Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı son saldırılarda ölen Filistinliler için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı
GİRİŞ 05.03.2008 14:55 GÜNCELLEME 05.03.2008 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika, İsrail ve AK Parti hükümeti aleyhinde sloganlar atan gruptan bazıları yapılan basın açıklamasının ardından İsrail Bayrağı yaktı

Edinilen bilgiye göre, 20 atneye yakın STK'nın desteğiyle bir araya gelen bin kişilik grup, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere Fatih Camii'nde toplantı. Cenaze namazı için cami bahçesinde bir süre bekleyen grubun, 'İsrail ile işbirliği suçtur. İşgalci siyonist katiller karşısında direnen Filistinliler kardeşimizdir, Yaşasın küresel intifada, Hepimiz Filistinliyiz' yazılı dövizler taşıdığı görüldü.



Grup daha sonra saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için Fatih Camii avlusunda gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazına eski Mekke Medine vaizi ve Tokyo'da bulunan Türk Camisinin imamı Nimetullah Hoca da katıldı. Gıyabi cenaze namazında kadınlar da erkeklerin hemen yanında ayrı saf tuttu.


Namazın ardından basın açıklaması yapan katılımcılardan Muhammet Fesih, İsrail'in Gazze şeridine yaptığı son saldırılardan sonra ölen Filistinlilerin acısını kendi yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Açıklamasında AK Parti iktidarını eleştiren Fesih, İsrail ile yapılan askeri ve ekonomik anlaşmaların iptal edilmesini istedi. Fesih'in konuşması, 'Yaşasın küresel intifada, Katil ABD Ortadoğu'dan defol, Katil İsrail Filistin'den defol' sloganlarıyla kesildi. Protestocu grup basın açıklaması sırasında tekbir getirdi. İsrail ve Amerika'nın dünyanın en büyük devlet terörünü uyguladığını söyleyen Fesih, 'En büyük terörist ABD, İsrail ve işbirlikçi ülkelerdir' ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından dua eden grubun bazı üyeleri İsrail Bayrağı yaktı. Bayrağı ateşe veren protestocular 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı.


Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polisin müdahale etmediği grup olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR 1
  • bekir okumus 16 yıl önce Şikayet Et
    iyi okuyun. yukarida yazilan yaziyi iyi okuyun filistinli kardeslerim icin cenaze namazi kiliyorlar allah kabul etsin ama dinsizlerin eline de cok buyuk koz veriyorlar benim bildigim kadariyla bayanlar cenaze namazi kilamaz bayan lar saf tuttu diyor yani bunlarin gayesi bambaska filistin deyil iyi hazirlanmis bir gurup var orada islami nasil karistiririm diyen ler var dikat edilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
13 ilde nefes kesen operasyon: 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Erdoğan'dan tarihi açıklamalar: Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz!