Öğretmen, kente ihracat rekoru kırdırdı

Fabrikaların parmakla gösterildiği Bingöl, ihracatçı iller listesine 26 yıl öğretmenlikten sonra mermer işine giren Zeki Burakgazi ile dahil oldu.

Öğretmen, kente ihracat rekoru kırdırdı
Öğretmen, kente ihracat rekoru kırdırdı
GİRİŞ 25.03.2008 09:40 GÜNCELLEME 25.03.2008 09:40

Şah TANYERİ

Fabrikaların parmakla gösterildiği Bingöl, ihracatçı iller listesine 26 yıl öğretmenlikten sonra mermer işine giren Zeki Burakgazi ile dahil oldu. Burakgazi, 2007'de 30 bin $'lık ihracat yaptı..

Burakgazi İnşaat Maden Şirketi'nin sahibi Zeki Burakgazi, emekli bir öğretmen. Bingöl doğumlu Burakgazi, 1971'de ilkokul öğretmenliğine başladı. Ticaretle uğraşan bir aileden gelen Zeki Bey, inşaatçıların, eczacıların bulunduğu ailesinde, hep öğretmen olmayı istedi. Kendisini insan yetiştirmeye hazırlarken, ailesi de onu motive etti. Aslında, 6.8 büyüklüğündeki 1971 Bingöl depremi de tercih imkanı bırakmamış. Zeki Burakgazi o dönemi, 'Ağabeyim Ankara Eczacılık'ta okuyordu. 6.8 şiddetindeki depremle Bingöl'de hayat durdu. Harabe bir ilden üniversite okumaya başka ile gitme sıkıntı olacaktı.


Gazi Eğitim Enstitüsü resim bölümünü kazanmıştım. Depremden dolayı askıya aldık' diye anlatıyor. 44 yaşında kendi isteğiyle emekli olan Burakgazi, biraz da hayatı kendine ayırmayı istemiş. Memleket için bir şeyler üretmek üzere kolları sıvamış sıvamasına da yaşanan terör olayları yüzünden bir yıl sonra yurtdışına çıkmak zorunda kalmış. Almanya'da akrabalarının yanına gitmiş, bu ülkede ve Macaristan'da iş kurmak için araştırmalar yapmış.

BANA DA YÂR OLMAZ


Macaristan'da plastik doğrama ve koltuk kanape imalatı planlamış, ancak Osmanlı'nın Macaristan'da kalmadığını düşünüp, 'Ecdada yâr olmayan bana da yâr olmaz' diyerek ülkeye dönmüş. Her şeyi göze alıp Bingöl'e geri gelen Burakgazi, 'Teröre rağmen kendi insanımıza faydalı olmayı hedefledim' diyor. Mermer işine bir arkadaşının teklifiyle başlayan Zeki Burakgazi, 300 bin dolarlık yatırımla 2000 yılında kurduğu tesisinde Elazığ, Diyarbakır, Marmara Adası'ndan temin ettiği mermer bloklarını kesip işliyor 16 işçi ile mutfak tezgahı, merdiven basamağı ve zemin döşemesi mermerleri yapan Burakgazi, KKTC'den gelen talepleri de karşılıyor

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu