Küresel eyleme Türkiye'den destek

Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için bugün dünya çapında gerçekleştirilecek eyleme, Türkiye'den de kurum ve kuruluşlar ışıklarını kapatarak destek verecek.

Küresel eyleme Türkiye'den destek
Küresel eyleme Türkiye'den destek
GİRİŞ 29.03.2008 03:00 GÜNCELLEME 29.03.2008 03:00

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi Basın Sorumlusu Sezen Gülşen, WWF tarafından düzenlenen eylem hakkında bilgi verdi.

Geçen yıl da tüm dünyada gerçekleştirilen 'Earth Hour (Dünya Saati)' adlı eylemle küresel iklim değişikliği konusunda etki yaratılabileceğini ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Gülşen, eyleme, özellikle 27 büyük şehirden önemli destek verilmesinin beklendiğini, bir çok kurum ve kuruluşun 'Earth Hour'a katılarak ışıklarını 1 saat kapatacağını kaydetti.

Destek veren kuruluş adlarının vakfın internet sitesinde yayınlanacağını bildiren Gülşen, yarın saat 20.00'de başlayıp bir saat sürecek eyleme katılmak isteyen herkese 'elektrikli aletlerinizi ve ışıklarınızı kapatın' çağrısında bulundu.

Doğal kaynakların yok edilmesinin onlara bağlı üretimin ortadan kalkması anlamını taşıdığını ifade eden Gülşen, 'Yaşamın sürmesi, tamamen doğal kaynakların akılcı kullanımına bağlıdır. Tüketim alışkanlıklarımızın, yaşam şeklimizin ve mevcut politikaların değişmesi gerekiyor' diye konuştu.



(AA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim