İzmir'in yeni ceylanları Urfa'dan

İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Sasalı beldesinde 425 bin metrekare alan üzerinde kurulan Sasalı Doğal Yaşam Parkı için yeni hayvan alımlarına başlandı.

İzmir'in yeni ceylanları Urfa'dan
İzmir'in yeni ceylanları Urfa'dan
GİRİŞ 26.03.2008 10:15 GÜNCELLEME 26.03.2008 10:15

Şanlıurfa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Üretme İstasyonu'ndan satın alınan altısı dişi sekiz ceylan, İzmir Havyanvat Bahçesi'ne getirildi. Sasalı'ya taşınana kadar yaşayacakları yere uyum sağlamaya çalışan ceylanlar 2 ile 4 arasında değişen yaşlarda.

İzmir Hayvanat Bahçesi Amiri Çağlayan İnanlı, mevcut dokuz ceylandan ikisinin dişi, yedisinin erkek olduğunu belirterek, 'Bahçemizdeki ceylanlarda dişi sayısı düşüktü. Devamlı kendi içlerinde üredikleri için genetik çeşitliliğin arttırılması amacıyla yeni ceylanlara ihtiyacımız vardı' dedi.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda ceylanlar için 4 dönüm yer ayrıldığını belirten İnanlı, 'Yeni alacağımız hayvanlarda sayıyı, Sasalı'da kendilerine ayrılan alanlara göre belirliyoruz. Cinsine ve özelliklerine göre hayvan başına alan ayrılıyor. Mevcut ceylanlarımız ve yeni aldıklarımız, orada doğal ortamlarındaki gibi yaşayacak' şeklinde konuştu.

Bu arada, İzmir Hayvanat Bahçesi'nde bulunan ve yeni gelen dişi ceylanların hamile olduğu açıklandı. Karnı daha büyük olan dişilerin ikiz gebeliğe sahip olduğu ve önümüzdeki ay yavruların doğmaya başlayacağı belirtildi. Toplam 9 bin 400 YTL'ye alınan ceylanların ardından, önümüzdeki ay yeni geyiklerin de geleceği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!