Şehitler anısına 120 film izlettiler

18 Mart Çanakkale deniz zaferi kutlamaları Türkiye nin dört bir yanında birçok il ve ilçede devam ederken, Büyük Birlik Partisi(BBP) İstanbul Fatih İlçe Başkanlığı farklı bir etkinlik ile Fatih halkına duygulu anlar yaşattı.

Şehitler anısına 120 film izlettiler
Şehitler anısına 120 film izlettiler
GİRİŞ 26.03.2008 13:26 GÜNCELLEME 26.03.2008 13:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Şubat ayı vizyona giren Birinci Dünya Harbi’nde sınır birliklerindeki cephanelerin tükenmesinin ardından yüreği vatan aşkıyla çarpan 120 çocuğun karlı dağlarda günlerce verdikleri mücadeleyi etkili bir şekilde anlatan '120' filmini önceki gün 120 çocuğa izleterek bir ilke imza attı.


Fatih Feza sinemasında yapılan film gösteriminde salonun tamamının dolması tüm katılımcıları memnun ederken, salonda Mkyk (eski) üyesi Hayati Örencik BBP İstanbul il başkan yardımcısı Settar Kalkan,ilçe başkanı Aytekin İmamoğlu ve Yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu Etkinliğe velileriyle katılan öğrenciler, filmi büyük dikkatle izlerken velileri de onlarla birlikte duygulu anlar yaşadı. Film sonrasında küçük öğrencilerin tarih öğretmenleri bir değerlendirmede bulunarak; “Filmde yaşananlar acı olaylardır. Filistin de Çeçenistan’da gördüklerimiz izlediklerimiz bu filmde gördüğümüz olgularla bağdaşmıştır. En tedirgin olan evin çocuğu bile ailesinin ne yaptığına aldırmadan iş başa düştüğü zaman üzerine düşen görevin farkında olup kendini vatan uğruna adamıştır. Biz savaşı çıkaran millet değiliz fakat şartlar savaşı gösterince bedelini ödedik. Bu bedeli ödediğimizden dolayı da şuan rahatız. Gelecekte biz bedel ödemek zorunda kalırsak, Mehmet Akif’in “İmandır esas bize güç veren” sözünü unutmamalı, bunu atalarımız gibi inanç ve imanla yapmalıyız.” dedi.


Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu’nun yaptığı 120, karlara yazılmış gerçek bir destanı konu alıyor. Bu destanı yazan ise en yetişkini 17 sini geçmemiş olan çocuklar. 1915 yılının ocak ayınca Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir.Vanlı çocuklar gönüllü olurlar; Yaşları 12 –17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk... Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce gecelerce yürürler... Hazırlıkları 3 yıldır sürmekte olan “120”, özellikle günümüz gençleri için “uzun bir memleket türküsü” hedefiyle tasarlandı; 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi.

YORUMLAR 3
  • mehmet türk 16 yıl önce Şikayet Et
    TEBRİKLER BBP FATİH\'A. Evet gerçekten bu duyarlığa millet olarak buna ihtiyacımız var artık çocuklarımıza türk tarihinı gerçekleri ve sıkıntılarını öğretmemız gerekir bu duyarlığa katkıda bulunan istanbul bbp fatih ilçe başkanı sn aytekin İMAMOĞLU\'a bir türk milliyetçisi olarak şukranımı arz ediyorum evet gerçekten bbp ve onun gençlik kollrı olan alperen ocaklarıda geçenlerde çenakale ye yüzlerce gençleri götürdüler gerçekten millet olarak bu duyarlı birimlere destek vermek gerekir.sn fatih bbp ilçe başkanına tekrar teşekkürler
    Cevapla
  • serap portakal 16 yıl önce Şikayet Et
    . Allah aşkına bi başlığınıza bakın bi anlattığınıza.Derdinizi anlatamıyosunuz sayın haber 7 editörleri.biraz daha dikkat
    Cevapla
  • doğan poyraz 16 yıl önce Şikayet Et
    120. Alperen Ocakları\'nın çıkarmış olduğu YERLİ DÜŞÜNCE Dergisi mart sayısında 120 flmini tanıtmıştı. Hem BBP hemde Alperen Ocaklarını tebrik ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!