Cehennemin varlığına inanmıyorlar

Danimarka'da rahipler, İncilde cehennem ile ilgili bir açıklamanın yer almadığını belirterek, dinle ilgili yeni açıklamalarda bu konuya yer verip vermemeyi tartışıyor.

Cehennemin varlığına inanmıyorlar
Cehennemin varlığına inanmıyorlar
GİRİŞ 24.03.2008 00:26 GÜNCELLEME 24.03.2008 00:26
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Danimarka'da artan cehennem ile ilgili tartışmaların, Norveç'te bu konuyla ilgili olarak yapılan ve 2010 yılına kadar bitirilmesi planlanan yeni İncil çevirilerinden kaynaklandığı bildirildi.

Danimarka'nın Aorhus kentinde bir kilisede görev papaz Jacob Holm, gazetelere yaptığı açıklamada, cehennemin insanların hayattayken içlerinde yaşadıkları bir hal olduğunu belirterek, 'İnsanların sonsuza kadar cezalandırıldığı bir cehennem hayatı yok. İncilde de böyle bir tarif bulunmuyor' dedi.

Cehennem tanımının ilk kez Ortaçağ'da yapıldığını ve İncil'e bu dönemde girdiğini kaydeden papaz Jacob Holm, 'Tanrı bize sonsuz sevgisini bağışladığı için cehenneme göndermez' dedi.

Tartışmaya katılan papaz Anders Dalgaard ise her şeyin zıttı ile var olduğunu kaydederek, 'Cehennem yoksa, cennet de yoktur' iddiasında bulundu.

Danimarka'da cehennem ile ilgili yaşanan tartışmalara İsveç gazeteleri de yer verdi.

Nüfusun büyük çoğunluğunun Protestan olduğu Danimarka'da bu tartışmaların İncilin yeni çevirisi çerçevesinde yürütüldüğü ve cehennem kavramının bu çevirilerde yer almayacağı kaydedildi.

İsveç gazetelerinde bu haber ile birlikte yer alan anket sorusuna yanıt veren okurların yüzde 80'i de cehennemin var olduğuna inanmadıklarını belirtti.


AA

YORUMLAR 107
  • mehmet selim polat 16 yıl önce Şikayet Et
    CEHENNEM YOKMUŞ,DOĞRU SÖYLÜYOR. Adam islama göre ddemiyorki,Hıristiyanlığa göre diyor.Hıristiyanlık dİn değilki,Siyasi ve Tarihi bir oluşumdur.Akılları kestiği gibi,canları istediği gibi kual ve inançları değiştirebilirler,Onun içindirki Laiklik Hıristiyanlığa hoş yakışır,ama islam kabul etmez.Cehennem yok demekle yok olmazki.Güneş yok demekle yok oluyormu?.Kuran Cehennem var diyorsa amenna vardır.Kafirler inanmıyacakmış,eh varsın inanmasın.Ya varsa..(!).Bunlar bu sözleri sarhoşken söylemişlerdir.Akılları yokmuş.
    Cevapla
  • Abdullah Ademoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    KENDI ICINDEKI PUTU KIRAMAYAN BASKASININ ICINDEKI PUTLARI KIRAMAZ. ILIMLI ISLAMI BILMEM BIZ SIFATSIZ BIR ISLAM\'A INNADIK VE OYLEDE DEVAM EDIYORUZ. AMMA SIZ ILLEDE BIZ TARTISIRIZ DIYORSANIZ DIYECEGIM BISEY YOK!!!. Aziz dostum, Hakaik-i imaniyeye dair meselelerin munakasa bsuretinde tartisilmasini ben degil Ulema-i evvelin ve ahirin hep dile getirmisler. Birazcik bu meselelerle ilgili diz bukup buyun egseydin belki dedigimi daha iyi anlardin. Eger konu hakkinda cidden dolu isen ve tasiyorsan amenna cik ve gurle. Insanlar istifade ve istifaza etsin. Ama degilsen insanlara sek ve supheden oteye birsey kazandiramazsin. Ayrica, onyargiyla ilgili defaatle birseyler yazdim ama tabiki onu kirmak ve yikmak kolay degil.
    Cevapla
  • PUTKIRAN 16 yıl önce Şikayet Et
    İslam\'ı anlatırken kıvırmadan dobra anlatın. Abdullah efendi, İslam\'ı niye tartışmayacakmışız, verdiğin sitede bizden farklı şeyler mi söylüyor? Bırak artık ılımlı İslam\'ı, Ahiret\'te inanmayan dinden çıkar de, bu kadar basit.
    Cevapla
  • Hüseyin Kilicoglu 16 yıl önce Şikayet Et
    cehennem. Birileri cehennem yok deyip taraftar topluyor.Sayilari cok olursa herhalde cehenneme karsi duracaklar.Yani onlar yok diyorda cehennmin sahibine ne yapabilirler.Karanliktan korkanlar islik calarak dolasirmis.Ölüm gelmeyecekmi sanki?
    Cevapla
  • burcu kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    .... e işinize gelmiyor tabii yoktur yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap