Biri gözlerini yumdu dördü yaşama bağlandı

Konya'da, tramvay çarpması sonucu yaşamını yitiren 18 yaşındaki Hilal Eseroğlu'nun organları 4 kişiyi hayata bağladı. Hilal Eseroğlu'nun kalbi Ankara'ya, karaciğeri Antalya'ya gönderildi.

Biri gözlerini yumdu dördü yaşama bağlandı
Biri gözlerini yumdu dördü yaşama bağlandı
GİRİŞ 27.03.2008 13:54 GÜNCELLEME 27.03.2008 13:54

Genç kızın böbreklerinden biri, üniversiteye hazırlandığı dershaneden arkadaşı Tuba Turan'a başarılı bir operasyonla nakledildi.


Hastanede 4 gün yaşam mücadelesi veren genç kızın beyin ölümü Konya Numune Hastanesi'nde dün gerçekleşti. Bunun üzerine ailesi, Hilal'in organlarını bağışlama kararı aldı. Hilal Eseroğlu'nun kalbi Ankara'ya, karaciğeri Antalya'ya gönderildi. İki böbreği ise Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.

Meram Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Şakir Tavlı ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, başarılı geçen operasyonun ardından iki böbreği de sabaha karşı hastalara nakletti.

Böbreklerden ilki genç kızın üniversiteye hazırlanan dershane arkadaşına nakledildi. 6 yıldır diyaliz hastası olduğu öğrenilen 22 yaşındaki Tuba Turan'ın dokuları ölen Hilal Eseroğlu'nun dokuları ile tam olarak uyum sağladı. Gece geç saatlerde nakil gerçekleştirildi. Tuba Turan'ın kız kardeşi Fatma Turan (18), 'Ablam arkadaşının kazada öldüğünü öğrenince çok üzülmüştü. Organının kendisine nakledildiğini ameliyattan sonra öğrendi ve çok şaşırdı. Geçtiğimiz yıl da ablama İzmir'de böbrek nakli yapılmıştı ama daha sonra böbrek enfeksiyon kaptığı için tekrar alınmıştı. Umarız bu kez aynı sorunla karşılaşmayız' dedi. Turan, ölen arkadaşının ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Böbreklerden diğeri ise Konya'da yaşayan Mardin doğumlu 6 çocuk annesi Nure Ağırman'a nakledildi. 40 yaşındaki kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Nure Ağırman'ın yakını İsmail Ağırman (32), 'Bizim için sürpriz oldu. Kızlarının organlarını bağışlayan aileye ne kadar teşekkür etsem azdır. Onlara başsağlığı diliyorum.' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi