Anayasa Mahkemesi başörtü davasına yarın başlıyor

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin açtığı, başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliğine iptal davasının ilk incelemesini yarın yapacak.

Anayasa Mahkemesi başörtü davasına yarın başlıyor
Anayasa Mahkemesi başörtü davasına yarın başlıyor
GİRİŞ 05.03.2008 16:16 GÜNCELLEME 05.03.2008 16:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP'nin, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren 5735 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması" istemiyle açtığı davada yarın ilk incelemesini yapacak.

Davayla ilgili görevlendirilen raportör, raporunu tamamladı. Yüksek Mahkeme, yarınki gündem toplantısında yapacağı ilk incelemede, başvurunun süresinde ve usule uygun olarak yapılıp yapılmadığına bakacak.

Anayasa Mahkemesi heyeti, başvurunun usul hukukuna uygun olarak yapıldığını belirlerse, davayı daha sonra belirlenecek bir günde esastan inceleyecek.

YORUMLAR 7
  • nur canan 16 yıl önce Şikayet Et
    AVRUPA\'da rezil olduk bu yüzden!. belkide TÜRKIYEMIZI bu duruma getirenlerinde istedigi budur.Bir müslüman devleti olarak basörtü tartismasi?? yuh be!!
    Cevapla
  • nur canan 16 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun!!. Bir müslüman devleti olarak basörtüsü yasaklanmasi? NECDET SEZER sen okadar çok kul\'un hakkini nasil ödicen obür dünyada bunu düsündünmü?? Muslüman devletini kafirlestirmeye çalisiyordunuz..Allah Erdogan ve Gül abimizin islerini ras getirsin, onlari utandirmasin.
    Cevapla
  • kutay tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne perhiz bu ne lahana.... Hem sosyal demokrat olacaksın, hem de özgürlüklerin genişletilmesine karşı olacaksın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Yanlız bi şey diyim mi size chp liler, bu uğraşıp durduğunuz, ölesiye mücedele ettiğiniz şey Allah\'ın emri. Hergün sizi yedirip içiren, sizleri rızıklandıran Yüce Allah\'ın emri. Umarım ıslah olursunuz. Yoksa öbür tarafta ateşle ıslah edileceksiniz.
    Cevapla
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . hayırlısı olsun.inşallah tarafsız karar verirler.367 gibi olmaz inşallah.
    Cevapla
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . vardır işin içinde bir iş .karıştırmasın mhp ile chp sonra çorba olurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, 3 İsrail askerinin öldürüldüğü anları paylaştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, T10F'yi inceledi