Almanya'ya grevin uyarısı bile yetti

Almanya'da kamu sektöründe daha fazla ücret artışı için dün başlatılan uyarı grevleri, bugün de ülkedeki hava trafiğinin büyük ölçüde aksamasına neden oldu.

Almanya'ya grevin uyarısı bile yetti
Almanya'ya grevin uyarısı bile yetti
GİRİŞ 05.03.2008 17:19 GÜNCELLEME 05.03.2008 17:19

Almanya'nın en büyük havaalanı olan Frankfurt havaalanında onlarca sefer iptal edilirken, Hamburg havaalanında da çok sayıda iç ve dış sefer yapılamadı.

Münih, Nürnberg, Stuttgart, Hannover ve Düsseldorf gibi ülkenin diğer önemli havaalanlarında da çok sayıda seferin iptal edildiği ya da büyük ölçüde geciktiği bildirildi.

"Ver.di" sendikası, Almanya çapında görev yapan yaklaşık 1,3 milyon kamu çalışanı için yüzde 8 oranında ya da aylık en az 200 Avro ücret artışı talep ederken, iş verenler, 2 yıl için kademeli olarak en fazla yüzde 5 oranında ücret artışı teklif ediyor.

Başkent Berlin'de de Toplu Taşımacılık İşletmesinin (BVG) grevi nedeniyle metro ve otobüs seferlerinin çoğu yapılamadı.

Uluslararası Turizm Borsasına (ITB) katılmak amacıyla Berlin'e gelen Türk ve diğer ülke turizmcileri de fuar alanına ulaşmakta zorluk çekti.

Bu arada Alman Makinistler Birliği (GDL) de, 10 mart pazartesi gününden itibaren ülke çapında süresiz greve gideceklerini açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Altay: “İsrail’in Gazze’deki zulmünü unutmayacağız, unutturmayacağız
Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...