Çorum bu sabah depremle uyandı
Çorumlular bu sabah 05.12'de yataklarından sarsılarak uyandılar. 4.5 büyüklüğünde olduğu belirtilen deprem büyük panik doğurdu. Şehirde artçı sarsıntılar sürüyor...

Yusuf Çınar'ın haberi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 05.12'de, merkez üssü Çorum'un Oğuzlar ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde "orta şiddetli" bir deprem kaydedildi.
Çorum il merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilen depremin, yerel kaynaklardan alınan ilk bilgilere göre herhangi bir hasara yol açmadığı ve can kaybının yaşanmadığı belirtildi.
Bu depremin hemen ardından Çorum'da iki artçı deprem daha meydana geldi. Yine merkez üssü Seydim Beldesi olan depremlerin şiddetinin 3.9 ve 2.5 olarak ölçüldüğü bildirildi.
Meydana gelen sarsıntılarla birlikte kent merkezinde korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Özellikle yüksek kesimlerde oturan vatandaşlar, sarsıntının şiddetiyle kendilerini sokağa attı. Park ve bahçelerde, araç içerisinde sabahın olmasını bekleyen vatandaşlar, daha sonra evlerine tekrar döndüler.
Özellikle merkez üssü olan Seydim Beldesi’nde vatandaşlar büyük panik yaşadı. Burada bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğu kaydedilirken, can kaybının ise yaşanmadığı öğrenildi.
Şehirde artçı sarsıntılar sürüyor..
(Haber 7)
İLGİLİ HABER
-
NACİ GÜCCAN 17 yıl önce Şikayet Et. Allh (c.c.) tüm Ümmeti Muhammedi KorusunBeğen
-
İhsan Çek 17 yıl önce Şikayet EtGeçmiş olsun...!. Tüm Çorum\'lu vatandaşlarımıza geçmiş olsun.Ancak korkulacak bir durum yoktur.Fazl uzunluğu olmayan bu fay hatlarında bu büyüklüklerde depremler olması normaldir ve enerji boşalımı açısından da fayda sağlamaktadır.Hamamözü Fay Hattı,Salhan Çayı Fay Hattı üzerinde de olabilecek bu büyüklüklüklerdeki depremler normal karşılanmalıdır.Sokaklara dökülen vatandaşlarımız var ancak sakinliğimizi korumamız gerekmektedir.Yoksa panik yapmak depremden daha üzücü sonuçlar doğurabilecektir. İhsan ÇEK Jeoloji MühendisiBeğen