MHP'den askere:Muhatap değilsiniz

K.Irak'tan çekilmeye tepki gösteren siyasi partilere cevap veren Genelkurmay'a, MHP'den çok sert yanıt geldi. MHP: 'Hainlerden daha fazla ülkesine zarar veren bir kurum olamaz' dedi.

MHP'den askere:Muhatap değilsiniz
MHP'den askere:Muhatap değilsiniz
GİRİŞ 05.03.2008 14:35 GÜNCELLEME 05.03.2008 14:35
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

CHP'nin ardından MHP'den de Genelkurmay'a ser tepki geldi. Genelkurmay'ın dünkü grup toplantılarında gösterilen tepkilerden sonra, 'Bu saldırılar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele azmine, hainlerden daha fazla zarar vermektedir' şeklinde cevap vermesine MHP'den sert yanıt geldi…

'MHP hainlerden daha fazla ülkesine zarar veren bir kurum olamaz, ne dediğimiz iyi okunmalı, ithamlar kabul edilemez.' denilen açıklamada grup toplantısında gösterilen tepkinin hükümete olduğu belirtilirken, ' Hiç kimse, muhatabı olmadığı konularda durumdan vazife çıkarmaya çalışmamalıdır.' İfadelerine yer verildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamada, MHP’nin bu konudaki siyasi değerlendirmelerinin muhatabı ve bu konuda cevap verecek durumda olan da siyasi sorumluluk taşıyan hükümet olduğunun altı çizilirken, “Milliyetçi Hareket Partisi, milli ve manevi değerlerimiz ve Türkiye’nin itibarının korunması konularında özel hassasiyetleri olan ve bu hüviyeti ile kırk yıldır siyaset sahnesinde şerefle görev yapan bir siyasi kuruluştur.” deniliyor.

MHP’nin yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:



Milliyetçi Hareket Partisi, milli ve manevi değerlerimiz ve Türkiye’nin itibarının korunması konularında özel hassasiyetleri olan ve bu hüviyeti ile kırk yıldır siyaset sahnesinde şerefle görev yapan bir siyasi kuruluştur.



Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin milli birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan kanlı terörle mücadele konusundaki milli duruşu da aziz milletimiz tarafından çok iyi bilinmektedir.

'DEMOKRATİK HAKKIMIZDIR'



Bu amaç ve hedefler doğrultusunda başta Türkiye’nin milli güvenliğini ilgilendiren konular olmak üzere iç ve dış gelişmeler hakkında görüşlerini açıklaması, hiç kimseyle tartışmayacağı demokratik bir hakkıdır.



TBMM’nin 17 Ekim 2007 tarihinde verdiği yetkinin amacı Kuzey Irak’tan kaynaklanan terör tehdidinin bitirilmesidir.



Kanlı terörün yurtiçinde ve yurtdışında kökünün kazınması Türk Milleti’nin ortak beklentisidir.



Bu konuda gerekli siyasi iradeyi göstermek ve bunun için gereken bütün tedbirleri almaktan sorumlu olan hükümettir.



Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu konudaki siyasi değerlendirmelerinin muhatabı ve bu konuda cevap verecek durumda olan da siyasi sorumluluk taşıyan hükümettir.



Hiç kimse, muhatabı olmadığı konularda durumdan vazife çıkarmaya çalışmamalıdır.



Milliyetçi Hareket Partisi, bu konudaki görüş ve değerlendirmelerini bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de aziz milletimizle gerekli gördüğü şekilde paylaşacaktır.



Bu konuda ne söylediysek, bugün de bunların arkasında olduğumuzu herkesin bilmesinde yarar bulunmaktadır.



Milliyetçi Hareket’in ne dediği iyi okunmalı, doğru anlaşılmalı ve sağlıklı bir biçimde değerlendirilmelidir.



Bu bakımdan, Milliyetçi Hareket Partisinin yersiz ve yakışıksız benzetmelerle yapılan anonim ithamların muhatabı olması hiçbir şart altında kabul edilemeyecektir.



Görevi ve konumu ne olursa olsun hiçkimse Milliyetçi Hareket Partisi’ni hainlerden daha fazla ülkesine zarar veren bir kurum olarak takdim etme hakkını kendisinde göremeyecektir.



Herkes ve her kurum görev ve sorumluluğunun bilinci içinde olmak, bu sınırlar içinde kalmak ve buna göre hareket etmek durumundadır.

YORUMLAR 61
  • selahattin er 16 yıl önce Şikayet Et
    vallahi çok yadırgadım.... hele deniz baykalın ne olduğu başta kedi taraftarları olmak üzere herkes çok iyi biliyor ve de çok iyi değerlendiriliyor. gel gör kü mhp ye ne demeli.dsp ile kardeş parti olmalarının imajını birazcık unutturmuşlardı ama son zamanda gene o havayı yaşatmaya başladılar.chp ile el ele vermişcesine habire memleketin yumuşak yerinde delik açmaya çalışıyorlar.dedi kodu haberlerine dayanarak mesnetsiz suçlamalarda bulunuyorlar. bügün beraberlik günüdür...unutmayın
    Cevapla
  • FAZLIMALAK 16 yıl önce Şikayet Et
    Deniz kinini kustu. Laiklik konusunda Genelkurmayı göreve çağırarak siyasetin içine çekmeye çalışan bu aklı karışık zevat ne hikmetse genelkurmay bir konu hakkında görüş belirtimi sen muhatap değilsin kapa çeneni diyorlar. Bildirilere, muhturalara Ordu göreve diyen bu aklı karışık zevata ne olduda kinlerini kusuyorlar sanki harekatı Başbakan bizzat yönetiyor yoksa bunların genelkumayamı güveni yok.Ordumuz bilmeliki bize bizden başka dost yok. Chp Atatürkün chp si deyil artık meshepçi parti olmuştur.
    Cevapla
  • Türker Öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun!!!. 27 Nisan muhtırasında da aynı şahsiyetli duruşu sergileyebilseydi mhp,kazanan demokrasi olacaktı.Yine de gereken cevap verilmiştir;Muhatabımız değilsiniz.Kısa ve net.Aynı çıkışı şu anda hükümet yetkililerinin de yapması gerekirdi.Eğer demokrasiye inanıyorlarsa.Hiç kimse kendini seçilmişlerin üstünde görmemeli.Doğrusu da budur.Siyaset yapmak isteyen varsa buyursun istifa etsin.Kaç kişi oy veriyor bakalım.Makamları yıpratmanın hiç alemi yok.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . \"Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BU KARARINA İÇERİDEN YA DA DIŞARIDAN HER HANGİ BİR ETKİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı.\" Bu yazı hâlâ Genel Kurmay\'ın sitesinde duruyor. Cevap verin!.. Talimatı kim aldı?
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    Zırvalayın,zırvalayın!!!. Teskereyi ordu istedi. Hukumet teskereyi meclisten çıkararak,gerektiği anda kullanması için orduya verdi. Ordu gerekli istihbaratı topladıktan sonra,operasyona başladı. Sonraki günlerde çatışmalar azaldı. PKK sindi ve bir kısmı mağaralarına,bir kısmı güneye kaçtı. Asker o karda kışta daha fazla kalmanın anlamsız olduğunu anlayarak geri çekildi. TSK, açık açık talimat almadık,görevimizi yaptık ve çıktık diyor. Hem talimat alındı diyeceksiniz hem de ordu üstüne almasın diyeceksiniz. İnsan utanır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ayasofya ve Kariye için hayal kırıklığı diyen Miçotakis’e Selanik’i hatırlatalım mı?
Türkiye'nin 4'te 1'ne elektrik verecek! Yeni dönem başlıyor