75'lik anne 40 yaşında kızıyla aynı sırada

Sivas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen okuma yazma kursunda aynı sırayı paylaşan 75 yaşındaki Fatma Çelik ile 43 yaşındaki kızı Asuman Bakay, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

75'lik anne 40 yaşında kızıyla aynı sırada
75'lik anne 40 yaşında kızıyla aynı sırada
GİRİŞ 28.03.2008 11:14 GÜNCELLEME 28.03.2008 11:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan okuma yazma 1. kademe kursuna katılan anne Fatma Çelik, kızı Asuman Bakay ile 45 gün boyunca günde 2 saat eğitim alarak, okumayı ve yazmayı öğrendi.

Çelik, kurs açıldığı günden itibaren ara vermeden katıldığını, kızının da desteğiyle okuma yazma öğrenmek için çaba harcadığını söyledi.

Ailesi okula göndermediği için bugüne kadar eğitimin eksikliğini hissettiği, bugünse okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Çelik, artık hayata bakış açısının değiştiğini ifade etti.

Çelik, okuma yazma bilmediği için günlük yaşantısında büyük zorluklar yaşadığını dile getirerek, "Artık bu sıkıntıdan kurtuldum. Bir yere gideceğim zaman insanlara soruyordum. Şimdi bunu yapmıyorum. Okuma ve yazmayı öğrendikten sonra gideceğim yere sıkıntı çekmeden ulaşabiliyorum" dedi.

Asuman Bakay ise kendisi gibi okuma yazma bilmeyenlerin mutlaka bu kurslara katılmaları gerektiğinin altını çizerek, "Bugüne kadar bilgisiz kalmanın eksikliğini yaşadım. Şimdi çok mutluyum. Çünkü okuma yazma öğrendim. Annem hiç okula gitmedi, ben de ilkokul birinci sınıftan sonra okula devam etmedim. Annemle bu kursa katılmak için karar aldık. Şimdi doğru bir karar verdiğimizi biliyoruz" diye konuştu.

Kursiyerlerden 56 yaşındaki Gülizar Gökdemir ise okuma yazma öğrendikten sonra kendisini bugüne kadar 'bakar kör' olarak yaşadığını hissettiğini belirterek, "Artık sadece bakmıyorum. Gördüklerimin ne olduğunu anladım. Bu kursu başlatanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuşurken, bir başka kursiyer Ayşe Cemel de hiç okuma yazma bilmediğini, bu kursa katılarak okumayı ve yazmayı öğrenmeye başladığını, ilköğretim 1. sınıf öğrencisi olan oğlunun kendisini evde çalıştırdığını ifade etti.

Kurs öğretmeni Hasan Dönmez, yetişkinlere yönelik verilen okuma yazma kursuna 18 kadın kursiyerin katıldığını, kursiyerlerin büyük bir heyecanla okuma yazma öğrenmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

YORUMLAR 1
  • mehmettasci 16 yıl önce Şikayet Et
    . Eeee Boşuna Dememiş Atalarımız .. Okumanın yaşı Yoktur Diye :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!