Pars İslam'a neden yakınlık duydu?

Türk sinemasının Ermeni asıllı sanatçısı Kenan Pars. Asıl adı, Kirkor Cezveciyan olan Pars son zamanlarda hat ile uğraşıyor ve İslam'a ilgi duyuyordu. İşte son dönemleri:

Pars İslam'a neden yakınlık duydu?
Pars İslam'a neden yakınlık duydu?
GİRİŞ 10.03.2008 11:35 GÜNCELLEME 10.03.2008 11:35
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kızının Beylikdüzü'ndeki evinde 88 yaşanda hayatını kaybeden Kenan Pars için kullanılan ortak tabir; 'Yeşilçam Emekçisi...'

Siyah beyazlı yıllardan bugüne kadar hiç aralıksız, yüzlerce filmde oynayan Pars, Türk sinemasının her zaman aranılan yüzü oldu.

Yılların eskitemedği yüzü ile sayısız film ve dizide başrol oynayan, kötü adam denilince zihinlerde canlanan bir kaç kişiden birisi olan Ermeni asıllı sanatçının asıl adı Kirkor Cezveciyan... Aktörlüğün dışında bir çok işle uğraşan Pars'ın yaptığı bilinen meslek dalları arasında, ayakkabıcılık, çinicilik ve Milli Piyango bayii işletmesi var.

Ömrünün son dönemlerinde hat sanatını ile uğraşan ve bu yüzden 'Sen Ermenisin ne anlarsın bunlardan' diye eleştirildiğini söyleyen Pars, eleştirilere 'Ben Müslüman bir ülkede yaşıyorum. İslam'ın herşeyi bana ait. Allah'ı, Peygameber'i, yazısı da, çizgisi de bana ait' diye cevap verdiğini söylüyor. 

Kenan Pars ile Haber 7 TV'de yayınlanan 'İşte Hayat' propgramının yaptığı röportajı sizlere sunuyoruz...

İŞTE O RÖPORTAJ:

YORUMLAR 22
  • Namik Yakar 16 yıl önce Şikayet Et
    \"ISLAMiYET\". INSAALLAH müslüman olup öylece canini teslim etmistir yaradadina.
    Cevapla
  • ahmet altan 16 yıl önce Şikayet Et
    ..... Bu ülkede insanlara neden değer verilmiyor?
    Cevapla
  • ali degirmen 16 yıl önce Şikayet Et
    cennet müslümanlar için yaratılmadı. Müslüman gibi yaşıyanlar için yaratıldı.ALLAH(cc) affedicidir.Bence müslümanların cennete girmesi daha zor.Çünkü bildikleri halde yapmıyorlar.Ama HRİSTİYAN veya YAHUDİ de bizimle aynı haklara sahip eger onlarda kendi dinlerinin gerektirdigi gibi yaşıyorsa,kimseye bir zararları olmuyorsa neden cennete gitmesin yada bir şans daha verilmesin(reelkarnasyon)...ŞÜPHESİZ ALLAH HERŞEYİ BİLENDİR.saygılar..
    Cevapla
  • Hain Evlat 16 yıl önce Şikayet Et
    TÜM DİNLER AYNIDIR. düzgün insan hangi dinden olursa olsun cennete gidebilir, uzatmayın
    Cevapla
  • hursit dilaver 16 yıl önce Şikayet Et
    . son iki gününü kelime-i şahadet ve besmele okuyarak geçirmiş..zaten İslami hat sanatı ile uğraşması ve bu konudaki sözleri ile bizdeki pek çok imansızdan ayrılmış oluyor. Ermeni de olsa, son günlerini islamla geçirmiş ve Allah ona inşallah aşağıda rahatlık verir.cenazede imam da bulunsun. Kenan parsta İslam nefreti yoktu. İslam sevgisi vardı.. ermeni de olsa, bizim İslam düşmanları yanında allahın sevgisini kazanmıştır. Son nefeste kendini kurtarmıştır inşallah.cenazeyi yalnız bırakmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor