CHP'nin Genelkurmay'a öfkesi bitmiyor

CHP Genel Başkan adayı ve Samsun milletvekili Haluk Koç da partisi ve Genelkurmay arasındaki tartışmalara katıldı.

CHP'nin Genelkurmay'a öfkesi bitmiyor
CHP'nin Genelkurmay'a öfkesi bitmiyor
GİRİŞ 05.03.2008 17:50 GÜNCELLEME 05.03.2008 17:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan adayı ve Samsun milletvekili Haluk Koç, "Sosyal demokrat bir partinin, grup salonlarında savaş çağrılarını çok yüksek perdeden ifade etmesi ne kadar yanlışsa, demokratik bir ülkenin güvenlik konusundaki en yüksek yetkilisinin kırıcı konuşmaları da o kadar kötüdür" dedi.

Koç, Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem'de bulunan yerleşkesinde öğrencilerle bir araya gelerek, '21. yüzyılda Türkiye'nin bugünkü iktidarı tarafından idare edilip edilemeyeceği kavramı" konusunda bir konuşma yaptı.

"CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün TBMM'deki Grup toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik yaptığı eleştirilerinden büyük üzüntü duyduğunu" ifade eden Koç, "Sosyal demokrat bir partinin, grup salonlarında savaş çağrılarını çok yüksek perdeden ifade etmesi ne kadar yanlışsa, demokratik bir ülkenin güvenlik konusundaki en yüksek yetkilisinin kırıcı konuşmaları da o kadar kötüdür" diye konuştu.

"Türkiye ve dünyanın 2001'den itibaren okyanus ötesinden çok uluslu şirketler tarafından idare edilen bir yer haline geldiğini, eşitsizliklerin oluştuğunu, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bir sürecin başladığını" kaydeden Koç, "Mikro milliyetçilikler kendini gösterdi ve bu coğrafyada tarihin bu önemli döneminde ayrıca mikro dincilik de ortaya çıkarılarak, dinci ve ırkçı siyasetler sahneye konuldu" dedi.

Türk siyasetinin de "lider oligarşisi" ve siyaset yapanların dudağından çıkacak iki kelimeye hapsolduğunu öne süren Koç, bu yeni çağın yeni dünya düzenini oluşturmak isteyenlerin sivil toplum örgütlerini ön plana çıkararak yeni dünya düzeninin özendiricileri olduklarını ifade etti.

"Her ne koşulda olursa olsun özelleştirme yoksullaştırmaktır" sözü bulunduğunu kaydeden Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu söze katılıyorum. Türkiye'yi yeni dünya düzeninin ayağı yapmak isteyenler özelleştirme adı altında Cumhuriyet'in kazanımları olan her şeyi elimizden aldılar. Halbuki ABD ve Fransa gibi ileri ülkeler, kendi önemli şirketlerini satmamak için direnen ülkeler oldular. Ülkemizde yolsuzluklarla ilgili bir süreç başladı böylece... TV karşısında, 'şeffaf satıyoruz' diyenler, istenilen kişiyi ihaleye çıkarıyorlar ve ona satıyorlar. Bu şeffaflık değil, kandırmacadır. İleri ülkelerde olan örgütlülük ve sendikacılık bizde bitti ve CHP buna mani olamadı."

CHP'nin gelinen noktada temel sorunları olduğunu ve iktidarın örgütsüz toplum oluşturma gayretlerine direnemediğini savunan Koç, "Bırakın bunları, CHP, 12 Eylül ile hesaplaşma tavrını bile ortaya koyamadı" diye konuştu.

CHP'nin ülke siyasetini belirleyen bir çizgide olamadığını ve AK Parti'yi geriden takip ettiğini, onun oluşturduğu gündeme göre politikalar belirleyerek konuşmalar yaptığını ileri süren Koç, "Dünyayı ve Türkiye'yi tehdit eden bu eşitsizlikler, olumsuzluklar mutlaka cevabını bulacaktır" dedi.

YORUMLAR 10
  • AbdullahŞevketÖZER 16 yıl önce Şikayet Et
    KELLEler!. Ulan siz bu devletin ve Milletin düşmanlarımısınız?Hangi akılla Türkiye\'nin en güzide kurumu olan TSK.e çelme atmaya çalışıyorsunuz.Eceliniz yaklaştı mı yoksa?Milletin oylarıyla gömülmek size az geldi heralde.Aptallar ordusu gibi bir haliniz var.Yada gemi azıya aldınız her şeyi yok edelim mi diyorsunuz.Yok olmanız çok yaklaştı gibi!
    Cevapla
  • ORHAN KAYA 16 yıl önce Şikayet Et
    chp saçmalıyor ya yorumcular?. chpnin derdi, Askerin artık onu kaale almadığını öğrenmesidir.Ya yorumcu arkadaşlar; hepimiz biliyoruz ki, Askeri hareketler önceden gün gün saat saat ve dakika dakika programlanır ve ona göre hareket edilir.Tabi bunu Askerliğini yapmış ve Askerdeyken kaytarmamış kişiler bilir.ABD ne derse desin harekat yapıldı ve bitti gerekirse yeniden yapılır.Devletin böyle özel konuları vatandaşıyla paylaşma lüksü yoktur.Devletemize,Hükümetimiz ve Askerimize güveniyoruz, CHP ye ve sözde Demokratlara ASLA....
    Cevapla
  • Eyüp Selahattin DOĞAN 16 yıl önce Şikayet Et
    CHP ne derse odoğru. Chp askerleri arka bahçe olarak görüyordu ne oldu birden roller değişti Baykal efendi askeride gözden çıkardığına göre Chp yi kapatma vakti geliyor galiba TÜRKİYE nin iyiliği için yapılması gereken en iyi iş bu olsa gerek.
    Cevapla
  • ismail karayazıcı 16 yıl önce Şikayet Et
    chp neden kızdı. asıl sebebi chp kendi ne derse desin ordu hep kendini destekleyecek diye düşünen bir parti oluşumu ama aklın ve mantığın yolu bir dir iki olamaz.bu nedenle ordumuz doğrunun ve aklın yanında olmuştur genel kurmayımızı ve paşalarımızı tebrik ederim
    Cevapla
  • Uğur Karaman 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu şüphe nasıl dağıtılacak?. Bu ülkenin vatandaşları olarak bizi yönetenlere bu soruyu sormak ve tatmin edici bir yanıt almak hakkımızdır: \'\'Madem netice aldınız neden biz bu süreci Sayın Başbakan\'dan, Sayın Cumhurbaşkanı\'ndan, Sayın Genelkurmay Başkanı\'ndan değil, Irak\'taki Dışişleri Bakanı\'ndan öğreniyoruz?.\" Ortada bir oyun var, çok açık. Bu durumu aydınlığa kavuşturmanızı ve doğruyu ortaya koymanızı bekliyoruz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin topraklarında bir işgal var!
Türkiye'nin 4'te 1'ne elektrik verecek! Yeni dönem başlıyor