Kağıttan elbise defilesi

Olgunlaşma Enstitüsü Kız Meslek Lisesi öğrencisi, geri dönüşümünü mümkün kağıtlardan hazırlanan elbiselerden oluşan 'Kağıttan Elbiseler' defilesi düzenledi.

Kağıttan elbise defilesi
Kağıttan elbise defilesi
GİRİŞ 24.03.2008 10:41 GÜNCELLEME 24.03.2008 10:41

Eskişehir’deki bir alışveriş merkezinde, Olgunlaşma Enstitüsü Kız Meslek Lisesi öğrencisi tarafından, geri dönüşümünü mümkün kağıtlardan hazırlanan elbiselerden oluşan 'Kağıttan Elbiseler' defilesi düzenledi.

Olgunlaşma Enstitüsü Kız Meslek Lisesi Müdürü Şennur Azade, defile öncesinde yaptığı açıklamada, defileyi Olgunlaşma Enstitüsü Kız Meslek Lisesi Olgunlaşma Enstitüsü Bölümü’ndeki öğrencisi Suna Turhan’ın hazırladığını, kağıttan elbiseleri tasarlayan Turhan’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği proje tabanlı beceri yarışmasına katılacağını söyledi.

Projeyi de enstitü öğretmenlerinden Fisun Toksoz’un yönettiğini ifade eden Azade, şöyle konuştu:
'Projemiz okulumuzda hazırlandı. Proje, gereksiz yere ağaçların kesilmesinin önlenmesini amaçlıyor. Proje dahilinde kağıtlardan, tramvay bileti ’Esbilet’ ve parça kumaşlardan 11 elbise hazırlandı. Proje için çok emek harcandı. Başarılı olmak istiyoruz.'

Öğrenci Suna Turhan da projesinin toplumsal sorumluluk içerdiğini belirterek, projede konu olarak kağıt ve ağaçları ele aldığını bildirdi.

Elbiselerin tümünü kullanılmış kağıtlardan oluşturduğunu anlatan Turhan, 'Küresel ısınma konusu Türkiye’de çok fazla kullanıldı. Ben de geri dönüşüm ve ağaçların yokedilmesini ele almak istedim. Kağıtları yeniden değerlendirdik. Öğretmenlerimle beraber çalışarak, 11 elbiseyi bir ayda hazırladık' dedi.

Öğretmen Toksoz ise, projenin, nisan ayının ilk haftasında yarışmaya girecek projenin başarılı olacağını inandığını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi