,sen ABD hayranısın bence
    Cevapla
  • HARUN DAĞLI 16 yıl önce Şikayet Et
    seni kim takar sayın BAHÇELİ. sen değilmisin aponun idamını mecliste bekletim asma cesaretini gösteremeyen,sen değilmisin,ABD talimatlarını harfiyen yerine getiren,sen değilmisin ,rahmetli ECEVİT in özel kalemliğini yapan,sen kim oluyorsun da TSK lerini yıpratıcı zedeleyeci konuşmalar sarfediyorsun,bir zamanlar bu mühür sende idi yereğin olsaydı bu operasyonu sen siyasi irade olarak yapardın,haddini bil yıpratmaya çalıştığın kurum,TSK bu ülkenin teminatı ve sigortasıdır,siz siyasetçiler bugün varsınız yarın sizde sandığa gömülecek siniz
    Cevapla
  • hakan yıldız 16 yıl önce Şikayet Et
    Nasılsa yayınlamayacaksınız da. Hava karmış şartlar kötüymüş di,yenler MHP değilmiydi ki zamanında yapılsın operasyon kış şartlarına kalmasın diyen.Hani Başbakan BUŞH abisi ile her konuda anlaşmıştı diplomatik zafer kazanmıştı? Abisi neden çıkın dedi ıraktan. Neden hemen ertesinde asker çıktı.Bir lafın ertesinde çıkıp 24 şehidimizin kemiğini sızlatya, Türk milletinin başını öne eğmeye kimin hakkı var? Buoperasyon hedefine ulaştımı yoksa dostlar alışverişte görsün diyemi yapıldı anlamadım ben anlayan varsa da anlatsın bana
    Cevapla
  • muhammet zeki sekme 16 yıl önce Şikayet Et
    rüzgara göre yön=mhp. mhp yi destekleyenlere saygım var ama futbol maçı gibi tutmasına asla.türban konusunda biraz iyi gittiydi sınır ötesi harekatta çuvalladı.adeta rüzgara göre yön değiştiriyor.arkadaş mhp yi eleştirene yazık demiş.!aslında mhp nin her yaptığı doğruymuşta bu millet anlamamış..!muhalefet olsun diye kuru sıkı atılmaz.hem \"şehitler ölmez-vatan bölünmez\" diyeceksin hemde askerimize dil uzatacaksın.yel değirmeni gibi dönüyorsun mhp.rüzgar biterse ayazda kalırsın dikkat et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Robert Fico'ya düzenlenen suikast saldırısını kınadı
Slovakya Başbakanı Fico silahlı saldırıya uğradı... Suikast anları kamerada