Polisin çocuk sevgisi / Video

Polis Viranşehir'de çocukların ilgi odağıydı. 10 polisin yaralandığı Viranşehir'de objektiflere takılanlar.

Polisin çocuk sevgisi / Video
Polisin çocuk sevgisi / Video
GİRİŞ 24.03.2008 09:40 GÜNCELLEME 24.03.2008 09:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
Muhammet Taşçılar'ın haberi


Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Nevruz etkiliğine gelen bazı çocuklar, nevruz etkinliklerine katılmayıp polislerle sohbet etti. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Nevruz alanı çevresinde toplanan çocuklarla sohbet eden polis onlara hediye vermedi ama çocuklara suça karışmaması yönünde nasihat etti. Çocukların merak ettiği sorulara da cevap veren polis, çocuklara “Okuyun” uyarısında bulundu. Park halindeki panzer ve araçlara tırmanan çocukları kucağına alarak indiren polis, çocukların neşe kaynağı oldu. Gazetecileri gören çocuklar polislerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Zaman zaman berelerini çocuklara giydiren ve şakalaşan çevik kuvvet polisi çocuklara “istiklal marşını okuyabiliyor musunuz? sorusuna ise, çocuklar hep bir ağızdan istiklal marşını okuyarak cevap verdi.


Viranşehir’de çocukları eylemin olduğu bölgeden uzak tutan polis, çocukları kendi çocukları gibi sevdi. “Ne mutlu Türküm Diyene” sloganları da atan çocuklardan bazılarının polise sımsıkı sarılması dikkat çekti.


Polis çevrede geniş önlem alırken, olası bir olayda çocukların zarar görmemesi için olağanüstü çaba sarfetti. Provokatörlerle karşı karşıya gelmemek için kuvvetlerini Nevruz etkinliğinin yapıldığı alandan uzak tutan polis, çocuklara sevgisini kucaklayarak ve şakalaşarak gösterdi. Yanlarına gelen çocuklarla tek tek ilgilenen Çevik kuvvet ekipleri çocuklara 'Okuyun ve insanlara yararlı meslek sahibi olun.' diye tembihledi.


Terör örgütlerinin son yıllarda çocukları ve kadınları eylemlerde öne sürmesi, polisi harekete geçirmişti.


Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik’in kendine özgü projesiyle çocuklara özel ilgi gösteren polis çocukları suçtan uzak tutmaya çalışıyor.


Dün Viranşehir'de yaşanan olaylarda PKK yandaşı bir grup terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan posteri taşıyarak polise taş ve molotof kokteyli ile saldırmış, 10 polisin yaralanmasına neden olmuştu.



YORUMLAR 1
  • faziletli 16 yıl önce Şikayet Et
    işinize nasıl geliyorsa?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!