Babam sağolsun akademisi!

Emniyet Personel Daire Başkanı'nın her yıl 100 bin başvurudan 250'sinin girebildiği Polis Akademisi’ne, oğlunu sınava girmeden bir günde aldığı '7 yıl sonra' ortaya çıktı!

Babam sağolsun akademisi!
Babam sağolsun akademisi!
GİRİŞ 29.03.2008 09:11 GÜNCELLEME 29.03.2008 09:11
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Star gazetesinde Zafer Kütük imzasıyla yayınlanan haberde yer alan iddiaya göre, 'Türkiye'de her yıl 100 bin kişinin girmek için başvurduğu Polis Akademisi’ne Emniyet Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi’nin oğlu sınava bile girmeden alındı'


Haberde yer alan bilgilere göre olay şöyle gelişti:


2001’de gerçekleşen skandal şöyle gelişti: Emniyet her yıl teşkilatın ihtiyaç duyduğu alanlara üniversite mezunu personel alınması için açılan kontenjana 2001-2002’de Polis Akademisi’ne 17 branştan 25 öğrenci alımı kararlaştırıldı.


Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okuyan EGM’nin Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi’nin oğlu Osman Cihan Selvi, bu 17 branş dışında kalmasına rağmen ‘Fakülte Yüksekokulu öğrencisi olabilir’ denilerek kapsama dahil edildi.

İŞLEMLER JET HIZIYLA

Oğul Selvi, 4 Ağustos 2001’de Polis Akademisi’ne girmek için dilekçe yazdı. Aynı tarihli bir başka dilekçe de dönemin Emniyet Müdürü Ulvi Körezlioğlu ile adı Sauna Çetesi’yle de anılan dönemin Genel Müdür Vekili, Emniyet Müdürü Ertuğrul Çakır’ın ‘olur’ yazısı çıktı.


Çakır’ın ‘Olur’ yazısı, jet hızıyla aynı gün Polis Akademisi Başkanlığı’na bildirildi. Selvi, onbinlerce öğrencinin kapısını aşındırdığı Emniyet’in amir kadrosuna babasının torpiliyle girmiş oldu.

YORUMLAR 15
  • ali aktaş 16 yıl önce Şikayet Et
    Hiç Şaşırmadım!. ben bu bahsedilen yıl, sınava girenler arasındaydım. son sınava girdikten 1 gün sonra, sınavların ne zaman açıklanacağını öğrenmek üzere akademiye gittim. gittiğimde hayretler içerisinde henüz 24 saat bile geçmemişken asıl, yedek, şehit ve malul listesinin açıklandığını gördüm.. acaba listeler sınav açıklanmadan belli miydi? zira KAZANAMAYANLAR arasında tıp kazananları, bilgisayar mmüh.leri, endüstri müh. liğini kazanmış arkadaşlar da vardı..hatta bi arkadasım bütün soruları doğru yaptığından o kadar emindi
    Cevapla
  • murat korkmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan sıradan olmamak ..... Bu ülkede kurallar ve kanunlar sıradan insanlar içindir. Eğer sıradan insanlar grubu dışında kalıyorsanız KPSS, OKS, ÖSS gibi sınavlara girmeniz bile gerekmiyor.
    Cevapla
  • aslan demirbilek 16 yıl önce Şikayet Et
    neyi ima ediyorsun dürüstçe yaz atabey paşa .. (atabey paşa) biraz aç ağzındaki baklayı herkes görsün...
    Cevapla
  • Hakan Yeni 16 yıl önce Şikayet Et
    Tuz kokuyor. Güvenliğinizi emanet ettiğiniz kurumların bile rüşvet, torpil , adam kayırma yapmaları çok üzücü bir durum.Hatta sorgulanamadıkları için (silahı olanı birini kimse sorgulayamaz Galaktika da) bu kurumlarda rüşvet tavan yapmıştır.Arabasıyla giderken durdurulup \"ÇORBA\" parası istenmeyen var mı?(Bu yazdıklarım türkiye de değil yeni ginede olmaktadır.Türkiyede kimse rüşvet almaz:D)
    Cevapla
  • türkoglutürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu rezalet daha ne ki?. Polis Akademisi\'nin FYO adı verilen Fakülte ve Yüksek Okullar kısımına mezuniyetine 1 ay kala alınan bürokrat yakınlarını da yazsaydınız keşke. Böylece işsizlik sorun olmaktan çıkmıştı söz konusu torpilli bürokrat oğulları ve kızları için. Hümeze Suresi\'nde dediği gibi Rabbimin; \"Onlar saydıkları mallarının kendilerini kurtaracağını sansınlar.\" Hutame\'nin onların ebedi mekanları olacağına dair Allahım and vermiştir. Hüküm gününün sahibi Allah\'a şükürler olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti